A súlyfelesleg átmeneti anyagcserezavar II. Rész

Beszélgetés a FEDBOND® termékcsalád fejlesztőjével, Herczeg Kyrával

"A túlsúly mindenkinél más-más okból, vagy több ok együttes hatása miatt alakul ki.

Univerzális csodabogyók nincsenek, mindenkinek másra van szüksége!"


Váróterem Magazin: - Mint a beszélgetésünk első részében említette, az FATBOND®, mint orvostechnikai eszköz, zsírmegkötő és négyszeres kalóriablokkoló, prebiotikus hatású, súlycsökkentő kapszula volt az elsődleges termék. Ennek a fő összetevője egy speciális növényi rost-komplex, amelynek receptúráját három szabadalom védi. Ön azt is említette, hogy nem a kalóriablokkoló hatását szeretné kiemelni, hiszen az alkalomszerű megoldás a kalóriák elleni harcban, hanem a prebiotikus súlycsökkentő hatását tartja sokkal fontosabbnak hosszabb távon, ami kúraszerű használat mellett valósul meg. Itt első sorban szó esett a jó emésztés és a kiegyensúlyozott bélflóra fontosságáról, ami elengedhetetlen egy jó anyagcseréhez és a normál testalkat eléréséhez.

Herczeg Kyra: - Így van, ezért fejlesztettük a FEDBOND® étrend-kiegészítő és étkezést kiváltó termékcsaládot modul rendszerben, azaz egyik termék hatásmechanizmusa alapul szolgál a rá épülő, következő termék hatásmechanizmusának, így szinergikus program-csomagok alakíthatók ki, attól függően, hogy kinek mire van szüksége. A legtöbb esetben komplex megoldásra van szükség!

Ezért nemsokára elkészül a NAGY TESZT kérdőívünk, ahol a feltett kérdésekre válaszolva, mindenki megtudhatja, hogy neki személyre szabottan épp melyik termékre, vagy program-csomagra van szüksége. Ez egy nagyon komplex szolgáltatása lesz a cégünknek, ahol szakemberek egyénileg fogják kidolgozni mindenki számára az egyedi ajánlatokat. Ami még fontos, hogy ez egy térítésmentes szolgáltatás lesz az EverLife egészségportál részéről!

Tehát a termék-fejlesztéseink logikájából kiindulva első sorban az emésztést kell kiegyensúlyozni, normalizálni mindenkinél, hiszen a fajfenntartás elsődleges momentuma a táplálkozás.

A FEDBOND® Cell-Lite Enzimeket a jó emésztés, ütemes béltisztulás, gyomor- és bélnyálkahártya kondicionálása miatt hoztuk létre olyan embereknek, akiknek alacsony az enzim termelése.

Enzimek nélkül nincs élet! A teljes anyagcsere-folyamatainkat irányítják, kihatnak a hormonjaink termelésére, azok hasznosulására, metabolitjaira, valamint a helyes lebomlásuk és kiválasztásuk a vizelet és széklet útján, a szervezetből való kiürülésük is enzim függő.

Tehát minden enzimet komolyan kell venni. Ezzel a nagy tömegek egyáltalán nincsenek tisztában, és azzal sem, mi minden teszi tönkre az enzimjeinket ebben a modern világban.

A FEDBOND® Cell-Lite Enzim nagy mennyiségben tartalmaz proteolitikus, azaz fehérjebontó növényi enzimeket (bromelain, papain) és laktáz enzimet is, a laktózt (tejcukrot) emészteni nem képes emberek számára.

A FEDBOND® Cell-Lite komplex összetevői között található standardizált, tömény gyömbér kivonat, azaz gingerol is.

A GYÖMBER stimulálja számos hasnyálmirigy enzim termelését és hozzájárul:
- az emésztőnedvek termelődéséhez,
- az emésztőrendszer jobb működéséhez,
- az étel normál tovább haladásához a felső emésztési szakaszban (gyomor, nyombél), - a jó közérzet fenntartásához.
A GINGEROL, mint standardizált gyömbérkivonat, hozzájárul a gyomor és bélnyálkahártya normál állapotához és működéséhez.

Emellett tartalmaz cikória inulint is, amely egy olyan hasznos növényi rost, ami a jó bélflóra táptalaját képezi.

És persze vannak benne az erős immunrendszer működéséért felelős, valamint a szabad gyökök károsító hatásától a sejteket védő antioxidánsok is, mint C-vitamin és citrus bioflavonoid.

Ezen kívül a komplex receptúra tartalmaz tengeri magnéziumot is, ami a jó elektrolit-egyensúly, és vízháztartás miatt is szükséges.

A magnézium számos egyéb pozitív hatásáról nem is beszélve, mint:

  • részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban,
  • hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez,
  • a normál izomműködéshez,
  • szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben,
  • hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához,
  • részt vesz a normál csontozat fenntartásában,
  • hozzájárul a normál fogazat fenntartásához,
  • szerepet játszik a sejtosztódásban.

V.M: - Az emésztési problémák sokrétűek. Mit „kínál” a FEDBOND® Cell-lite?
  • Milyen tüneteket és problémákat okozhat még a rossz emésztés?

H.K: - Nagyon sokan szenvednek például rejtett laktóz intoleranciában, amit még a tesztek sem mutatnak ki. Ez probléma. Az elégtelen emésztés ételintoleranciához vezet, ennek következtében alakul ki a gázosodás és a puffadás. Ezek pedig előidézik a feszülő has hatást.

Az elégtelen emésztés, hiányos tápanyag felszívódással jár. Kellemetlen közérzetet és a rekeszizomra gyakorolt nyomás miatt légszomjat okzhat főleg, ha lehajolunk mondjuk egy cipőfűzőt bekötni. :) Arról nem is beszélve, hogy a ruhák sem úgy állnak az emberen, mint ahogy azt szeretné. Feszül az inggomb, a zakó is, nem tudunk egy testhezálló, csinos ruhát sem felvenni!

De ez utóbbi csak az esztétikai része a dolognak. Fontosabb az egészségi rész, mert egy rossz emésztés esetén nem szívódnak fel a tápanyagok tökéletesen.

Ezt nevezzük a modern társadalomra jellemző túlevés mellett is " minőségi éhezésnek ". Ha az étel emésztetlenül tovább vándorol a vastagbélbe, akkor gyakorlatilag egy emésztetlen, erjedő massza kerül a szervezet olyan részébe, ahol nincs keresnivalója. Így már csak a rothasztó baktériumok táptalaja lesz, és még inkább rossz irányba tolódik a bélflóra. Ne feledjük a jó bélflóra összetétele egy nagyon kényes egyensúly függvénye.

Már említettük, hogy egy Firmicutes törzsek irányába eltolódott bélflóra hízásra ad hajlamot, és előbb-utóbb féláteresztő bélszindróma és metabolikus típusú elhízás lesz a vége. Ezeknek a baktériumoknak a hatására valóban kialakul a hízásra valóm hajlam.

V.M: - Hogyan? Mivel magyarázható?

H.K: - Nos, a FIRMICUTES baktériumok népes családjába tartozó számos baktériumtörzs olyan vegyületeket választ ki, aminek a hatására ugyan abból az összetételű és mennyiségű ételből sokkal több kalóriát képes kivonni a szervezetünk, mint egy normál, kiegyensúlyozott bélflóra mellett. A máj több trigliceridet, azaz vérzsírt termel. Így az inzulin, amely egy raktározó hormon, könnyeben bespájzolja a felesleges kalóriát elsődlegesen hasi zsírpárnákba. A hasi, zsigeri, vagy más néven viszcerális zsírok azért is veszélyesek, mert körülveszik a belső szerveinket is. Bizony jelentősen el tud hájasodni a szív is. Az alma típusú elhízás, a hasi zsírok okozzák a metabolikus szindrómát is, ami nem más, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, II-es típusú cukorbetegség, stb.

V.M: - Említette, hogy ezek a Firmicutes típusú baktériumok, a szervezetünk számára bizonyos nem kívánatos vegyületeket választanak ki. Mit okozhatnak még?

H:K: - A rothasztó baktériumok sokszor olyan endo- és biotoxinokat váltanak ki, amely féláteresztővé teszi a bélfalat. Ez egy olyan immunválaszt vált ki a szervezetben, ami a citokin panelen keresztül gyulladásokat okoz szervezet szerte. És ezek a lassú, krónikus gyulladások bizony veszélyesek az ereinkre és a szívünkre nézve is.

Ezeknek a gyulladások nagy része a zsírpárnákban is zajlik, ezzel megnehezítve a normál zsírégetés folyamatait.

Tulajdonképpen a cellulit, a narancsbőr is a gyulladt, ödémás (méreganyagokkal és vízzel telített) kötőszövet, amely egyenetlenül tapad le, a hölgyek legnagyobb bosszúságára. A lényeg, hogy nem elég kívülről kenegetni a narancsbőrt, hanem belülről kell megszüntetni ezeket a mikrogyulladásokat.

Az emésztést kell rendbe tenni enzimekkel, és a vese vízkiválasztó funkcióit kell megtámogatni megfelelő, komplex gyógynövény teákkal. Mivel a szépség is belülről fakad, a test egészséges működését tükrözi, ezért minden esztétikai helyreállító folyamatot is a tudatos hozzáállással és az egészséges életmóddal kell kezdeni.

Ajánlom a Cell-Lite Enzimeket

https://www.everlife.hu/termek/fedbond-cell-lite-e...

és Cell-Lite Drain Teát is.

https://www.everlife.hu/termek/cell-lite-tea-szove...

-Folytatjuk-