Úgy nem tudsz a szádba tenni valamit, hogy a megemésztéséhez ne kellene kellő mennyiségű és töménységű gyomorsav és valamilyen enzim! Sokan lebecsülik az enzimek jelentőségét.



Az emésztetlen ételek pedig panganak a gyomorban, rossz emésztéssel, erjedéssel, gázosodással és nehéz, nyomasztó közérzettel, erőtlenséggel, valamint hiány-betegséggel járnak, az értékes tápanyagok felszívódása nélkül maradt szervezet számára!

  • Az emésztetlen tápanyagból sokszor méreganyagok keletkeznek, amiket a szervezet hájrétegben különít el!
  • Szóval a rossz emésztés indirekt módon hozzá-járulhat az elhízáshoz! Ez azért nagyon sokak számára új összefüggésekre világít rá!
  • Fontos a megfelelő összetételű és mennyiségű enzim készítmény.
  • Az ananászban található bromelain enzim segíti a fehérjék tökéletes lebontását, így az ananász enzim zsíroldó, emésztést segítő, méregtelenítő is egyben.
  • Képes lebontani az általunk elfogyasztott táplálék többségét és az elhalt szöveteket is. A bromelain néhány perc alatt saját tömegének többszörösét képes lebontani. Ennek köszönhető az emésztést elősegítő hatása.
  • Ugyanakkor a bromelain a papaiában található papainhoz hasonlóan lebontja az állati és emberi fehérjéket is. Természetes gyulladásgátló hatású enzim, amely felemészti a vér egyik fehérjéjét, a fibrint. A fibrin fibrinogénből keletkezik, olyan sejtközi állományt hoz létre, ami körbe falazza a gyulladt területet, és ödémát alakít ki.
  • A cellulitisz is gyulladt zsírszövet, amely ödémás is, és ezáltal egyenetlenül tapad a kötőszövethez. Ez okozza a csúnya látványt!


A gyulladások csillapítására érdemes olyan gyógynövény formulákat használni, amelyek támogatják a nagy méregtelenítő és kiválasztó szerveket, mint a máj, epe, és vese, hogy a szövet-közti pangó folyadékok is időben tudjanak távozni.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy sok olcsó enzim készítmény a nem ellenőrzött gyártás, és a csökkentett hatóanyag tartalma miatt tud olcsóbb lenni. Ezzel játszanak a gyártók az árpolitika miatt.