A súlyfelesleg átmeneti anyagcserezavar I. Rész

Beszélgetés a FEDBOND® család fejlesztőjével, Herczeg Kyrával

Váróterem Magazin: Ma már az ember nem tud úgy elolvasni egy magazint, vagy megnézni egy weboldalt, hogy ne futna bele valamibe, ami az elhízással kapcsolatos. Tényleg ekkora probléma ez? Ha most azt mondja, hogy a FEDBOND ® termékek mindenre jók…

Herczeg Kyra: Nézze, a WHO szerint az elhízás világjárványként terjed. Erre tényleg nagy figyelmet kell fordítani, mert ez többé már nem esztétikai, hanem egészségügyi kérdés. A megoldás nem a molett hölgyek kritizálása, hanem tudatosítani kell, hogy az elhízás valójában anyagcserezavar. Ennek következménye a metabolikus szindróma, a zsírpárnák felhalmozása, a túlsúly vagy elhízás. Ami azt jelenti, ha az okot megszüntetjük, akkor a kellemetlen esztétikai tünetek is eltűnnek majd. Mert a zsírpárnák csak következmény, okozat. Mégpedig egy rosszul működő szervezetről tanúskodnak.

A fogyókúra egy komoly tudományág! Nem hit vagy hitegetés kérdése! Biokémia, fiziológia kérdése, ami kihat a teljes endokrin rendszerre.

Nem csak az elektronika és a számítástechnika területén van exponenciális innováció!

Univerzális fogyókúrás kapszula önmagában nem létezik, csak olyan komplex összetevőkből álló receptúrák, amely az anyagcsere különféle területeit támogatják, kiegyensúlyozzák, normalizálják, így könnyebb lesz az életmódváltás is, nem csak a súlyvesztés.

Mi a termékeink fejlesztésekor innen közelítjük meg a problémát. Abból a logikából indulunk ki, ha a túlsúly, az elhízás egy átmeneti anyagcserezavar, akkor azt az 5 - 6 fő okot kell megszüntetnünk, ami ezt kiváltja. Kihangsúlyozom, nem a kóros elhízásról beszélünk, aminek már BNO kódja van és orvosi beavatkozást igényel, hanem az anyagcsere átmeneti eltolódásáról, amikor még szervi károsodás nem történt. Ezért is helyezünk nagy hangsúlyt a megelőzésre és az életmódváltásra.

Vizsgáljunk meg egy pár kiváltó okot, ami hozzájárul az oly kényes biokémiai egyensúly felborulásához. A különféle környezeti vegyi hatásoknak (víz- és levegőszennyezés, talajban levő műtrágya maradványok, permetezőszerek, tisztítószerek, festékek, oldószerek, illatosítószerek, kozmetikum adalékanyagok, gyógyszerek mellékhatásai) és a sokféle élelmiszer adalékanyagnak tulajdoníthatóan tolódik el az ember bélflórája, pajzsmirigy működése, máj, epe és veseműködése, enzimtermelése, emésztési képessége, és rendszeres vastagbél működése is.

Mint mondottam, univerzális megoldások nincsenek, csak jól átgondolt fejlesztések, amelyek egy – egy adott területre fókuszálnak.

Amikor a FEDBOND ® termékcsaládot megalkottuk, akkor az elején a FATBOND ® négyszeres kalóriagátló, zsírmegkötő, és prebiotikus hatású súlycsökkentő és elhízást megelőző orvostechnikai eszköz volt a fókuszban. Ez egy olyan speciális, három szabadalommal védett rost-komplex, amelynek a hatását három klinikai vizsgálat is igazolja, in vitro és in vivo, humán kísérletekkel alátámasztva.


https://www.everlife.hu/post/fatbondr-15-tipp-a-si...

A FATBOND® 5 AZ 1-BEN HATÁS, CHRONO-ACTIVE SÚLYCSÖKKENTŐ TECHNOLÓGIA

Étvágycsökkentő1 / Nassolásgátló2 / Szénhidrát- és Zsírmegkötő3 / Chrono-aktív kalóriakontroll: -462 Kcal/nap4

/ 30%-kal csökkenti a FIRMICUTES hizlaló baktériumok számát 48 óra alatt5

Orvostechnikai eszköz: II a, CE 1370, amely egyben nem gyógyászati segédeszköz is.

1,2,4 Protokol szám: 010816, 06/2012, Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015, 3Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011, 5Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017

Váróterem Magazin: Mióta köztudott, hogy bakteriális befolyása is lehet az anyagcsere eltolódásnak és az elhízásnak?

Herczeg Kyra: 2006-ban hozta le először a rangos "Nature" szaklap a világrengető hírt, miszerint felfedezték a túlsúly bakteriális okát. Kiderült, ha felborul a vastagbélflóra oly kényes egyensúlya, és bizonyos, Firmicutes típusú baktérium családok túlszaporodnak, ezen baktériumok által kibocsátott vegyületek hatására a szervezet sokkal több kalóriát köt meg ugyan olyan összetételű és mennyiségű ételből, mint egy normál bélflóra jelenlétében. Miért? Mert a májat túlzott triglicerid (vérzsír) termelésre sarkalják, amit majd az inzulin raktározó hormon szépen be is spájzol, sajnos főként hasi zsírpárnákba.

Tehát ezek a baktériumok hízásra tesznek hajlamossá, és egyre nagyobb anyagcserezavar okozói, már csak azáltal is, hogy endotoxinokat is termelnek. Ezeknek a vegyületeknek tulajdonítható a féláteresztő bélszindróma is. A következménye pedig a szervezet szintű, lassú, krónikus gyulladások. Ez a fő oka a metabolikus szindrómának is, ami komoly egészség károsodáshoz vezet, és ezt kíséri előbb-utóbb a jelentős túlsúly is! Bebizonyosodott, hogy a túlsúlyos emberekben sokkal több gyulladás zajlik, és ezek a gyulladások első sorban a zsírpárnákból indulnak ki. Ezt egy vérteszt során jól ki is lehet mutatni a nagy szenzitivitású CRP (C-reaktív fehérje) teszttel.

A FATBOND® legjelentősebb tulajdonsága szerintem nem a kalóriablokkolás, hanem a kúraszerű szedése esetén a jó bélflóra prebiotikus kiegyensúlyozása. Ehhez szükséges egy bizonyos típusú táplálkozás, hogy a kúra alatt ne szabotáljuk a bélflóra bakteriális átállását.

A FATBOND® az első termék, amely képes 30%-al csökkenteni a hizlaló Firmicutes típusú baktériumok arányát a vastagbélben már 48 óra alatt!

A benne levő emészthetetlen növényi rost-komplexnek a vastagbélben való erjedése, olyan vegyületeket, főleg butirátokat bocsát ki magából, amely ellehetetleníti a számunkra kedvezőtlen baktériumok életfeltételeit, de ugyanakkor táptalajt képeznek a jó baktériumok számára. Így természetes úton, magától helyreáll a rend!

https://www.everlife.hu/termek/fogyokura-fatbond-a...

Mindenkinél a túlsúly más-más ok miatt alakult ki, de sokaknál viszont az elhízás komplexebb okoknak tulajdonítható. A anyagcsere több területén áll fenn egyensúly zavar.

Tehát ebből a logikából kiindulva a FATBOND® orvostechnikai eszköz, mint "anya-termék" köré fejlesztettünk egy professzionális étrend-kiegészítő, étkezést kiváltó termékcsaládot, amit a FEDBOND® márkanév fémjelez.

Folytatjuk

Íme a 2. rész linkje:

https://www.everlife.hu/post/az-elhizas-anyagcsere...