Blézer és pizsama, avagy a home office titkai!

Rövid idő alatt hatalmasat változott velünk a világ! A szükség szülte kényszer miatt korábban sosem látott méreteket öltött az otthonról végzett munka. Rengetegen látják már el így a napi feladataikat, vesznek rész hivatali videó-konferenciákon és tárgyalásokon, a zakó és blézer alatt melegítőben vagy akár pizsamában ücsörögve. Mindenki tudja már, hogy a helyzet megoldásának kulcsa, ha minél kevesebbet mozduljunk ki otthonról. Ez persze eleinte nehéz és szokatlan, de ahogy mondani szokták, minden nehézség egyben új lehetőség is, ezért érdemes most is pozitívan viszonyulni a kialakult helyzethez.

No, de ugyanakkor milyen veszélyeket rejt magában ez az életmód?

Mivel nem kell annyi időt vesztegetni a munkába járással, sokkal több lehetőségünk marad arra, hogy az így felszabaduló időtöbbletet értelmesen és okosan használjuk fel. Egy kicsit lassíthatunk, több időnk jut arra, hogy jobban figyeljünk magunkra és a körülöttünk élőkre. Egy új helyzet persze mindig új kihívásokkal is jár. Mivel a mozgási lehetőségek most korlátozottabbak, sokan már néhány nap után tapasztalják, hogy bizony a kilók elkezdenek alattomosan gyarapodni.


Azt is tudjuk, hogy az ilyen helyzetekben a táplálkozás általában elbillen a könnyebben beszerezhető és tárolható szénhidrátok irányába. Nem véletlen, hogy a vásárlói kosarakban is többnyire a konzervek, a liszt, a száraz tésztafélék, a rizs, a burgonya, az édességek és egyéb olyan élelmiszerek dominálnak, amelyek hosszabb távon nem igazán barátai a karcsúság és a kívánatos testsúly megőrzésének.A kényszer persze nagyúr, de azért most is van számos olyan lehetőség, amellyel, kissé átalakítva a közismert mondást, mi is jóllakhatunk és az alakunk is megmarad. Rengeteg tanács és ötlet található mindenfelé, hogy milyen otthoni mozgásformát végezzünk, de jóval kevesebbet hallhatunk arról, hogy miként táplálkozzunk ebben a helyzetben azért, hogy később ne bosszankodjunk a szűk ruhák és nadrágok miatt.

A legfontosabb talán, hogy olyan táplálékot fogyasszunk, amely magas tápértékű, tartalmazza a szükséges vitaminokat, aminosavakat és ásványi anyagokat, ám alacsony kalóriatartalommal bírnak. Az is fontos szempont, hogy ne tartalmazzon sok szénhidrátot, gazdag legyen rostban és jó minőségű fehérjében, de itt érdemes megállni egy pillanatra!

Amennyire lehet, kerüljük, az általában génmódosított szójafehérjét, mert ez tovább lassítja a pajzsmirigy működését, azaz az anyagcserét. A szója egyébként is erős allergén. Szóval az ilyen fehérjét tartalmazó megoldások, még alacsony kalóriabevitel esetén is hosszabb távon a kilók további gyarapodását vagy a jojó-hatást okozzák.

Aki valóban egy ideális összetételű, gyorsan elkészíthető és akár két főétkezést is kiváltó ízletes és laktató megoldást szeretne, annak érdemes körülnézni a fogysz.hu weboldalon.

https://fogysz.hu/

Itt ígéretes lehetőségek találhatók azok számára, akik a mostani helyzetet súlyuk csökkentésére és alakjuk formálására kívánják felhasználni.


De vajon mit tehetnek azok, akik aggódnak amiatt, hogy a kevesebb mozgás és a szénhidrát dúsabb étkezés óhatatlanul a kilók gyarapodásával jár majd? Számukra hatásos lehetőséget nyújt egy olyan különleges rost-komplex, amely még a gyomorban, a felszívódás előtt megköti a zsírok és a szénhidrátok egy jelentős részét, amely akár napi 462 kalóriát is blokkolhat, így azok kalóriatartalma nem gyarapítja a zsírpárnákat.

Ezen áldásos hatása mellett csökkenti még az étvágyat és az édességek nassolása iránti késztetést is, valamint csökkenti a hizlaló hatású bélbaktériumok számát.

Ennek segítségével nem csak a szaporodó kilóknak vethetünk gátat, de akár több éves túlsúlytól is könnyebben megszabadulhatunk.

Erről bővebben lehet olvasni a fatbond.hu oldalon.

Tehát a kényszer szülte helyzet nem jelenti azt, hogy nem tudjuk majd megtartani az egészséges anyagcsere-folyamatokat, kívánatos testsúlyunkat vagy akár elérni a régen áhított alakunkat. Az ilyen lehetőségek, kombinálva az otthon végezhető mozgásformákkal, sokat segíthetnek abban, hogy a helyzet javulása után is fel tudjuk venni a ruhatárunk kedvenceit és elégedetten, örömmel nézhessünk majd a tükörbe!

https://www.everlife.hu/termek/fogyokura-fatbond-a...

Ennél lényegesebb üzenet viszont, hogy a túlsúly nem kizárólag esztétikai probléma, hanem a test egészséges működése szempontjából is káros, nem kívánt tényező. Ezt persze a legjobb megelőzni, de ha már ez nem sikerült, akkor fontos, hogy mielőbb sikerüljön visszanyerni az optimális testsúlyt!