Hogyan függ a sikeres fogyókúra és a jó zsíranyagcsere a máj méregtelenítéstől?

Kevesen tudják, hogy a fogyás szinte lehetetlen, ha májunk és a hozzá szervesen kapcsolódó epehólyag nem működik hatékonyan. Ezért a címben felvetett gondolat egyáltalán nem hatásvadász kijelentés, hanem valódi igazságtartalommal bír.

A fogyókúra sikere nagymértékben függ a zsíranyagcserétől! A jó zsíranyagcsere pedig az elégséges epetermeléstől, és a jó májműködéstől függ.

Az már közismert, hogy a máj testünk fő méregtelenítő központja és az anyagcsere szabályozásának legfontosabb eleme. A méreganyagok kiválasztása mellett számos egyéb funkciója is van, többek között a máj termeli a koleszterint, a zsírok lebontásáért felelős epét, tartja karban a fehérje és szénhidrát anyagcserét.

Tehát, ha a májunk nem működik megfelelően, akkor az nem csak túlsúlyt, hanem számos egyéb egészségi problémát is okozhat.

Ezek részletezésétől azonban most eltekintünk, hiszen elsősorban a máj és a fogyás kapcsolatát szeretnénk előtérbe helyezni.

A minket napi szinten körülvevő sok környezeti ártalom miatt (permetezőszerek, festékek, oldószerek, tisztítószerek, fertőtlenítőszerek, illatosítók, kozmetikumok, mesterséges élelmiszer adalékanyagok, víz- és légszennyezés, stb.), - amit a szervezetünk méreganyagokként érzékel, - a májunk méregtelenítő képessége jelentősen romlik. Ez pedig kihat a máj által vezérelt zsíranyagcserére is.

Amennyiben nem megfelelő a májműködés, a rossz zsíranyagcsere miatt felhalmozódnak a zsírpárnák. Mivel folyamatos gyulladások zajlanak le a zsírszövetekben, ezért a szervezet nagyon nehezen tudja lebontani a zsírpárnákat. Zsírbontás nélkül pedig nincs zsírégetés!

Így a torna, a mozgás hatására sem tudunk látványosan fogyni! Ha történik is súlyvesztés, nem zsírból fogunk fogyni, pedig az lenne a cél!


A cellulit is a zsírpárnákban lezajló gyulladásokról árulkodik.


Rossz zsíranyagcsere és elégtelen májműködés mellett, sok erőfeszítéssel alig fogyunk, majd diéta után a hízásra való hajlam miatt, nagyon gyorsan visszakúsznak a leadott kilók! Ugyanis a nem megfelelő májműködés mellett túl sok trigliceridet, azaz vérzsírt termel a máj. Így a fogyókúra után gyorsan bekövetkezik a jojó hatás. Ettől retteg minden fogyókúrázó vágyó teljes joggal!

Ezért néha kúraszerűen érdemes támogatni a vese és a máj, mint fő méregtelenítési szerveink normál működését.

Amennyiben segítjük a máj méregtelenítő folyamatait, és védjük a májsejteket a szabad gyökök sejtkárosító hatása ellen, ezzel segítjük a májsejtek regenerálódását, amitől ismét újult erővel lesz képes ellátni a feladatait.

Így ismét képesek leszünk a zsírbontásra és a látványos zsírégetésre, ezzel segítve a súlyvesztés hatékonyságát diéta alatt.

Ehhez segítségünkre lehetnek olyan fűszer és gyógynövények, amelyek már több száz éve bizonyítanak.

Ezek közül sajnos sok nem szerepel rendszeresen a magyar konyha alapanyagai között, illetve, ha fogyasztunk is egy keveset, a benne levő hatóanyag elenyésző.

Ezért célszerű olyan biztonságos, OÉGYI notifikált étrend-kiegészítőket használni, amelyek elsősorban standardizált tömény kivonatokat tartalmaznak.

Szponzorált termékismertető:

FEDBOND ® iSLIM DETOX Zsírbontó Program

Termékeinek receptúrái az egészséges májméregtelenítés és májsejt regenerálás érdekében dietetikusok és endokrinológusok útmutatásai alapján farmakológusok fejlesztették. Természetes fűszer - és gyógynövény kivonatai csökkentik az étvágyat, segítik a jó epetermelés, a vese- és májműködést, illetve az ebből adódó jó zsíranyagcserét, és egészséges zsírszövetet.


https://www.everlife.hu/termek/fedbond-islim-dtx-z...



A FEDBOND® iSLIM DTX étrend-kiegészítő

A benne lévő összetevők magukért beszélnek, szinergikus, azaz egymás hatásmechanizmusát erősítő, kiegészítő komponensek.

  • SZILIMARIN (Máriatövis tömény hatóanyaga),
  • KURKUMIN (Kurkuma tömény hatóanyaga),
  • HCA 60% (a Hidroxy Citromsav a Garcinia cambogia: tömény hatóanyaga),
  • CINARIN (Articsóka tömény hatóanyaga),
  • KARNOZIDSAV (a Rozmaring tömény hatóanyaga)
  • SZINEFRIN (a Keserűnarancs tömény hatóanyaga),

Komplex gyógynövény összetevőinek hatásai:

  • étvágycsökkentő, segíti a zsírok lebontását, a zsírraktározás csökkentését,
  • támogatja az epe kiválasztást, a jobb zsíranyagcserét,
  • segíti a vesék és a máj méregtelenítő folyamatait,
  • hozzájárul a májsejtek regenerálódásához,
  • védi a májsejteket a szabad gyökök okozta oxidatív károsodástól,
  • segíti a szöveti pangó víztöbblet (ödéma) kiürülését, ezáltal
  • hozzájárul a testsúlycsökkentéséhez.*

Csak természetes összetevők, OGYÉI notifikált termék. *Lást a részletes leírást

https://www.everlife.hu/termek/meregtelenites-zsir...



A cikk folytatása:

Biztosan sokan emlékeznek még arra, amikor a 1970-es évek elején az USA-ban kitört az első nagy fogyókúrás láz. Az akkor ajánlott táplálkozási tanácsok szerint, a zsírfogyasztást kell csökkenteni a napi táplálkozásban, mert logikusnak tűnt, hogy a zsíroktól leszünk „zsírosak” és ha ezeket kiiktatjuk az étkezésünkből, akkor a zsírpárnáink is csökkenni fognak.

A zsírszegény táplálkozás aztán mindent elsöprő divat lett és az amerikaiak mindenütt a zsírmentesnek címkézett termékeket keresték, amelyek aztán el is lepték a boltok polcait. Az ajánlások nyomán a fogyni vágyók, akik már akkor is csaknem az amerikai lakosság felét tették ki, szorgalmasan kerülték is a zsír minden formáját, főként persze a hús- és húsféléket, a sonkát, a szalámit, a felvágottakat és persze a tojást is. Táplálkozásukban ezért főleg a szénhidrátokat állították előtérbe, a gabonaféléket, a különféle tésztákat, a kenyérféléket, a pizzát és a burgonyát, reggeli gyümölcsleveket. A gyakorlatból kiderült, ez az életmód inkább egy módszeres hízókúra volt.

Nem kellett hozzá azonban túl sok idő és hamarosan kiderült, hogy ez zsákutca és a túlsúlyosak és elhízottak száma drámai emelkedésnek indult.

Ma már az amerikai lakosság több, mint a 650%-a küzd ezekkel a problémákkal.



Szakmai körökben világossá vált, hogy nem a zsíros táplálkozás az oka a szinte világméretű elhízási járványnak.

Egyértelművé vált, hogy az inzulin, amelyet a hasnyálmirigy termel, a szervezet első számú raktározó és persze hizlaló hormonja is.

Inzulin viszont a zsíros ételek hatására kevéssé termelődik, így zsírraktározás sem megy végbe. A szénhidrátok viszont, különösen a gyorsan felszívódó hatásúak (ezeket nevezzük magas glikémiás indexel rendelkező szénhidrátoknak), azonnali inzulin termelést váltanak ki, hiszen megemelik a vércukor szintet, és az inzulin a zsírpárnákban raktározza a felesleget.

Tihor - Herczeg Kyra

Az Amerikai Anti-Aging Orvosi Akadémia tagja,

táplálkozástudományi szakértő,

FEDBOND termékcsalád vezető fejlesztője



Felmerül tehát a kérdés, hogy miként segíthetnénk májunk működését és a megfelelő zsíranyagcserét, azaz, miként fogyhatnánk túlzott diéta és éhezés nélkül?


A FEDBOND ® PROFESSZIONÁLIS TERMÉKCSALÁD

Azért jött létre, hogy az anyagcsere, különféle területeit, ezen belül a megfelelő szervek és szerv-rendszerek a normál működését segítse. Így túlsúly esetén, nem egészségtelen pörgetőszereknek köszönhetően, hanem a szervezet normál működésének következtében tűnnek el a felesleges kilók.



Ajánlataink:


Zsíranyagcsere Max Trio csomag

Az alma típusú elhízásra jellemző hasi, azaz zsigeri zsírok esetén segít a normál zsíranyagcserére kidolgozott hármas termékcsalád.


https://www.everlife.hu/termek/fedbond-zsiranyagcs...





A FATBOND® CE1370 IIa, az európai unióban bejegyzett súlycsökkentő és elhízást megelőző orvostechnikai eszköz!

CHRONO-AKTÍV SÚLYCSÖKKENTŐ TECHNOLÓGIA. 3 SZABADALOMMAL VÉDETT RECEPTÚRA!


A NÉGYSZERES KALÓRIA BLOKKOLÁST KOMBINÁLJA A SÚLYCSÖKKENTŐ PREBIOTIKUS HATÁSSAL.

100%-ban természetes növényi formula! Glutén- és tartósítószermentes!

  • Étvágycsökkentő1
  • Nassolásgátló2
  • Szénhidrát- és Zsírmegkötő3
  • Kalóriakontroll: akár -462 Kcal/nap4
  • Prebiotikus hatás: 30%-kal csökkenti a FIRMICUTES hizlaló baktériumok arányát a vastagbélben már 48 óra után.5

1,2,4 Protokoll szám: 010816, 06/2012, Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015, 3Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011, 5Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017


https://www.everlife.hu/termek/fogyokura-fatbond-a...


Hogyan lehet egy kapszula orvostechnikai eszköz?

A FATBOND® összetevője, a 100%-os speciális növény rost-komplex hatásmechanizmusa, magas gyártási minősége, valamint három különféle klinikai vizsgálattal igazolt hatása, orvostechnikai eszközzé minősítette a terméket az egész európai unió területén!

Fő hatóanyaga az étkezés során a gyomorban valóságos természetes "emésztőgömbként, zsírmágnesként" viselkedik.

A speciális, emészthetetlen rost-komplexből nem szívódik fel semmi a szervezetben, ellenkezőleg a rost-komplex köt meg az elfogyasztott ételből jelentős mennyiségű szénhidrátot és zsírt, ezáltal napi adagja akár 462 kalóriát képes blokkolni még felszívódás előtt. Mivel nem tud felszívódni, így beépülni sem tud a felesleges kalória zsírpárnák formájában.

A rost-komolex nem emészthető, így a vastagbélben erjed, és olyan egészséges, prebiotikus hatású vegyületek (butirátok) szabadulnak fel belőle, amely a jó bélflórának táptalaj, a hizlaló Firmicutes típusú baktériumok életkörülményeit, ezáltal a túlszaporodását gátolja, így kiegyensúlyozza a fogyasztó bélflórát.

A kúra végén, egy megváltozott bélflórával kevésbé leszünk hajlamosak a hízásra.




FEDBOND® TEA tízféle gyógynövény speciális keveréke.


Összetevői hozzájárulnak a testsúlykontrollhoz és a testsúlycsökkentéshez a diéta során.

  • Segítik a zsírégetést, zsírok lebomlását,
  • Akadályozzák a zsírraktározást,
  • Biztosítják a normál vércukorszint és az egészséges BMI fenntartását.
  • Támogatják az emésztőrendszer,
  • a vesék, az epe és a máj egészséges működését,
  • valamint a jobb emésztést és zsíranyagcserét.
  • Fenntartják az egészséges bélflórát,
  • a gyomor és bélnyálkahártyák kondícióját, valamint
  • segítenek gázosodás felfúvódás ellen.
  • Összetevői között ugyanakkor vannak hatékony antioxidánsok, amelyek védelmet nyújtanak a szabad gyökök sejtkárosító hatásai ellen.
  • Segítik a test természetes védelmi rendszerét, az immunrendszer normál működését,
  • az energiatermelést, valamint a sikeresebb ellenállást a kifáradással szemben úgy a fizikai, mint a szellemi megerőltetések esetén.

https://www.everlife.hu/termek/fedbond-zsirbonto-z...

Összetétel: Yerba Mate (Ilex paraguariensis) levél és szár filter, Zöld Tea (Camellia sinensis) levél filter, Nagy csalán (Urtica dioica) levél filter, Borsmenta (Mentha piperita) levél filter, Édeskömény (Foeniculum vulgare) termés, Gyermekláncfű (Taraxacum officinale) levél filter, Citromfű (Melissa officinalis) levél filter, Rostos feketeáfonyapor (Vaccinium myrtillus), Mórmályva (Malva sylvestris subsp. mauritiana) virág filter, Tarackbúza (Elymus repens) gyökértörzs filter, természetes gyümölcs aroma.
Terhes és szoptató anyák a tea fogyasztása előtt konzultáljanak orvosukkal.

* Lásd a FEDBOND tea összetevőinek részletes leírását és állításait