Hírek

AMIT MÁSHOL NEM OLVASHATSZ!

Világújdonságok! Cikksorozatok az egészséggel kapcsolatos tudományos vívmányokról érthető módon!

A túlsúly valós okainak sokrétűsége és a tartós fogyókúra titkai!


2017-10-19 19:19:52

A túlsúly mindenkinél más és más különféle okok miatt keletkezik. Tehát, ha sikeres fogyást szeretnénk elérni, az okot kell megszüntetni, nem a tünetet elnyomni, mert a kúra végén a kilók visszajönnek különben! Ezt nevezzük jo-jo fogyásnak!

Van, aki csak helytelenül táplálkozik és nem mozog. Azoknak elég, ha életformát változtatnak, és tudnak fogyni!

Van, akinek már inzulin vagy leptin rezisztenciája van, laktóz vagy glutén intoleranciája (akár rejtett), esetleg enzim hiánya, vagy rendszertelen a vastagbél működése, tisztulása. Ilyen esetekben már kell a külső segítség!

Tovább

BODY4U Fogyókúra? És hét dolog, amit nem tudtál a cayenne borsról


2017-08-24 13:49:56

1/ A cayenne-i bors legfőbb hatóanyaga a kapszaicin, ennek köszönheti csípős ízét is.
A kapszaicin mellett A-, C-, E- és B6-vitamint tartalmaz, emellett káliumot, mangánt, rezet, vasat, és erőteljes, antioxidáns hatású flavonoidokat is.
A kapszaicinről több kutatás is készült.

Tovább

BODY4U Fogyókúra? Miért csak a III-as vegyértékű KRÓM nem ártalmas?


2017-08-22 13:43:25

Nagy különbség van a hat- és három vegyértékű króm között.
A Cr (VI) toxikus, humán daganatkeltő, míg a Cr (III) esszenciális, nélkülözhetetlen nyomelem, mely nagy szerepet játszik sok anyagcsere folyamatban.

Tovább

BODY4U Fogyókúra? És amit még nem tudtál a jódról!


2017-08-21 13:41:17

Mint az anyagcsere fő karmestere, a pillangó formájú pajzsmirigy a gégefedő előtt helyezkedik el, és pajzsmirigy hormonokat (T3, T4) termel.

A pajzsmirigynek a hormontermeléshez elengedhetetlenül szüksége van a jódra.
A pajzsmirigy aktív hormonja a T3, trijodothyronine, három jódatomból áll .
Jód hiányában a pajzsmirigy megnagyobbodhat, strúma alakulhat ki, lelassul az anyagcsere, és a legtöbb esetben kialakul a túlsúly.

Sajnos Magyarország az erősen jódhiányos területek közé tartozik, mivel sem a talajban sem a vizekben nincs elég jód, ezért ez a táplálék-láncon keresztül ennek hiánya a lakosságra is kihat.

Tovább

BODY4U Fogyókúra? Hat tény, amit nem tudtál a CINKről!


2017-08-20 13:24:38

1/ Az inzulin térszerkezetének megfelelő stabilizálása is cink jelenlétéhez kötött.

Így részt vesz a vércukorszint szabályozásában, amely újabb összetevője a szervezet komplex anyagcsere állapotának.

A cink kiemelten fontos az anyagcsere-folyamatok általános, helyes módon történő lezajlásának biztosításában.
A felborult anyagcsere vezet a túlsúly kialakulásához is.

Tovább

Fogyókúra: A Fahéj szerepe inzulinrezisztencia esetén


2017-08-18 12:02:02

Jellegzetes illatát már nevének kimondására is szinte orrunkban érezzük. Fűszerként leggyakrabban a kínai fahéjfa, és a ceyloni fahéjfa, a C. zeylanicum (szin. C. verum) kérgét használják.

A fahéj alkalmazásának története nagyon hosszú, Kínában 4000 évvel ezelőtt már gyógynövényként, az ókori Egyiptomban antibakteriális és antivirális hatása miatt balzsamozáshoz,
Izraelben, Mezopotámiában valamint az antik görög és római kultúrában rituális célra (pl. füstölőkben) alkalmazták.

A korszerű elfogadott drogmonográfiák (a német E-Bizottság és az Egészségügyi Világszervezet), emésztési panaszok, teltségérzet és puffadás kezelésére javasolják.

Tovább

BODY4U Fogyókúra? Az L-karnitin és a zsírok átalakítása energiává?


2017-08-17 13:05:34

Az L-Karnitin egy antioxidáns aminosav, amelyet az emberi (és az állati) szervezet termel, és a zsírt energiává alakításában játszik fontos szerepet.
Az L-karnitin nem más, mint a szervezet „energiaszállítója”. Szerepe abban rejlik, hogy segíti a hosszú szénláncú zsírsavak átvitelét a mitokondriumon (az energia előállításában és annak elraktározásában szerepet játszó sejtszervecske).

Tovább

BODY4U Fogyókúra? 10 dolog amit nem tudtál a Gyermekláncfűről?


2017-08-16 12:56:09

„A gyermekláncfű (pitypang), latin nevén Taraxacum officinale tulajdonképpen értékes szuperélelmiszer.

Tovább

Robbant a Leptin bomba, avagy az elhízás valós okai!


2017-08-08 10:26:27

A leptint, mint az energia biztosításáért felelős vezér hormont, a fehér zsírsejtek gyártják. A Leptin biztosítja a kommunikációt a zsírsejtek, - mint hosszú távú energia raktárak- és a hypothalamus (többek közt, az agy zsír metabolizmusáért és az étvágyért felelős agyközpontja) között.

Ha s zsírsejtek telítettek, megnövekszik az általuk termelt leptin szint, ezzel jelezve az agynak, hogy nem szükséges további táplálék bevitele. Tehát a leptin és a hypothalamus normál működése, kommunikációja szabályozza az étvágyat!

A leptin rezisztencia nem más, mint a túlzott szénhidrát fogyasztása miatt megtelt zsírraktárak következtében kibocsájtott extra mennyiségű leptin, amely ellen az agy úgy védekezik, hogy érzéketlenek lesznek a leptin receptorai! Ezért aztán minél kövérebbek vagyunk, annál éhesebbek is vagyunk!

Tovább

Méregtelenítés


2017-05-01 17:16:11

A „méregtelenítés” jó közérzetet és egészséget biztosít

A méreganyagok rontják az életminőséget. A rohanó modern életmód óhatatlan melléktermékei a különféle méreganyagok, amelyek a levegővel, az ivóvízzel vagy a táplálékon keresztül jutnak a szervezetbe.

Tovább

Erőnlét fokozása


2017-05-01 15:52:20

Jó erőnlét, hogy megfeleljünk mind a fizikai mind a lelki kihívásoknak

Ha nincs vitalitás, életerő, azaz fizikai és szellemi erőnlét, mi sem működünk. A jó erőnlét több összetevő ideális találkozásból ered. Ilyen a jól működő immunrendszer, az edzésben tartott, jó kondícióval rendelkező fizikum, a pszichés egyensúly, mely nélkülözhetetlen egy integrált személyiség hatékony problémamegoldó és feldolgozó képességéhez.

Tovább

Immunrendszer erősítése


2017-04-29 15:49:29

Mit tegyünk, vagy mit ne tegyünk, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön?

Egészséges életmód az immunrendszer védelmére. Gyakorlatilag erről szinte már mindent tudunk, csak mégis keveset teszünk. Jó próbálkozás, ha legalább nem nehezítjük az immunrendszer munkáját! Az immunrendszer nem más, mint szervezetünk tűzfala, védelem a külvilág káros hatásai ellen.

Tovább

A rossz emésztés, valamint az enzim hiány is vezethet elhízáshoz?


2017-04-28 16:08:51

Úgy nem tudsz a szádba tenni valamit, hogy a megemésztéséhez ne kellene kellő mennyiségű és töménységű gyomorsav és valamilyen enzim! Sokan lebecsülik az enzimek jelentőségét.

Tovább

A jól átgondolt fogyókúra valós súlycsökkenést eredményez.


2017-04-28 16:00:40

Mi a jól átgondolt fogyókúra a zsírpárnák ellen? 7 fő ok-csoport létezik, hogy miért hízunk, és rendkívül nehezen tudunk csak fogyni, mert rossz az elhízás okainak a megközelítése.

Tovább