Hogyan függ a zsírszövetben lezajló gyulladásoktól és az enzimhiánytól a túlsúly, és miért nem működik a zsírbontás?

Ezer tünet, különféle betegség, és az elhízás mögött is egy valós ok rejlik, a gyulladások!

A túlsúlytól való megszabadulás nem csak esztétikai szempontok szerint megfontolandó!
Tudtad, hogy minél több zsírpárna van rajtad, annál több gyulladás zajlik a szervezetedben? Míg gyulladások zajlanak a zsírszövetekben nagyon nehéz a zsírbontás és a zsírégetés ezáltal szabotálva van. Tehát a tornától elvárt fogyás mértéke elmarad.

A metabolikus elhízás főleg hasi, azaz zsigeri zsírokat halmoz fel. Nőknél a 80 cm, férfiaknál a 94 centiméteres derékbőség már intő jel!



A zsírszövetekben lezajló lassú, krónikus gyulladások vezetnek metabolikus szindrómához, a zsíranyagcsere problémákhoz, inzulin rezisztenciához, II-es típusú cukorbetegséghez, az erek roncsolódásához, valamint a szív- és érrendszeri problémákhoz is!

Az alma típusú elhízás, amire jellemző a hasi zsírok vagy zsigeri, azaz viszcerális zsírok, azért veszélyesek, mert körülveszik a belső szerveket is, a beleket, szívet, májat stb. Ez a körülmény jelentősen rontja a normál működésüket.



A szervezet a citokineknek nevezett jelző molekulákkal hozzák gyulladásba a zsírsejteket. A szervezet így próbálja megvédeni a belső szerveinket is az elhájasodástól.

Az immunrendszer a makrofágokat (falósejteket) a zsírsejtekbe küldi, hogy bekebelezzék a gyulladásban elpusztult zsírsejteket. Ebbe a folyamatba maguk a falósejtek is belepusztulnak. Az elpusztult falósejtek viszont csak bizonyos fehérjebontó enzimek mellett tudnak lebomlani, és kiürülni a zsírsejtekből.

A Bromelain (ananász hatóanyaga) és a Papain (papaya gyümölcs hatóanyaga) is ilyen fehérjebontó növényi enzimek!

Mindaddig, ameddig nem tudnak kiürülni a gyulladásokat okozó, elhalt falósejtek is a zsírszövetből, addig az gyulladásban marad, és nem tud normál módon működni a zsírbontás folyamata sem. Így zárul be az ördögi kör.

Tehát a sikeres zsírbontás első lépése, hogy tudatosan csökkentsük a zsírszövetekben zajló gyulladásokat. Ehhez életmódváltás is szükséges, ahol nagyobb szerepe van az étkezésnek, mint a mozgásnak!


A FEDBOND® Cell-Lite Enzimek szakmai fejlesztés, OGYÉI notifikált étrend-kiegészítő, szerepel a gyógyszertárak által is megrendelhető biztonságos listán. A gyártó MÉKISZ tag.



Az étkezés során legerősebb gyulladást növelő tényezők a cukor, a glutén, a tehéntejben lévő A1- béta kazein, és a rengeteg mesterséges étel adalékanyag, illetve az Omega-6 olajok, illetve az abban való sütés!




Első az egészség, de, ha az esztétikai szempontok is fontosak, ne feledjük, a cellulit, azaz a narancsbőr sem más, mint a gyulladt zsírszövethez egyenetlenül tapadó kötőszövet, innen a csúnya látvány is.




Tehát így már egyértelmű, hogy nem lehet csak külső kencéktől várni a narancsbőr megszüntetését, míg maga a kiváltó ok, a zsírszövetek gyulladásainak a csillapítása nincs kiküszöbölve.




Amennyiben gyulladásban van a zsírszövet, a zsírégetés nem a szokványos úton történik. Egyre nehezebb fogyni is. Normál esetben a lipoprotein lipáz bontja le a trigliceridet (vérzsírt). Ez maga a zsírbontás folyamata. Ez teszi lehetővé, hogy elkezdődhessen a zsírégetés. De ez is enzimtől függ.

Ezen enzimek hiányában azt tapasztaljuk, hogy tornával is csak pár dekát fogyunk, hiába minden küzdelem.

Enzim nélkül a zsírbontás folyamata lehetetlenül el azzal, hogy nem tud kijutni a nagy zsír-molekula a zsírsejt falán keresztül. Ugyanis csak így válik alkalmassá a zsírégetésre, hogy kalória formájában hasznosulni tudjon a szervezet legkülönfélébb fizikai és szellemi működéseihez.

A zsírbontás nélkül nincs zsírégetés!


Tehát a zsírsejtekben lezajló gyulladások gyengítik az immunrendszert és obezitást, elhízást is okoznak.

Ezért van az, hogy a túlsúlyos emberek immunrendszere gyengébb, így kevésbé tudnak védekezni a negatív külső behatásokkal szemben is!