Jellegzetes illatát már nevének kimondására is szinte orrunkban érezzük. Fűszerként leggyakrabban a kínai fahéjfa, és a ceyloni fahéjfa, a C. zeylanicum (szin. C. verum) kérgét használják.

A fahéj alkalmazásának története nagyon hosszú, Kínában 4000 évvel ezelőtt már gyógynövényként, az ókori Egyiptomban antibakteriális és antivirális hatása miatt balzsamozáshoz,
Izraelben, Mezopotámiában valamint az antik görög és római kultúrában rituális célra (pl. füstölőkben) alkalmazták.

A korszerű elfogadott drogmonográfiák (a német E-Bizottság és az Egészségügyi Világszervezet), emésztési panaszok, teltségérzet és puffadás kezelésére javasolják.

Az elmúlt évtizedben jelentősen megnövekedett a fahéjjal végzett klinikai vizsgálatok száma.

Sok estben kimutatták a fahéj vércukorszint csökkentő hatását 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők esetében.

Fogyókúrás termékekben fontos, hogy standardizált, koncentrált fahéj kivonatot alkalmazzanak, ami biztosítja a konstans hatóanyag mennyiséget és minőséget. A fahéj őrlemény jelen esetben nem célravezető.
Forrás: Gyógyszerészeti folyóirat, Wikipédia

Az egészséges életmóddal kapcsolatos hírek szponzora a Body4U.
A Body4U összetevői a testzsír, a szénhidrát anyagcsere és a vércukorszint, valamint a pajzsmirigy működés normalizálásán keresztül hatnak!

A Body4U Karnitint, fahéj és gyermekláncfű kivonatot, Cayenne bors port, cinket, III-as vegyértékű krómot, 500 mcg kálium-jodidot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula.Csak természetes alapanyagok!
OÉTI notifikált (18388/2017), zöld pipás étrend-kiegészítő.

Vásárláshoz klikk ide: https://www.everlife.hu/termek/fogyokura-body-4u