Bakteriális eredetű anyagcsere zavar és elhízás


2019-08-01 17:05:59

Bakteriális eredetű anyagcsere zavar és elhízás
Szomorú tény, hogy hazánk a világ legelhízottabb nemzetei közé tartozik.
Európában a magyar a legelhízottabb nép, ám világviszonylatban is az
„előkelő”, bár kevéssé dicsőség teljes negyedik helyet foglaljuk el!
Ha ilyen ütemben „fejlődünk”, néhány évtized és Magyarország lesz a világ
legkövérebb országa. Mindez persze messze nem csak esztétikai kérdés, hanem
már igen komoly egészségi probléma is, hiszen az elhízás, mint betegség, lassan
vezető halálozási okká válik a világ fejlettebb területein. A tét, tehát igen komoly.

Tovább

​BÉLFLÓRA, AVAGY KI AZ ÚR A HÁZNÁL?


2019-03-04 04:03:49

Egyre több és több klinikai vizsgálat és szakirodalmi cikk foglalkozik a bélbaktériumok egészségünket alapjaiban befolyásoló hatásairól.

Egy nemrégiben publikált új klinikai vizsgálat, a Flemish Gut Flora Project, nem kevesebbet állít, mint hogy közvetlen összefüggés van a bélflóránk és idegrendszerünk egészsége között.

Ebben a vizsgálatban 1,054 depresszióban szenvedő résztvevő vett részt és egyértelműen bebizonyosodott, hogy a depressziósok bélflórájából teljesen hiányzik két baktériumtörzs, a Coprococcus és a Dialister.

Ezek hiányában az antidepresszáns kezelések is nagyon mérsékelt eredménnyel jártak. Visszatelepítésük a bélflórában ezért rendkívül fontos lenne a depresszió gyógyítása szempontjából is.

Tovább

A FATBOND LEGHATÉKONYABB HASZNÁLATA A GYORS SIKER ÉRDEKÉBEN


2019-02-20 02:00:11

FATBOND® súlycsökkentő és elhízást megelőző világújdonság!

5 AZ 1-BEN HATÁS, CHRONO-ACTIVE SÚLYCSÖKKENTŐ TECHNOLÓGIA

A négyszeres kalória gátló hatást kombinálja a fogyasztó prebiotikus hatással!
Étvágycsökkentő1 / Nassolásgátló2 / Zsír és szénhidrát megkötő3 / Chrono-aktív kalóriakontroll: -462 Kcal/nap4 / 30%-kal csökkenti a FIRMICUTES hizlaló baktériumok számát 48 óra alatt5


Orvostechnikai eszköz: II a, CE 1370
1,2,4 Protokol szám: 010816, 06/2012, Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015, 3Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011, 5Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017

Tovább

ELHÍZÁS. BETEGSÉG VAGY AKARATGYENGESÉG?


2019-01-28 03:22:16

Tehát, ha valakinek 10 kiló feleslege van, akkor akár 10 évvel is csökkenhet a várható életkora! Ez is azt igazolja, hogy valóban betegségről van szó, hiszen ami korai halált okoz, az egyértelműen betegség. Rendben, tehát betegség. Megyünk az orvoshoz, hogy segítsen! A betegségre általában gyógyszereket szoktak felírni, ezt már megszoktuk, tehát kérnénk szépen gyógyszert az elhízás ellen. Mit mond viszont az orvos?

Tovább

​AZ ELHÍZÁS BETEGSÉG! A MAGYAR A VILÁGON A 4. LEGELHÍZOTTABB NEMZET, MÉGIS AZ INFLUENZÁTÓL JOBBAN TART?


2018-12-26 21:36:31

AZ ELHÍZÁS BETEGSÉG! A MAGYAR A VILÁGON A 4. LEGELHÍZOTTABB NEMZET, MÉGIS AZ INFLUENZÁTÓL JOBBAN TART?

„Európában az első, a világon pedig a negyedik legelhízottabb nemzet vagyunk, csak az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland tudott megelőzni minket, derült ki egy idei OECD-jelentésből. Az ijesztő számok alapján Magyarországon a felnőtt lakosság jelenleg több mint kétharmadát érinti a túlsúlyosság vagy elhízottság valamilyen formája.

A KSH ennél valamivel megengedőbb: a 2016-os egészségjelentésük szerint a felnőtt lakosság 58 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Márpedig a statisztikák szerint a túlsúly és az elhízás – vagyis a magas testtömeg-index – a magas vérnyomás után a második legnagyobb élettani kockázat a magyarok körében, a felnőtt lakosság egészségveszteségének 9 százalékáért felel, és hasonló arányban érinti mindkét nemet.

Korcsoportok szerint a fiatal nők 23%-a, míg a fiatal férfiak 39%-a volt túlsúlyos vagy elhízott. A életkor előrehaladtával ez az arány egyre nőtt, a középkorú nők 53%-a, a középkorú férfiak 71%-a, valamint az idősebb nők 65%-a és az idősebb férfiak 72%-a volt túlsúlyos vagy elhízott" – írja a 2016-os egészségjelentés.

Tovább

FATBOND® 15 TIPP A SIKERES FOGYÁS ÉRDEKÉBEN!


2018-12-20 04:15:45

AZAZ, HOGYAN NE DOLGOZZAK ELLENE A FATBOND® FOGYASZTÓ HATÁSÁNAK A MEGFELELŐ, KIEGYENSÚLYOZOTT BÉLFLÓRÁRA VALÓ ÁTÁLLÁS IDEJE ALATT?

Ha már van öt érzékszervünk, minden ember szeretné élvezni az életet minél több élményen keresztül! A táplálkozás, evés, ivás, ízek élvezete, a fenti élményekből nagy szerepet tulajdonít magának.

Ebben nagyon kevesen hajlandóak kompromisszumot kötni, még, ha az egészségüket is kockáztatják általa.

De lássuk csak, tényleg kell nagy kompromisszum, vagy okosan is lehet csinálni?

Nehogy azt gondolják, hogy párolt csirkemellet kell enniük ízetlen, főtt brokkolival! Se íze, se illata, és színtelen is az a párolt csirkemell!

Nem! Mi is hedonisták vagyunk, de ésszel!

Mi is szeretjük a szép, ízletes, illatos, egészséges, és jóllakottságot biztosító ételeket!

Tovább

FATBOND® fogyókúra, nézz szembe a tényekkel!


2018-12-20 03:53:41

Lassacskán nincs olyan férfi vagy nő, akin ne lenne min. 3-5 kiló súlyfelesleg. Ez még nem feltűnő, még el lehet hessegetni a gondolatát, hogy foglalkozzunk a problémával. De meddig? Ez a fajta gondolkodás az elhízás előszobája!

Mert ugyan hol húzzuk akkor meg a határt? Mikortól kezdünk cselekedni?

Az elhízás tényére akkor bólintottunk rá, - önmagunk ellőtt is letagadva azt-, amikor megvettük az egy számmal nagyobb farmert, az övet meglazítottuk, nagyobb inget vettünk, hadd ne feszüljön a gomb a pocakon, vagy folyamatosan cica nadrágot kezdünk el hordani, mondván az kényelmes.

Tovább

FATBOND® a fogyókúra új dimenziója!


2018-10-13 02:01:37

FATBOND® a fogyókúra új dimenziója!

Ne feledjük, amikor táplálékot veszünk magunkhoz nem csak a saját testünket, hanem az emésztő rendszerünkben élő baktériumok milliárdjait is tápláljuk egyben!

Egyáltalán nem biztos, hogy amit megkívánunk, azt nem a bennünk lévő ártalmas baktériumok sugallják, hogy megfelelő életkörülményeket biztosíthassanak maguk számára és a szaporodásuk folyamatos fenntartásához.

Tovább

Nem csak a pajzsmirigyre, az anyagcserére, de a szépségre is hat a jód?


2018-08-30 15:37:07

Ha nincs elég pajzsmirigy hormon, akkor a pajzsmirigy alul működik, elhízáshoz vezet, az kihat a petefészekre, és a szteroid hormon gyártásra (ösztrogén szintre) is.

A bőr és a haj minősége, valamint mennyisége is függ az egészséges ösztrogén szinttől, a pajzsmirigy működéstől, és ezáltal az egészséges szintű jódbeviteltől is, melynek napi ajánlott biztonságos mennyisége max. 600 mcg/nap.

Tehát, ha egyöntetű hajhullást tapasztalunk az könnyen lehet a jódhiány és alul működő pajzsmirigy jele is, ha az alábbi tünetek közül valamelyik vagy több is jelen van.

Tovább

A magas glikémiás index, az enzim hiány és az elhízás folyamata


2018-08-20 06:45:49

Minél több magas GI szénhidrátot viszel be a szervezetedbe, annál valószínűbb, hogy kialakul az inzulin rezisztencia, majd a II-es típusú cukorbetegség, amit követ a metabolikus szindróma, elhízás, valamint a szív és érrendszeri megbetegedések stb.

Tovább

A Leptin diéta 5 szabálya


2018-07-31 18:52:44

A leptin az energia biztosításáért felelős vezér hormon, amit a fehér zsírsejtek gyártanak. A Leptin biztosítja a kommunikációt a zsírsejtek és a hypothalamus (többek közt az étvágyért felelős agyközpontja) között. Ha telítettek a zsírsejtek, sok leptint bocsátanak ki magukból, ezzel jeleznek az éhség központnak, hogy megteltek a zsírraktárak, le kell állni az evéssel!

A Klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy sajnos, a feldolgozott ételekben levő MSG (monosodium glutamat), vagyis nátrium glutamát, pont ezt a kényes visszajelző rendszert hibásítja meg.

Az MSG strukturális szakadásokat okoz a hypothalamus szövetében, ezért az éhség központba nem jut el a leptin által közvetített információ, és nem következik be időben a jóllakottság érzése.

Sokkal nagyobb adag ételeket eszünk, mint amire valójában szükségünk volna, a nassolási kényszerről nem is beszélve! Érdemes gondosan elolvasni az élelmiszerek címkéjén feltüntetett összetevőket, és messziről elkerülni a fent megnevezett vegyületet!

Tovább

Ezer tünet, betegség és az elhízás mögött is egy valós ok rejlik, a gyulladások!


2018-07-30 18:01:54

A túlsúlytól való megszabadulás nem csak esztétikai szempontok szerint megfontolandó!
Tudtad, hogy minél több zsírpárna van rajtad, annál több gyulladás zajlik a szervezetedben?

Ezek a zsírszövetekben lezajló lassú, krónikus gyulladások vezetnek metabolikus szindrómához, az anyagcsere problémákhoz, inzulin rezisztenciához, II-es típusú cukorbetegséghez, az erek roncsolódásához és a szív és érrendszeri problémákhoz!

Nőknél a 80 cm, férfiaknál a 94 centiméteres derékbőség már intő jel!

Tovább

A túlsúly valós okainak sokrétűsége és a tartós fogyókúra titkai!


2017-10-19 19:19:52

A túlsúly mindenkinél más és más különféle okok miatt keletkezik. Tehát, ha sikeres fogyást szeretnénk elérni, az okot kell megszüntetni, nem a tünetet elnyomni, mert a kúra végén a kilók visszajönnek különben! Ezt nevezzük jo-jo fogyásnak!

Van, aki csak helytelenül táplálkozik és nem mozog. Azoknak elég, ha életformát változtatnak, és tudnak fogyni!

Van, akinek már inzulin vagy leptin rezisztenciája van, laktóz vagy glutén intoleranciája (akár rejtett), esetleg enzim hiánya, vagy rendszertelen a vastagbél működése, tisztulása. Ilyen esetekben már kell a külső segítség!

Tovább

BODY4U Fogyókúra? És hét dolog, amit nem tudtál a cayenne borsról


2017-08-24 13:49:56

1/ A cayenne-i bors legfőbb hatóanyaga a kapszaicin, ennek köszönheti csípős ízét is.
A kapszaicin mellett A-, C-, E- és B6-vitamint tartalmaz, emellett káliumot, mangánt, rezet, vasat, és erőteljes, antioxidáns hatású flavonoidokat is.
A kapszaicinről több kutatás is készült.

Tovább

BODY4U Fogyókúra? Miért csak a III-as vegyértékű KRÓM nem ártalmas?


2017-08-22 13:43:25

Nagy különbség van a hat- és három vegyértékű króm között.
A Cr (VI) toxikus, humán daganatkeltő, míg a Cr (III) esszenciális, nélkülözhetetlen nyomelem, mely nagy szerepet játszik sok anyagcsere folyamatban.

Tovább

BODY4U Fogyókúra? És amit még nem tudtál a jódról!


2017-08-21 13:41:17

Mint az anyagcsere fő karmestere, a pillangó formájú pajzsmirigy a gégefedő előtt helyezkedik el, és pajzsmirigy hormonokat (T3, T4) termel.

A pajzsmirigynek a hormontermeléshez elengedhetetlenül szüksége van a jódra.
A pajzsmirigy aktív hormonja a T3, trijodothyronine, három jódatomból áll .
Jód hiányában a pajzsmirigy megnagyobbodhat, strúma alakulhat ki, lelassul az anyagcsere, és a legtöbb esetben kialakul a túlsúly.

Sajnos Magyarország az erősen jódhiányos területek közé tartozik, mivel sem a talajban sem a vizekben nincs elég jód, ezért ez a táplálék-láncon keresztül ennek hiánya a lakosságra is kihat.

Tovább

BODY4U Fogyókúra? Hat tény, amit nem tudtál a CINKről!


2017-08-20 13:24:38

Az inzulin térszerkezetének megfelelő stabilizálása is cink jelenlétéhez kötött.

Így részt vesz a vércukorszint szabályozásában, amely újabb összetevője a szervezet komplex anyagcsere állapotának.

A cink kiemelten fontos az anyagcsere-folyamatok általános, helyes módon történő lezajlásának biztosításában.
A felborult anyagcsere vezet a túlsúly kialakulásához is.

Tovább

Fogyókúra: A Fahéj szerepe inzulinrezisztencia esetén


2017-08-18 12:02:02

Jellegzetes illatát már nevének kimondására is szinte orrunkban érezzük. Fűszerként leggyakrabban a kínai fahéjfa, és a ceyloni fahéjfa, a C. zeylanicum (szin. C. verum) kérgét használják.

A fahéj alkalmazásának története nagyon hosszú, Kínában 4000 évvel ezelőtt már gyógynövényként, az ókori Egyiptomban antibakteriális és antivirális hatása miatt balzsamozáshoz,
Izraelben, Mezopotámiában valamint az antik görög és római kultúrában rituális célra (pl. füstölőkben) alkalmazták.

A korszerű elfogadott drogmonográfiák (a német E-Bizottság és az Egészségügyi Világszervezet), emésztési panaszok, teltségérzet és puffadás kezelésére javasolják.

Tovább

BODY4U Fogyókúra? Az L-karnitin és a zsírok átalakítása energiává?


2017-08-17 13:05:34

Az L-Karnitin egy antioxidáns aminosav, amelyet az emberi (és az állati) szervezet termel, és a zsírt energiává alakításában játszik fontos szerepet.
Az L-karnitin nem más, mint a szervezet „energiaszállítója”. Szerepe abban rejlik, hogy segíti a hosszú szénláncú zsírsavak átvitelét a mitokondriumon (az energia előállításában és annak elraktározásában szerepet játszó sejtszervecske).

Tovább

BODY4U Fogyókúra? 10 dolog amit nem tudtál a Gyermekláncfűről?


2017-08-16 12:56:09

„A gyermekláncfű (pitypang), latin nevén Taraxacum officinale tulajdonképpen értékes szuperélelmiszer.

Tovább

Robbant a Leptin bomba, avagy az elhízás valós okai!


2017-08-08 10:26:27

A leptint, mint az energia biztosításáért felelős vezér hormont, a fehér zsírsejtek gyártják. A Leptin biztosítja a kommunikációt a zsírsejtek, - mint hosszú távú energia raktárak- és a hypothalamus (többek közt, az agy zsír metabolizmusáért és az étvágyért felelős agyközpontja) között.

Ha s zsírsejtek telítettek, megnövekszik az általuk termelt leptin szint, ezzel jelezve az agynak, hogy nem szükséges további táplálék bevitele. Tehát a leptin és a hypothalamus normál működése, kommunikációja szabályozza az étvágyat!

A leptin rezisztencia nem más, mint a túlzott szénhidrát fogyasztása miatt megtelt zsírraktárak következtében kibocsájtott extra mennyiségű leptin, amely ellen az agy úgy védekezik, hogy érzéketlenek lesznek a leptin receptorai! Ezért aztán minél kövérebbek vagyunk, annál éhesebbek is vagyunk!

Tovább

Méregtelenítés


2017-05-01 17:16:11

A „méregtelenítés” jó közérzetet, több energiát és egészséget biztosít!

A méreganyagok rontják az életminőséget. A rohanó modern életmód óhatatlan melléktermékei a különféle méreganyagok, amelyek a környezetünkből (háztartási tisztítószerek, festékek, oldószerek, illatosítók) a levegővel (szmog), az ivóvízzel (klór, hormonok), a táplálékon keresztül (permetező szerek, mesterséges adalékanyagok), illetve a használt kozmetikumok (sampon, testápoló, fogpaszta /fluor/, parfümök, dezodorok) által jutnak a szervezetünkbe. Ezzel kell megbirkóznia az immunrendszerünknek! Csoda, hogy egyre több a beteg, fáradt és allergiás ember, aki túlsúlyt is felhalmoz a fentiek miatt?

Tovább

Erőnlét fokozása


2017-05-01 15:52:20

Jó erőnlét, hogy megfeleljünk mind a fizikai mind a lelki kihívásoknak

Ha nincs vitalitás, életerő, azaz fizikai és szellemi erőnlét, mi sem működünk. A jó erőnlét több összetevő ideális találkozásból ered. Ilyen a jól működő immunrendszer, az edzésben tartott, jó kondícióval rendelkező fizikum, a pszichés egyensúly, mely nélkülözhetetlen egy integrált személyiség hatékony problémamegoldó és feldolgozó képességéhez.

Tovább

Immunrendszer erősítése


2017-04-29 15:49:29

Mit tegyünk, vagy mit ne tegyünk, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön?

Egészséges életmód az immunrendszer védelmére. Gyakorlatilag erről szinte már mindent tudunk, csak mégis keveset teszünk. Jó próbálkozás, ha legalább nem nehezítjük az immunrendszer munkáját! Az immunrendszer nem más, mint szervezetünk tűzfala, védelem a külvilág káros hatásai ellen.

Tovább

A rossz emésztés, valamint az enzim hiány is vezethet elhízáshoz?


2017-04-28 16:08:51

Úgy nem tudsz a szádba tenni valamit, hogy a megemésztéséhez ne kellene kellő mennyiségű és töménységű gyomorsav és valamilyen enzim! Sokan lebecsülik az enzimek jelentőségét.

Tovább

A jól átgondolt fogyókúra valós súlycsökkenést eredményez.


2017-04-28 16:00:40

Mi a jól átgondolt fogyókúra a zsírpárnák ellen? 7 fő ok-csoport létezik, hogy miért hízunk, és rendkívül nehezen tudunk csak fogyni, mert rossz az elhízás okainak a megközelítése.

Tovább