BÉLFLÓRA, AVAGY KI AZ ÚR A HÁZNÁL?

Egyre több és több klinikai vizsgálat és szakirodalmi cikk foglalkozik a bélbaktériumok egészségünket alapjaiban befolyásoló hatásairól.

Ezek eredményeként eddig teljesen ismeretlen információk tárulnak fel arról, hogy bélflóránk milyen kiemelkedően fontos szerepet játszik testi és lelki egészségünk szempontjából.

Az már azért évek óta közismert, ha nem is az akadémikus orvoslás lassan őrlő malmaiban, hogy megfelelő összetételű bélflóra nélkül, nincs sikeres fogyás, vonzó megjelenés és ragyogó bőr.

Tehát, aki sikeresen szeretne fogyni vagy tartania az általa ideálisnak tartott súlyt, nem érhet célhoz a bélflóra jelentős változtatása nélkül.

Ennek a teóriának a bizonyított volta tudományos körökben már teljesen egyértelmű és lassan beszivárog a köztudatba, még akkor is, ha néhány professzor ezt hitetlenkedéssel fogadja.

A folyamatosan érkező kutatói eredmények azonban már ezen is jelentősen túlmutatnak. Egyértelműen bizonyítják, hogy közvetlen összefüggés van a bélflóránk és agyunk működése között.

A bolygóideg (nervus vagus) testünk legnagyobb paraszimpatikus idege és közvetlen kapcsolatot biztosít bélflóránk és az agyunk között. A bélflóránk sok milliárd baktériuma mintegy liftezve a bolygóidegen, közvetlenül az agyunkba is fel tudnak jutni.

Így aztán lassan már abban sem lehetünk biztosak, hogy mi kívánjuk annyira azt a pazar süteményt vagy hidegen habzó sört vagy csak a bennünk élő baktériumok, amelynek a túléléséhez és szaporodásához éppen ezekre a vágyott anyagokra van szükségük!

Egy nemrégiben publikált új klinikai vizsgálat, a Flemish Gut Flora Project, nem kevesebbet állít, mint hogy közvetlen összefüggés van a bélflóránk és idegrendszerünk egészsége között.

Ebben a vizsgálatban 1,054 depresszióban szenvedő résztvevő vett részt és egyértelműen bebizonyosodott, hogy a depressziósok bélflórájából teljesen hiányzik két baktériumtörzs, a Coprococcus és a Dialister.

Ezek hiányában az antidepresszáns kezelések is nagyon mérsékelt eredménnyel jártak. Visszatelepítésük a bélflórában ezért rendkívül fontos lenne a depresszió gyógyítása szempontjából.

Ezzel persze rátapintottak a jóléti társadalmakban élők egyik legnagyobb problémájára, nevezetesen az egyre kevesebb baktériumtörzset tartalmazó bélflórára. Az összefüggés nagyon egyszerű, minél diverzifikáltabb a bélflóra, azaz minél többféle baktériumot tartalmaz, annál egészségesebbek vagyunk testileg és lelkileg is.

Tehát aki szeretne javítani közérzetén, hangulatán vagy legyőzni a depressziót, annak célszerű nagy hangsúlyt fektetni a bélflóra normalizálására is.

Emellett persze sikerülhet leadni a felesleges kilókat, javítani számos, eddig akár gyógyíthatatlannak minősített autoimmun betegségen is.

A piacon már elérhető olyan termék, amely jelentősen tudja befolyásolni a bélflóra összetételét és ezzel párhuzamosan egészségünket is új alapokra tudjuk helyezni.

A Klinikai vizsgálatok értelmében egyre inkább bebizonyosodik, ha szedünk is PRObiotikumokat, de nem biztosítjuk a vastagbélben a megfelelő életkörülményeket a számunkra jó bélbaktériumoknak, azok nem tudnak életben maradni és megfelelő mennyiségben elszaporodni. Kiemelt fontossága van a PREbiotikumoknak, melyek speciális, emészthetetlen növényi rostok, de olyan természetes vegyületeket szabadítanak fel a vastagbélben, amely ellehetetlenítik a számunkra ártalmas baktérium-családokat és kiegyensúlyozzák a jótékony bélflórát azáltal, hogy segítik a diverzifikációt!

Az egészséges bélflóra szóvivője a Fatbond!

https://www.everlife.hu/termek/fogyokura-fatbond-a...