Az L-Karnitin egy antioxidáns aminosav, amelyet az emberi (és az állati) szervezet termel, és a zsírt energiává alakításában játszik fontos szerepet.
Az L-karnitin nem más, mint a szervezet „energiaszállítója”. Szerepe abban rejlik, hogy segíti a hosszú szénláncú zsírsavak átvitelét a mitokondriumon (az energia előállításában és annak elraktározásában szerepet játszó sejtszervecske).

A sejt belsejében a zsírsavak elégnek és így energia szabadul fel.

Ha a karnitin nagyobb mennyiségben van jelen az izmainkban, akkor azok nagyobb mennyiségű zsírt képesek energiává alakítani.
Karnitin-hiány esetén csökken a szervezet energiatermelése.

A testsúlycsökkentés során a táplálék L-karnitinnel történő kiegészítése mellett feltétlenül szükséges a bevitt energia redukálása és a testgyakorlatok végzése is.
A torna ilyenkor azért különösen fontos, mert a vázizomzat kiemelkedően nagy mennyiségű energiát használ fel fizikai erőkifejtés alkalmával. A zsírok elégetéséből származó energia az izmok energiaellátásában különösen fontos szerepet játszik.

Az L-Karnitin azért is nagyon hasznos, mert az olyan területeken felhalmozódott zsír lebontásában is segít, ahol kizárólag edzéssel nem lehet fogyasztani. Ez pedig a zsigeri zsír, amely a hasfal mögött, a belső szervek között található.
A zsigeri elhízás nem csupán esztétikai kérdés, hanem igen veszélyes is, ezt köznyelven alma típusú elhízásnak is hívják!

A belső szervek között felhalmozódott zsír vezet a metabolikus szindrómához, ami az inzulin rezisztencia, a II-es típusú cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák stb.

Forrás:
Wikipédia, l-karnitin.hu

Az egészséges életmóddal kapcsolatos hírek szponzora a Body4U.

A Body4U összetevői a testzsír, a szénhidrát anyagcsere és a vércukorszint, valamint a pajzsmirigy működés normalizálásán keresztül hatnak!
A Body4U 500 mg Karnitint, fahéj és gyermekláncfű kivonatot, Cayenne bors port, cinket, III-as vegyértékű krómot, 500 mcg kálium-jodidot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula.Csak természetes alapanyagok!
OÉTI notifikált (18388/2017), zöld pipás étrend-kiegészítő.

Vásárláshoz klikk ide: https://www.everlife.hu/termek/fogyokura-body-4u