A túlsúly mindenkinél más és más különféle okok miatt keletkezik. Tehát, ha sikeres fogyást szeretnénk elérni, az okot kell megszüntetni, nem a tünetet elnyomni, mert a kúra végén a kilók visszajönnek különben! Ezt nevezzük jo-jo fogyásnak!

Van, aki csak helytelenül táplálkozik és nem mozog. Azoknak elég, ha életformát változtatnak, és tudnak fogyni!

Van, akinek már inzulin vagy leptin rezisztenciája van, laktóz vagy glutén intoleranciája (akár rejtett), esetleg enzim hiánya, vagy rendszertelen a vastagbél működése, tisztulása. Ilyen esetekben már kell a külső segítség!

Az alábbiakban részletesen taglaljuk a túlsúlyt kiváltó komplex okokat. Kérjük olvassa el figyelmesen és azonosítsa be, hogy önnél mi válthatta ki. Nagyon sok esetben 2-3-4 ok szimultán előfordulása okozza az elhízást, ami világszerte terjedő „járvány” a WHO szerint.

JÓD HIÁNY

A legtöbb magyarnak jódhiány miatt alul működik pajzsmirigye. Köztudottan Magyarország jódhiányos terület, tehát úgy az állati, mint a növényi eredetű élelmiszerekből is hiányzik a jód.

http://www.konzilium.hu/ismertetok/jodhiany.htm

Az aktív pajzsmirigy hormon, a T3 (trijód-tironin)három jódatomból áll! Hormon hiányában az alul működő pajzsmirigy miatt lelassul az anyagcsere, és a szervezet túlsúlyt halmoz fel!

A jódozott só nem elégséges a jódpótláshoz, mert a jód amúgy is nagyon instabil, a legtöbb fajtája rosszul hasznosul a metabolizmus során, és 46 Celsius fokon főzésnél pedig elpárolog.

Itt jegyeznénk meg, hogy egy pajzsmirigy vizsgálatnál nem elég a TSH (pajzsmirigy stimuláló hormont) vizsgálni, hanem a szabad T4 (tiroxin, inaktív pajzsmirigy hormon) és szabad T3 (aktív pajzsmirigy hormont) is kell vizsgálni egyetemben a Reverse T3-al.

Utóbbi azért nagyon fontos, - de érthetetlen okból nagyon kevés magyar endokrinológus kéri a Reverse T3 eredményt a vérképből, - mert hiába van az összes többi normál értéken, ha a Reverse T3 elfoglalja a receptorokat, a megfelelő hormon csak kering a vérben, de nem jut be a sejtekbe, hogy kifejthesse a hatását!

A magas Reverse T3 érték csökkenthető foláttal. A folát hatékonyabban épül be, mint a folsav!

Az elfogadható Reverse T3 tartomány: 90-215 pg/ml között van.

A legújabb anti-aging endokrinológiai gyakorlat szerint a jó TSH érték: 0,5 és 2 között van!

2-es TSH értéknél már kiemelt jódbevitel ajánlott. Fontos a bevitt jód mennyisége és minősége is!

Nagyon fontos olyan minőségű jódforrást használni, ami magas hatékonysággal épül be a szervezetbe.


Ilyen a kálium-jodid, ami a BODY4U OÉTI notifikált (18388/2017), étrend-kiegészítőben is benne van.

Ne feledjük, az élet sós, jódos óceánban keletkezett, a szervezetünk közel 300 féle egyéb különféle sejtjének szüksége van jódra a jó működéshez!

https://www.everlife.hu/termek/fogyokura-body-4u

Ami a Body4U-ban levő jódot illeti, 500 mcg taláható benne. Az NRV * (felnőtteknek ajánlott napi tápanyag beviteli referencia érték) szerint a jód 150 mcg-tól ajánlott és a megengedett felső határ 600 mcg. Tehát a Body4U nagyon hatékony tud lenni a megfelelő jódpótlás terén!

https://www.ogyei.gov.hu/nrv_es_ul_ertekek/

2,5-ös TSH értéken felül hormonnal kezelnek az anti-aging endokrinológusosk, de nem inaktív T4-et tartalmazó pl. L-Thyroxint (és egyéb gyógyszer brand, más fantázia nevekkel, de ugyan azzal az inaktív, szintetikus T4 hormon tartalommal) használnak, aminek a hatóanyaga, a levotiroxin, szintetikus pajzsmirigyhormon!!!

Hiszen a pajzsmirigy betegek többségének pont az a problémája, hogy hiányzik az az enzim, ami lehasítja a négy jódatomból (T4, inaktív pajzsmirigy hormon, 4 jódatomból áll) az egy jódatomot és így keletkezik az aktív (T3, három jódatomból álló) pajzsmirigy hormon!

A szárított állati (disznó, marha, juh) pajzsmirigy készítmények tartalmazzák a T4, T3 és a pajzsmirigyből származó fehérjéket, antigéneket is, a szervezetben is előforduló ideális arányban: 80%T4, 20% T3, és tartalmaznak T1 és T2-t is!

http://www.armourthyroid.com/


D3- ÉS B-VITAMIN HIÁNY

A legfrissebb kutatások pedig a D-vitamin pótlás fontosságára helyezik a hangsúlyt, mely nemcsak a betegséggel gyakran együtt járó csontállomány csökkenés megelőzésében segíthet, de hiánya önmagában is hozzájárulhat a pajzsmirigybetegség megjelenéséhez.


A POWER4U OÉTI notifikált étrend-kiegészítő (18390/2017) a sejtszintű energia felszabadításában játszik szerepet, esszenciális B-vitaminokat és 4000 nemzetközi egység D3 vitamint is tartalmaz - (ma Magyarországon a legmagasabb D3 vitamint tartalmazó termék) - a számos és hatásos adaptogén növény mellett!

Magnéziumot, reishi-, astragalus-, ginseng- és ashwagandha kivonatot, rezveratrolt és (B1, B3, B5, B6, B12, és kiemelten magas D3 (4000 nemzetközi egység !!!) vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta


100%-os természetes alapanyagok magas NRV* (OGYÉI, felnőtteknek ajánlott napi tápanyag referencia érték) hatóanyag-tartalommal!

A Power4U összetevői hozzájárulnak:

- a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az elektrolit-egyensúly fenntartásához, az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez (Mg),

- a szív megfelelő működéséhez (B1),

- a normál vörösvérsejt képződéshez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez (B6).

- a szteroidhormonok, a D-vitamin és egyes ingerület átvivő anyagok normál szintéziséhez és anyagcseréjéhez (B5).

- az immunrendszer normál működéséhez, az egészséges csontozat és az egészséges izomfunkció fenntartásához (D).

- a normál homocisztein-anyagcseréhez (B12), valamint

- segítik a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokat és szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és glikogénanyagcserében is (B6).

- szerepet játszik a normál sejtosztódásban (D).

A Power4U tartalmaz: Reishi, Astragalus, Ginseng és Ashwagandha adaptogén növények.

„Adaptogén: Különféle természetes anyagok, amelyek a mellékvesére gyakorolt hatásuk révén, módosítják a test reakcióit a különféle stresszhatásokkal szemben, növelik a stresszel szembeni ellenállást, és amelyeknek általában nincsenek nem kívánatos mellékhatásai.

Az adaptogén növények harmonizálják egyes belső elválasztású mirigyeink valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket. Folyamatosan fogyaszthatók, ugyanis az optimálisan működő szervek működését nem módosítják.” Wikipédia

https://www.everlife.hu/termek/energetizalas-vital...


GLUTÉN ÉRZÉKENYSÉG

Az elhízás (akár rejtett) glutén érzékenység miatt is kialakulhat. A glutén az egyik legerősebb gyulladást növelő faktor a szervezetben, és árt a pajzsmirigynek is! Sokszor vált ki magas TPO (tireo-peroxidáz) és TBG (tireoglobulin)antitest elleni válaszokat, amit a vérkép is kimutat és néha tévesen autoimmun betegségnek diagnosztizálják!

Az összes magas GI (glikémiás indexxel) rendelkező szénhidrát (kenyérfélék, a teljes kiőrlésű búza és tönköly is, minden gabonaféléből készült liszt, és abból készült ételek /kenyér, sütemények, tésztafélék, pizza/, a krumpli, fehér rizs, cukor, a barna is!) azonnali vércukor szint emelkedést produkál!

A hasnyálmirigy inzulint termel, ami átalakítja a glükózt trigliceriddé (vérzsír)!

Bizony, nem a zsíros ételektől lesz magas a vérzsír szint, mert az epesav lebontja őket, hanem a szénhidrátok a fő bűnösök.

Miután trigliceriddé alakultak az inzulin betuszkolja őket a zsírsejtekbe! A trigliceridek nagy méretű, hármas molekulák, visszafele nehezen jutnak ki a zsírsejt falán, csak egy enzim segítségével darabolódnak fel, egyeseknek ezért is nehéz a zsírégetés még aerob gyakorlatok ellenére is!

Így halmozódnak fel a hasi zsírok is, amit viszcerális, zsigeri zsíroknak is nevezünk. Ezek körül veszik a belső szerveinket is (belek, máj, szív stb.). Így alakul ki az alma típusú elhízás, ami metabolikus szindrómához, inzulin rezisztenciához, II-es típusú cukorbetegséghez és - a glutén gyulladás növelő hatása miatt - szív- és érrendszeri problémákhoz vezet!

Ilyen esetekben csak alacsony GI értékű táplálékot fogyasszunk, több rostot és olyan étrend-kiegészítőket, melyek tartalmaznak természetes gyulladáscsökkentő összetevőket (pl. béta glükán) és olyan detox („méregtelenítő”) gyógynövényeket, amelyek a hosszas népgyógyászati gyakorlat során bizonyították a máj (legfontosabb méregtelenítő szervünk), epe és vese működését segítő hatásukat!

A 30 days OÉTI notifikált étrend-kiegészítő!

https://www.everlife.hu/termek/hasi-viszceralis-zs...

A zsigeri zsírok csökkentése az első 3 hónapban nem látványos, de nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez, és a legfontosabb lépés, felkészülés egy sikeres fogyókúrához, ha fontos az okok kiküszöbölése.

A fogyókúrának akkor van értelme, ha életmód váltással is jár, különben ha a kúra abba marad, gyorsan visszajönnek a leadott kilók, sőt súlytöbblet is keletkezik, ezt nevezzük jo-jo fogyókúrának!

Tehát a tudatos fogyókúrázó a tervet a zsigeri zsírok csökkentésével kezdi! Nevezhető ez a fogyókúra előszobájának! Itt nem annyira kilók mutatkoznak meg, inkább a centik. Mert fogyni salakanyagból (bélsár) szöveti vízből, és nem megfelelő fogyókúra esetén izomból is lehet! Ezek állaga mindig súlyosabb, mint a zsírpárnák, de csak zsírból fogyni érdemes!

A zsír könnyű, tehát egész sok tud lemenni, ha sikerül kizárólag zsírból 2-3 kilót fogyni, az nagyon meglátszik a sziluetten.

Alma típusú elhízás esetén azok a nők, akiknek 80 cm felett van a derékbősége, a fenti metabolikus szindróma veszélynek lehetnek kitéve. A férfiak esetén a kockázat 94 cm fölötti derékbőség esetén jelentkezik.


ENZIM HIÁNY

Bármit eszünk, a megemésztésükhöz kellő mennyiségű és töménységű gyomorsav és többféle enzim szükséges! Sokan lebecsülik az enzimek jelentőségét.

Az emésztetlen ételek pedig panganak a gyomorban, rossz emésztéssel, erjedéssel, gázosodással és nehéz, nyomasztó közérzettel, erőtlenséggel, valamint hiány-betegséggel járnak, az értékes tápanyagok felszívódása nélkül maradt szervezet számára!

  • Az emésztetlen tápanyagból sokszor méreganyagok keletkeznek, amiket a szervezet hájrétegben különít el, hogy megvédje a többi szövetet!
  • Szóval a rossz emésztés indirekt módon hozzá-járulhat az elhízáshoz! Ez azért nagyon sokak számára új összefüggésekre világít rá!
  • Fontos a megfelelő összetételű és mennyiségű enzim készítmény.
  • Az ananászban található bromelain olyan proteolitikus enzim, ami segíti a fehérjék tökéletes lebontását, így az ananász enzim zsíroldó, emésztést segítő, méregtelenítő és gyulladás csökkentő is egyben.
  • Képes lebontani az általunk elfogyasztott táplálék többségét és az elhalt szöveteket is. A bromelain néhány perc alatt saját tömegének többszörösét képes lebontani. Ennek köszönhető az emésztést elősegítő hatása.
  • Ugyanakkor a bromelain a papaiában található papainhoz hasonlóan lebontja nem csak az állati, de az elhalt emberi fehérjéket is.
  • Természetes gyulladásgátló hatású enzim, amely felemészti a vér egyik fehérjéjét, a fibrint. A fibrin fibrinogénből keletkezik, olyan sejtközi állományt hoz létre, ami körbe falazza a gyulladt területet, és ödémát alakít ki.
  • A cellulit is gyulladt zsírszövet, amely ödémás is, és ezáltal egyenetlenül tapad a kötőszövethez. Ez okozza a csúnya látványt!

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC49981...

"Számos klinikai vizsgálat igazolja, hogy a bromelain széles spektrumban használt, mivel ismeretes a gyulladáscsökkentő, trombózis és fibróma megelőző hatása. Ugyanakkor antimikrobiális, immunerősítő, sebgyógyulás és vérkeringést segítő hatása is van."

AJÁNLOTT NÖVÉNYI EREDETŰ ENZIMEK HASZNÁLATA AZ ÉTKEZÉSEK SORÁN.

Az OxyNzymes OÉTI notifikált, étrend-kiegészítő enzim!

C-vitamin, magnézium, inulin, növényi enzim (papain, bromelain) és Gingerol növényi-kivonat tartalmú étrend-kiegészítő tabletta

Az OyxNzymes összetétele:

A Magnézium

- részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban (240, 247, 248),

- hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez (242),

- hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához (238)

- a normál izomműködéshez (241, 380, 3083),

- szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben (364),

- hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához (245, 246),

- részt vesz a normál csontozat fenntartásában,

- hozzájárul a normál fogazat fenntartásához (239),

- szerepet játszik a sejtosztódásban (365)

A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Az inulin a probiotikumok táptalajaként szolgáló prebiotikum.

A Gyömbér hozzájárul az emésztőrendszer normál működéséhez, és ezen keresztül a jó közérzet fenntartásához.

https://www.everlife.hu/termek/enzimek-emesztes-oxynzymes


A SIKERES FOGYÓKÚRA VASTAGBÉL TISZTÍTÁSSAL KEZDŐDIK!

Itt jegyezném még meg, hogy akinek igazán sok súlyfeleslege van, a fogyókúrát a vastagbél salaktalanítással érdemes elkezdeni!

A vastagbél redős szerkezetű, a bélsár néha felhalmozódik a diverticulumokban, évekig megszilárdulva a legkülönfélébb paraziták, rothasztó baktériumok, gombák táptalajául szolgál, mint amilyen a Candida is.

Ezek a paraziták, mivel anyagcserét folytatnak, az ő ürülékük toxinokat (méreganyagokat) is tartalmaz. Azok visszaszívódik a bélbolyhokon egy állandó „önmérgezésben” tartva a szervezetet.

"A bél falának kitüremkedése a teljes tápcsatorna-szakaszon előfordulhat, leggyakoribb előfordulása a végbélt megelőző bal oldali vastagbélszakasz, a szigmabél területén. A kitüremkedést diverticulumnak nevezzük, csoportos előfordulásuk esetén diverticulosisról beszélünk.

Kifejlődését a rostszegény étrend, mozgásszegény életmód kombinációjából adódó székletzavarokra vezetik vissza. A kemény, rögös széklet kiürítéséhez szükséges erős hasprés, fokozódó hasi nyomás miatt ezen szakaszokon hajlamos a bélfal a leggyengébb pontok mentén előtüremkedni. A betegség olyannyira elterjedt, hogy 50 éves életkor felett előfordulása a fejlett országokban gyakorlatilag általános.

A vak tasakokban megrekedő, pangó széklet helyi irritációt, gyulladást vált ki, mivel különféle patogén paraziták, azaz káros baktériumok vagy gombák táptalajául szolgál. Ekkor diverticulitisról beszélünk.

A bélfal izgalma jelentkezhet hasi puffadás, bal alhasi görcsös vagy tompa fájdalmak képében, felléphetnek székrekedéses, vagy hasmenéses panaszok. Ugyanakkor jelentkezhet erről a területről kiinduló, igen erőteljes vérszékelés. A helyi gyulladás fokozódása a bélfal átfúródásához vezethet, mely az erősödő hasi fájdalom mellett lázzal, romló általános állapottal jár."

http://www.vastagbel.hu/colorectal-diseases/divert...

"Méreganyagok":

Az endotoxin („belső méreg") egyes baktériumok testében található, de a testükön kívülre ki nem választott mérgező anyag. Különösen gyakori az élősködő életmódot folytató, patogén baktériumfajok esetében szaporodási illetve elpusztulási fázisban!

A Listeria monocytogenes egy emberben igen elterjedt kórokozó Gram-pozitív baktérium, amely szintén endotoxint tartalmaz. Különösen heves immunválasz, vagy például erőteljes antibiotikum kezelés esetén azonban az elpusztuló baktériumokból kiszabaduló endotoxinok a véráramba kerülve szeptikus sokkot okozhatnak, melynek jellemző tünetei a láz, a felgyorsult légzés és a vérnyomás esése. Emberben és háziállatokban ilyen betegség lehet például az Escherichia coli vagy a Coxiella burnetii által okozott endotoxicosis (vagy endotoxaemia)." Wikipedia

"Tehát a rendszeres bélsár ürítés, a "salaktalanítás" egyfajta "méregtelenítéssel" is jár, hiszen megelőzi a pangó széklettel járó méreganyagok kiszabadulását és visszaszívódását a bélbolyhokon keresztül.

A szervezet hajlamos a méreganyagokat a zsírpárnákba elkülöníteni a többi sejtet így akarja megóvni. Tehát a zsírbontás nem olyan hatékony, ha tele vagyunk méreganyagokkal. A szervezet késlelteti a zsírbontást, mert tudja, akkor minden méreganyag egyből a vérbe ömlik! Ezért van az, hogy az illegális szerekkel gyorsan fogyók, mindig rosszul lesznek!

A vastagbél természetes és kíméletes salaktalanításán van a hangsúly. Hashajtókon nem szabad élni, mert az bélrenyheséghez, bélgyulladáshoz, tápanyag felszívódási problémákhoz vezethet.

FONTOS A VASTAGBÉL RENDSZERES TISZTULÁSA, KARBANTARTÁSA! Fontos a rostdús táplálkozás és a mozgás is! Az immunrendszer 70-80%-a a vastagbélben található! Az immunrendszer állapota kihat a szervezet teljes működésére!

Ajánlott az Oxytarm OÉTI notifikált étrend-kiegészítő.

Összetevők:

A Magnéziumnak egy speciális fajtája (ozmotikus lubrikáns, lazán tartja a székletet és hidratáltan a bélnyálkahártyát) felelős az elektrolit egyensúlyért.

C-vitamin: antioxidáns és segíti a jól működő immunrendszert. Citrus bioflavonoid: antioxidáns.

Csak természetes anyagok!

Az Oxytarm egy molekuláris innováció. Hatóanyagai - magnézium molekulába zártak, a gyomorsav nem tudja feltörni, - csak a vastagbélben szabadulnak fel.

Mindenki egyedi módon reagálhat az Oxytarmra. Ha a tisztulás üteme esetleg túlságosan gyors lenne, akkor célszerű a napi esti adagot 2 tablettára csökkenteni, ha pedig túl lassú, akkor a napi adagot (4 tabletta) egyszerre kell bevenni este, vacsora után bő folyadékkal.

Az OXYTARM egy világszerte és Magyarországon immáron már 12 éve forgalomban lévő sikeres termék. Kíméletesen támogatja a salakanyagok eltávolítását a vastagbélből is. Nem hashajtó!

Tízezreknek segített már!

https://www.everlife.hu/termek/salaktalanitas-meregtelenites-oxytarm

Komplex fogyókúrás csomag:

https://www.everlife.hu/termek/body4u-enzim-trio-csomag