FATBOND® fogyókúra, nézz szembe a tényekkel!

Lassacskán nincs olyan férfi vagy nő, akin ne lenne min. 3-5 kiló súlyfelesleg. Ez még nem feltűnő, még el lehet hessegetni a gondolatát, hogy foglalkozzunk a problémával. De meddig? Ez a fajta gondolkodás az elhízás előszobája!

Mert ugyan hol húzzuk akkor meg a határt? Mikortól kezdünk cselekedni?

Az elhízás tényére akkor bólintottunk rá, - önmagunk ellőtt is letagadva azt-, amikor megvettük az egy számmal nagyobb farmert, az övet meglazítottuk, nagyobb inget vettünk, hadd ne feszüljön a gomb a pocakon, vagy folyamatosan cica nadrágot kezdünk el hordani, mondván az kényelmes.

Mikor már annyira nem bírja a talpunk a tűsarkúban a súlyunkat, hogy a nőiesség egyik szimbólumát bedobjuk a sufniba, és elkezdünk alkalomtól függetlenül „slampos” cipőket hordani, mert azok „kényelmesek”! Hazudunk magunknak minden nap….

Minden probléma ott kezdődik, hogy őszinték tudunk-e lenni magunkhoz, vagy elbújunk a saját ujjunk mögé. Azzal hitegetjük magunkat, hogy a kövér emberek folyton mosolyognak, és jókedvűek! Hát nem a túlsúly miatt, az biztos! Sőt, attól mindenki frusztrált. Pedig tényleg van valós segítség. Egy a lényeg, a fogyókúrában nem hinni kell, a termékekben nem bízni kell, hanem megtanulni, hogyan működik a szervezetünk, tudni, érteni, hogy ez alapján működhetnek-e az ígéretek, vagy sem!

Mi kell ehhez? Nehogy azt higgyék, hogy az alapokhoz is biológusnak, dietetikusnak, vagy orvosnak kell születni vagy tanulni 5 évet az egyetemen!

Egy biztos. Megtanultuk kezelni, programozni az okos TV-nket és telefonjainkat, kezeljük a számítógépet, mindenféle banki felületekről utalunk, mindenhová van már felhasználó nevünk és jelszavunk, a digitális világba félig beágyaztuk magunkat. Megtanultuk.

Az autónkat, ha egy kis karcolás van rajta, kipolíroztatjuk a fényezést, szervizbe visszük rendszeresen, olajcsere, szűrő csere stb.! Mert tudjuk, hogy a megelőzés, a karbantartás a jó működés lényege! Ha nem így járunk el, akkor kerül majd igazán sokba!

És mivel nem vagyunk tisztában? A saját testünkkel, annak alapvető működésével!!! Pedig az a tudatunk járműve. Azt nem lehet eladni, lecserélni, új testet venni részletre, vagy lízingelni mást, szebbet, jobbat, menőbbet!

Na, most akkor nem az az egyetlen megoldás, hogy megtanuljuk mitől megy tönkre a testünk, hogyan előzzük meg a bajt, vagy ha már megtörtént a baj, hogyan próbáljuk kijavítani?

Nem a megalkuvás a megoldás, és a betegeskedés. Nem a régi fotókat kell mutogatni, bezzeg én is voltam szép, csinos és fiatal!

A F FATBOND® Team segít, hogy ne a múltból élj, és a jövőtől rettegj, hanem élvezhesd a teljes, önbizalom teli, és egészséges életet MOST!

„Egye fene, egyszer élünk és különben is meg kell halni valamiben”, szokták mondani viccesen, de ez nem vicc tárgya sajnos! Az élet, az ízek élvezete miért is kellene, hogy büntetéssel és túlsúllyal járjon? Ez csak akkor igaz, ha rosszul értelmezzük az élvezetek széles skáláját. Van megoldás, a FATBOND® Team elmondja!

Sok ötletes, ízletes, egészséges étrendet megismerhetsz általunk, aminek az alapja a paleolit életmód! Mert mi is hedonisták vagyunk! Az nem rossz dolog, ha okosan csináljuk!

Meddig lehet koplalni, leböjtölni vagy keményen diétázni? Míg el nem buksz? Aztán jön a jó-jó effektus?

Visszajön még több kiló? Mit értél el vele, ha nem alapjaiban változtatsz? Újabb önmegsemmisítő kudarcot? Meddig még? Mi lesz az önbecsléseddel?

Ki lehet alakítani egy elfogadható, örömteli, működő életvitelt, amit hosszú távon lehet tartani, de tudás az alapja. A FATBOND® megtanít rá!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az elhízás világszerte terjedő járvány!

Ezt eddig a dietetikusok hasonlatként értelmezték csak. Igen ám, de épp amiatt, mert világszerte ekkora probléma, hogy minden második, harmadik ember, - a gyerekeket is beleértve túlsúlyos-, olyan sürgető problémává vált az egészségügy terén, hogy kiemelt szaktudással, idő és anyagi ráfordítással kezdtek el foglalkozni vele a tudósok az országok kormányainak megbízásából!

Azért terjed az elhízás járványként, mert valóban járvány, egyfajta baktérium törzs elterjedése is okozza.

Erre kitérünk később.

A legújabb tudományos, klinikai vizsgálatok alapján kiderült, hogy az túlsúly képződés okát eddig rosszul térképezték fel!

1/ Hosszú évtizedekig a zsírcsökkentéssel próbálkoztak a dietetikusok, holott zsírból sosem raktároz a szervezet zsírpárnát.

Az epesav szerepe a zsírokat feldarabolni kisebb molekulákra és a szervezet számos működési mechanizmuson keresztül segít, hogy azok kiürüljenek a szervezetből!

Mivel több, mint két évtizedig a zsírokat határozták meg fő mumusként, az emberek elkezdek állati zsírok helyett finomított olajokkal főzni, sütni. Ezek füstpontja jóval alacsonyabb, mint a zsíroké, tehát hamarább megégnek, fáradt olaj lesz belőlük, ami amúgy veszélyes hulladéknak számít, az éttermekből is speciálisan lezárt konténerekben kell elszállítani!

Az égett olajok karcinogén, azaz rákkeltő anyagokat, akroleint tartalmaznak. Elsőre viszont szervezet szerte gyulladásokat okoznak. A gyulladások hatására roncsolódnak az érfalak, az őket csak egy sejt vastagságban bélelő endotéliumok. Ezért okoznak a gyulladások agyér katasztrófákat (stroke, agyvérzés) és szív- és érrendszeri megbetegedéseket is!

Egy másik fő probléma alakult ki a zsírszegény táplálkozással. Egyre több az epeköves! Miért? Mert a táplálékkal bevitt kevés zsírfogyasztás nem ösztönzi az epehólyag falát rendszeres összehúzódásra.

Pang benne az epesav, a koleszterin kicsapódik, nem ürül ki időben, a kalcium hatására elmeszesedik és kő lesz belőle! Ez az igazság, csak eddig senki nem vette a fáradtságot, hogy laikusoknak érthetően elmondja!

Van egy elmélet, mi szerint minden betegségnek egy fő kiváltó oka van, ezek a gyulladások (őket sok különféle más-más ok okozza, a fentiekben csak egyet jelöltünk meg). A gyulladások viszont több száz féle tünetet, betegséget okoznak. Tehát mi a logikus, ha kiküszöböljük a gyulladások okait!

2/ A zsíroknál sokkal veszélyesebbek a szénhidrátok, főleg a magas glikémiás indexel rendelkező szénhidrátok! Mit jelent magas glikémiás index? Azt, hogy a bevitt szénhidrátból milyen gyorsan lesz glükóz (cukor), ami a véráramban kering.

Fontos egy jó glikémiás index táblázat!

Ugyanis a magas cukor tartalomról tudja a szervezet, hogy annyira érroncsoló, muszáj gyorsan valamit kezdeni vele!

Mit tehát mást, mint átalakítja, mert kidobni egyből ugye nem áll módjában! Ezért riadóztatja a hasnyálmirigyet, hogy termeljen inzulint hormont.

Az inzulin egy erőteljes gyulladás növelő tényező a szervezetben. A cukrokat trigliceridé, azaz vérzsírrá alakítja át, és egy enzim segítségével betuszkolja őket azonnal a zsírpárnákba (főleg hasi zsírokba), mert az inzulin egy raktározó, mondhatjuk hizlaló hormon.

Egy a gond. Mivel a triglicerid, mint neve is sugallja, hármas, nagy molekula, nagyon nehezen tud kiszabadulni, átjutni visszafele, a zsírsejt falán, hogy átalakíthassuk a mozgás során energiává, vagy ha fázunk hővé. Amúgy ezt nevezzük zsírégetésnek.

Szóval a trigliceridnek, - a zsírsejtbe (párnába) rekedt zsírnak - egy speciális enzimre van szüksége, hogy feldarabolódjon és átférjen a zsírsejt falon, hogy végre fel tudjuk használni a benne levő kalóriát különféle célokra a zsírégetés során! Tehát ezért vannak olyan emberek, akik futószalagon bár közel infarktus szintjén szaladgálnak, mégsem tudnak igazán fogyni.

Ne feledjük, az étrend-kiegészítők és orvostechnikai eszközök, nem helyettesítik az egészséges életmódot, de sokat tudnak segíteni annak kiegészítésében, mert vannak speciális esetek, amikor erre van szükség, ha már a testben zajló biokémiai folyamatok nem úgy működnek, ahogyan kellene, azaz elkalibrálódnak.

A túlsúly felhalmozódása ugyanis a szervezet működésének elállítódását jelzi. Furcsa mód első sorban esztétikai okokból próbálunk megszabadulni a felesleges kilóktól, holott az egészség megőrzés szempontjából lenne nélkülözhetetlen elsősorban! És hát ne feledjük, a szépség is belülről fakad!

Az is bebizonyosodott, hogy az immunrendszer az egészségünkre nézve veszélyesnek találja, hogy ha túl sok zsírpárnát halmozunk fel. Tudja, hogy ez a metabolikus szindróma: az inzulin rezisztencia, majd az ebből kialakuló II-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések okozója, ezért harcol a zsírpárnák ellen. Milyen eszközökkel? Gondoljanak bele. Nincs sok választása.

Az immunrendszer hatékony, különféle célokra specializálódott sejtekből „katonákból” áll!

Vannak sejtek akik csak járőröznek és figyelik, ki a betolakodó idegen baktérium, vírus, parazita, vagy éppen elhalt saját sejt. Ezeket egy vegyi anyaggal megbélyegzi, megsemmisítésre beazonosítja, jelöli őket! Majd jönnek más immunsejtek és mozgósítják a citokineket, egyfajta vegyi fegyverként alkalmazva vegyületeket, gyulladásba hozzák a problémás területet.

Aztán, ha azok elhaltak, odamennek a faló sejtek (makrofágok) és bekebelezik őket, majd a szervezet nagy nehezen igyekszik a különféle méregtelenítő rendszerein keresztül megszabadulni a sejt közti, bomló méreganyagoktól, biotoxinoktól! Ezért is fontos többek közt a mozgás és a jó nyirokkeringés is!

Na ugye, hogy nem bonyolult, ha picit is vizuálisak vagyunk? Meg lehet könnyen érteni, hogy minden nap egy háború zajlik bennünk, ahol az immunsejtek a „jó fiúk” harcolnak az ártalmas betolakodók vagy saját elöregedett, esetleg elhalt, hibás sejtjeink, a „rossz fiúk” ellen!

Gyakorlatilag minden nap keletkeznek bennünk rákos sejtek, ez nem ijesztő, ez természetes. Az az ijesztő, ha már az immunrendszerünk nem képes őket leleplezni, megbélyegezni, kiirtani és kiüríteni!

Értik már a folyamatot, hogy miért vannak jobban kitéve a ráknak a túlsúlyos emberek? Mert a szervezet immunrendszere támadja és gyulladásba hozza a zsírsejteket is. Aztán elkezdődnek bonyolult hormonális összefüggések is, de erre most nem térünk ki.

A „szervezet” szót ízlelgessük. Azt jelenti, sejtek szervezkedtek egyfajta, egymásra támaszkodó, kölcsönös, hierarchikus együttműködésre. Minden, mindennel összefügg dominóelv alapon.

És mit teszünk mi többnyire? Ezt szabotáljuk. Elég skizofrén helyzet, hiszen pont az agy, ami tudatalatti üzemmódban gyönyörűen elvezényli a vegetatív (öntudatlan, automatikus) működését a szervezetnek (pl. légzés, szívverés stb.), tudatos üzemmódban viszont rosszul értelmezett élvetegségből szabotálja, ellene dolgozik a szervezet működésének, és megbetegíti azt!

Ezt kívánja leleplezni, tudatosítani és segít kiküszöbölni a FATBOND® életmód!

És most térjünk vissza a bakteriális eredetű, járványként terjedő túlsúlyra!

A legújabb klinikai kutatások új okát fedezték fel az elhízásnak. Ezért forradalmian új szemszögből, a „mikrobiom”, azaz a bennünk élő baktériumok (sokféle törzs, több, mint ezerféle család) felől közelítik meg a túlsúly problematikáját.

Egyértelműen bebizonyosodott, hogy az elhízás okát az emésztőrendszerben kell keresni, hiszen a szénhidrát és zsír anyagcserénk nagy része is ott zajlik le, de még a szteroid hormonjaink lebomlása is itt dől el!

Az emésztőrendszer baktériumai tízszeresét teszik ki az emberi sejteknek, és százszorosát az emberi génállománynak, ezért is hívják a második agynak!

Miért második agy? Mert a gondolatainkat befolyásoló érzelmeink is vegyületektől függnek! Bebizonyosodott, hogy ezek a vegyületek nagy részét a bennünk élő számtalan baktérium hozza létre, vagy befolyásolja azok összetételét! Sok ilyen vegyület átjuthat az agy-vér gáton!

Rövid távon ezek a vegyületek határozzák meg a reakcióinkat, válaszainkat különféle stressz helyzetekre, hosszú távon pedig magát a habitusunkat határozzák meg. Azt, hogy konfliktuskerülők vagyunk-e, vagy képesek vagyunk harcolni, kiállni magunkért és a szeretteinkért, hogy mi és meddig motivál, hirtelen fel is lelkesedünk, de mindent félbe hagyunk?

A legújabb klinikai kutatások bebizonyították, hogy bizonyos baktérium törzsekhez tartozó családok túlszaporodása a vastagbélben felelős a depresszió kialakulásáért, skizofréniáért, de még az egyre terjedő autizmusért is! Nagyon kiszolgáltatott állapot. Ha így tekintünk rá, már érdemes foglalkozni az üggyel, mert ehhez képest pár kiló plusz túlsúly, eltörpül!

Ez nem jelent mást, mint hogy gyakorlatilag az emberi sejtek kisebbségben vannak. Ha csak a tényeket nézzük, viccesen a biológusok azt szokták mondani, hogy tárgyilagosan megítélve úgy néz ki, mintha a baktériumok létrehoztak volna egy két lábon járó gazdatestet (minket), majd kiaknáznak bennünket energia termelésre, ami őket táplálja és életben tartja! Megdöbbentően hangzik, de tény!

Ne feledjük, ha táplálkozunk, egyúttal a bennünk élő baktériumokat is tápláljuk! De nem mindegy, mely törzseket, hiszen nem csak a testsúlyunk, de a teljes egészségünk és mint kiderült, a helyzet megítélése is függ tőlük!

Tehát ha megkívánunk valamit, a mögött ki rejlik? Tényleg mi szeretnénk megenni a számunkra esetleg káros ételt, vagy a bennünk levő baktériumok ösztökélnek rá, mert minket csak inkubátornak használnak, épp arra van szükségük a szaporodásukhoz?

Kiderült, hogy a túlsúlyos emberek bélflórája több Firmicutes baktériumot tartalmaz (nagyon sok féle baktérium törzset és családot foglal magában), amely hatékonyabban tudja kivonni a zsírokból és a cukrokból az energiát, több kalória tárolására kényszeríti a testet zsírpárnák formájában.

Tehát, ha a vastagbélben felborul az egyensúly és ezek a Firmicutes baktériumok szaporodnak túl, ugyan akkora adag és minőségű ételből sokkal több zsírpárna keletkezik, mintha egy kiegyensúlyozott, jó bélflóránk lenne! Erre szokták azt mondani: „ már a levegőtől is hízom”!

Ugyanakkor a klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a Firmicutes baktériumok endotoxinokat, méreganyagokat termelnek. Hoppá, ez baj!

Ezen méreganyagok lassú, krónikus gyulladásokat okoznak a teljes szervezetben. Emlékeznek, fent említettük, a legtöbb betegségfajta okát a gyulladások okozzák?!

A gyulladások mértékét a vérből a CRP értékkel lehet mérni. Ez az érték minden túlsúlyos embernél magasabb! Így alakul ki a Metabolikus szindróma, ami elsősorban zsigeri, hastájéki elhízáshoz vezet.

Ezek a toxinok gyulladásba hozzák a bélfalat, nagyon sok esetben ezek felelősek az egyre inkább terjedő IBS (irritábilis bélszindrómáért), Chron betegségért, vastagbél gyulladásért, polipok kialakulásáért is.

A gyulladt bélfalon átjutnak, átszivárognak (félig áteresztő bélszindróma) az endotoxinok, amire az immunrendszer (citokinekkel) gyulladással válaszol. Így próbálja semlegesíteni a toxinokat, majd később a bekebelező sejtekkel felfalatni a maradványokat. De ilyenkor gyakorlatilag ezek a bekebelező sejtek, a makrofágok feláldozzák magukat, és elhalnak ők is. Ez az ára a mentőakciónak!

Tehát ezek mind sejtközi, bomló, méreganyagokat képeznek óhatatlanul, ki kell őket takarítani a szervezetből. Ezért fontos a méregtelenítés.

Egyik legnagyobb méregtelenítő szervünk a májunk, ezért is kell támogatni a működését.

A másik fontos méregtelenítő rendszerünk a kiválasztás, vizeleten keresztül a vese segítségével, illetve a bélsár rendszeres kiürülésével, ezért fontos karban tartani a vastagbél rendszeres, és jó működését is.

A kiválasztás második nagy szerve a bőr! Ami máshol nem tud kiürülni, hát ki fog ürülni a pórusokon keresztül. Miért van ennyi csúnya bőrű tinédzser? Hát nem mind hormonális eredetű!

A sok gyorséttermi és mesterséges adalékanyagokkal teli (mesterséges aromák, színezékek, állag- és állomány javítók, csomósodás gátlók, tartósítószerek, édesítőszerek, MSG /monosodium glutamat/ vagy más néven nátrium glutamát stb.), a szervezet számára mérgező vegyületek nagy részét a szervezet bőrön keresztül üríti ki a sejtközi állományból! Tehát így függ össze a szép bőr és a szép haj is a jó emésztéssel! Ezért mondjuk, hogy a szépség is belülről fakad!

Ugye milyen érthető és nem ördöngös?

Nos, ilyenkor nem jobb alapozót kell venni, ami maximum csak a bőrelszíneződéskét fedi le, de a dudorodó csúnya pattanások, a heggek ugyanúgy látszanak!

A FATBOND® nem a tüneti elnyomás híve, hanem a valós okokat kereste meg, amire egy megoldás van, a problémát kiváltó okok kiküszöbölése. Emlékeznek?

SZERVEZET! Minden, mindennel összefügg!

Kutató farmakológusok ezért hozták létre FATBOND®-ot, amely egyedülálló súlycsökkentő világújdonság, 5 az 1-ben termék! Magas gyártási minősége és előállítási technológiája miatt orvostechnikai eszköz minősítést kapott az Európai Unióban.

3 világszabadalommal védett receptúrája, kúra szerűen használva súlycsökkentésre javallott, alkalom szerűen pedig a testsúlygyarapodás, obezitás (elhízás) megelőzésére ajánlott.

A FATBOND 4 szeres kalóriagátló: étvágycsökkentő1, növelli a jóllakottság érzést, ezáltal 4 órán túl tartó nassolásgátló hatása is van2, zsírmegkötő és szénhidrát megkötő3 is egyben.

Megköti a cukrokat. 50%-al csökkenti 6 kocka csokoládéból bevitt kalória mennyiségét*. (*Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011)

Megköti a zsírokat. Az ACTI BALL+ egyetlen adagja akár 75%-al is csökkentheti a zsírokból bevitt kalória mennyiségét*. (*Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011)

A Chrono-aktív kalória-kontroll révén: napi adagja 462 kalóriával csökkenti a bevitt táplálék kalória értékét4.

A FATBOND® azért nagyszerű összetételű termék, mert nem csak négyszeres kalóriagátló, hanem a benne levő egyedi, 3 szabadalommal védett növényi rost-komplexnek jelentős prebiotikus hatása van, képes kiegyensúlyozni a fogyasztó bélflórát.5

A FATBOND® Orvostechnikai eszköz: II a, CE 1370

1 Protokol szám: 010816, 06/2012, Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015, 2 Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015, 3 Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015), 4 Protokol szám: E85068-03/06 CL, 03/2015), 5 Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017

A prebiotikumok a jótékony bélflóra táptalaját képezik.

A kutatások szerint az emésztő baktériumok jó arányának kialakítása érdekében sokkal fontosabb a PREbiotikumok használata, mint a közvetlen bélflóra, azaz a PRObiotikumok szedése.

  • Ugyanis nagyon ritka, a jó génálománnyal rendelkező probiotikum, ami stabil és nem veszíti el gyártás után pár héttel a hatását. Sajnos legtöbbjük nem élik túl a gyomorsavat sem.
  • Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy hiába szedjük a probiotikumokat, legtöbbjük nem okoz jelentős javulást a bélflóra összetételében.

A PREBIOTIKUMOK KEDVEŐ EGÉSZSÉGI HATÁSAI*:

Rendszeres bélmozgás / egészségesebb vastagbél, normál vércukorszint.

Gyulladáscsökkentő hatású a szív- és érrendszer egészségéért.

A PREBIOTIKUMOK HOSSZÚTÁVÚ HATÁSAI*:

• Reaktiválja a jótékony bélflórát*

• Újra képessé tesz a súlyvesztésre

• Újra kalibrálja az energetikai egyensúlyt

Klinikailag tesztelt! (Protokoll szám*: 010816, 06/2012, Klinikai vizsgálati szám*: 2015190/D252/5, 01/2017)

A FATBOND® növényi rostok vastagbélben való erjedése során, olyan speciális vegyületek képződnek (propionátok, acetátok, butirátok), amelyek a hizlaló, Firmicutes típusú baktériumok élet feltételeit ellehetetlenítik, és a szaporodásukat ezáltal gátolják.

Így a világon egyedülálló módon, a FatBond klinikai vizsgálatokkal igazoltan

30 %-al képes csökkenteni a hizlaló, Firmicutes baktériumok arányát már 48 óra

alatt!

A FATBOND® ugyanakkor segíti a jótékony baktériumok elszaporodását, tehát több csatát is megvív helyettünk.

Így végre a fogyni vágyóknak nem csak a jojó-diéta marad átmeneti megoldásként, hanem az elhízás valódi oka szűnik meg a Fatbond használata során.

Ezért a FATBOND® a fogyókúra új dimenziója!