Jódhiány, elégtelen hormontermelés, alul működő pajzsmirigy, lassú anyagcsere, súlygyarapodás, az elhízás folyamata

A magyar Európa legelhízottabb nemzete. Magyarország kiemelten jódhiányos terület. A jód hiányzik a talajból és a vizeinkből, ezáltal úgy az állati, mint a növényi táplálékból is! Van összefüggés a jódhiány és az elhízás között.

Ezért nagyon fontos a megfelelő minőségű és biztonságos mennyiségű jód pótlása.


Téves, ha azt hisszük, csak a pajzsmirigynek van szüksége a jódra a megfelelő hormontermeléshez, és ezáltal a kellően gyors anyagcseréhez!

Mivel az élet sós és az algák miatt sok jódot is tartalmazó óceánban keletkezett, a szervezetünk majd minden sejtje, több, mint 300 különféle élettani funkcióhoz használja a jódot ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni.


Az alábbi szervek és szövetek számára nélkülözhetetlen a megfelelő jódbevitel!A cikk rámutat, melyek a jódhiány tünetei, illetve megoldást ajánlunk a biztonságos és hatékony jódpótlásra.


Mert nem csak az fontos, hogy olyan jódkészítményt használjunk, ami jól felszívódik, de az is fontos, hogy jól beépüljön a sejtekbe, és megfelelően hasznosuljon!https://www.everlife.hu/termek/jo-pajzsmirigy-muko...


A jód az aktív pajzsmirigyhormon (T3) alapanyaga. A T3, azaz trijód-tironin csupán 3 jódatomból áll.

Megfelelő jód hiányában a pajzsmirigy nem tud elég pajzsmirigy hormont termelni, és elkezd alul működni.

Ennek következménye, hogy lelassul az anyagcsere, és rövidesen túlsúly képződik!

Így függ össze a jódhiány, és többek között ezért is jár az élen a magyar populáció az elhízás területén.Hirdetés:

Ajánlott termék: FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE

Az étrend-kiegészítő természetesen nem helyettesíti az egészséges életmódot. Viszont a tudatos és egészséges életmód szerves részét képezheti!

A FEDBOND Pajzsmirigy-anyagcsere a hatékony és biztonságos jódpótláson kívül segíti a jó szénhidrát-anyagcserét és a normál vércukorszintet, valamint a termogenézist is.

Mit jelent a termogenézis? Amikor a szervezet a zsírpárnákat, mint hosszútávú energia tartalékot felhasználja testhő gyártásra és mozgási energiára, ezáltal biztosítja, hogy zsírpárnából fogyjunk.

Mert fogyni csak zsírszövetből, főleg zsigeri zsírokból érdemes, ezt nevezzük egészséges, sikeres súlycsökkentésnek!

Egy jól működő anyagcsere jól kezeli a zsírégetést is! A FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE test fiziológiai működését figyelembe véve fejti ki a hatását.
https://www.everlife.hu/termek/jo-pajzsmirigy-muko...


A cikk folytatása:

Valóban Európa legelhízottabb nemzete vagyunk! Ez már csak azért is megdöbbentő, mert a táplálkozásunk nem tartalmaz több szénhidrátot, mint egy olasz konyha, amely rengeteg tésztafélére épül. Ugyanakkor az olasz étkezés alapját képezi a hidegen préselt, szűz olívaolaj, és a legkülönfélébb tengeri halak, illetve a tenger gyümölcsei is. Utóbbi kettő sok jódot is tartalmaz.Ezzel ellentétben, a magyaros ételeket kedvelők közül sokan viszolyognak az aromás, erős tengeri halaktól, a sokszor jódszagú tenger gyümölcseitől, és alga salátáktól is. Aki pedig szereti, csak ritkán engedheti meg magának, mert az árfekvése miatt luxus eledelnek számít itthon.

Tehát a fentiekből kiderült, milyen nagyon fontos a jódpótlás. Az viszont nem mindegy, hogy mely jódvegyületet használjuk a jódpótlásra, ha azt akarjuk, hogy jól beépüljön és hasznosuljon a pajzsmirigyhormonok megfelelő termeléséhez, és ezáltal a megfelelően gyors anyagcseréhez.

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a jódozott só a jódpótlás egy megfelelő formája.

Nos, ez sajnos nem így van, és azon kívül, hogy a jódozott só eltolja az ízeket, a jódozott só instabil jódot tartalmaz, 460 C –on a főzés során teljesen megsemmisül, de hosszabb távon szobahőmérsékleten is párolog, nem alkalmas hatékony jódpótlásra!

Most már talán jobban érthető, hogy mi a különbség szénhidrátokat (tésztákat) nyakra-főre fogyasztó olaszok és a magyarok között. Ez nem más, mint a megfelelő esszenciális jódbevitel.

Azt is tudni kell, hogy a jódnak számos vegyülete van, ezek közül egy van, a kálium-jodid, ami igazán stabil, képes jól beépülni és hasznosulni a szervezetben.


FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE a legjobban hasznosuló jódfajtát (kálium-jodidot) tartalmazza ideális, és biztonságos mennyiségben. OGYÉI notifikált termék, szerepel a gyógyszertárak biztonságos termékek listáján!

Karnitint, fahéj és gyermekláncfű kivonatot, cayenne bors port, cinket, krómot és jódot tartalmazó kapszulák.https://www.everlife.hu/termek/jo-pajzsmirigy-muko...


Figyelem! Sokan tévesen azt hiszik, hogy a jódra allergiásak, mivel algakészítményeket fogyasztanak jódpótlásra. Azt tudni kell, hogy sok esetben a szennyezett tengerek, óceánok vizeiből származó algák magukba szívják a nehézfémeket, és valójában sokan erre allergiásak, nem a jódra.

A jódpótlás pedig nagyon esszenciális lenne, a testünk számtalan szerve csak így tud tökéletesen működni!


A jódhiányos nők sok esetben nem tudnak teherbe esni megfelelő jódpótlás nélkül.

A felmérések szerint egy, a hazánkban kihordott és született csecsemő pajzsmirigye 50%-kal nagyobb.

Miért van ez így? Mert az evolúciós és adaptációs logika szerint a szervezet igyekszik egy nagyobb szervet növelni, azt remélve, hogy nagyobb felületen, több jódot tud megkötni. Ezért vagyunk mi magyarok sokkal hajlamosabbak a golyvásodásra is, egy mediterrán országban élő emberhez képest, mert hiányzik a megfelelő mennyiségű jód a szervezetünkből!MELYEK A JÓDHIÁNY TÜNETEI?

Tehát, ha például egyöntetű hajhullást tapasztalunk, az könnyen lehet a jódhiány, és alul működő pajzsmirigy jele is, ha az alábbi tünetek közül valamelyik vagy több is jelen van. • töredező körmök és haj
 • hajhullás, hajvég töredezés
 • száraz bőr főleg lábszáron és könyökön, kézháton, nyakon
 • nehéz ébredés, már reggel fáradtan kel (iskolások esetén is)
 • délután 15-17 óra között hirtelen álmosság, kimerülés érzése
 • állandó kimerültség érzése
 • nehéz koncentráló képesség (iskolások esetén is)
 • feledékenység
 • figyelmetlenség (iskolások esetén is)
 • lustaság érzése (iskolások esetén is)
 • hízékonyság
 • mell ciszták
 • székrekedés
 • rendszertelen menstruáció
 • terméketlenség


MIT LEHET TENNI, hogy elkerüljük a számos kellemetlen tünetet, a lassú anyagcserét és a túlsúlyt?

Egyértelmű, hogy a magyar lakosság körében pótolni kell a jódot.

Leegyszerűsítve, Magyarországon kivéve a pajzsmirigy túlműködésben és autoimmun betegségben szenvedőket, majdnem mindenkinél indokolt a jódpótlás.


Az alábbi esetekben ajánlott a jódpótlás:

 • Terhes és szoptató anyák
 • Pajzsmirigy-műtöttek egy része
 • Több göbös golyva miatt műtöttek első-, másodfokú nőrokonai
 • Megnagyobbodott pajzsmirigyű emberek
 • Gyerekkorban az agy normál fejlődése, és a normál kognitív funkciók érdekében
 • Lassú anyagcsere és magas TSH (2-es érték felett már) szint, valamint alacsony szabad T3, de magas Reverse T3 hormonszint esetén.


https://www.everlife.hu/termek/jo-pajzsmirigy-muko...


Vigyázat! A GLUTÉN az egyik legveszélyesebb gyulladást okozó faktor.

Sokszor az alul működő pajzsmirigy és az autoimmun jellegű pajzsmirigy problémák rejtett vagy valós glutén érzékenység miatt alakulnak ki! Tehát, ha önnek bármilyen ízületi gyulladása vagy pajzsmirigy panasza van, azonnal függessze fel a glutén bevitelt! 3-6 hónap alatt drasztikus javulás várható! Glutént tartalmaz a legtöbb gabonaféle és az abból készült lisztek, az azzal főzött ételek is. Ne tévesszék önt meg a teljes kiőrlésű vagy tönköly gabona készítmények, ugyanolyan ártalmasak, mindegyik tartalmaz glutént!