FATBOND® a fogyókúra új dimenziója!

I. rész

Ne feledjük, amikor táplálékot veszünk magunkhoz nem csak a saját testünket, hanem az emésztő rendszerünkben élő baktériumok milliárdjait is tápláljuk egyben!

Egyáltalán nem biztos, hogy amit megkívánunk, azt nem a bennünk lévő ártalmas baktériumok sugallják, hogy megfelelő életkörülményeket biztosíthassanak maguk számára és a szaporodásuk folyamatos fenntartásához.

Ezeknek a bélbaktériumoknak az összességét humán mikrobiótának nevezzük. Mi képezzük számukra a gazdatestet, hiszen bennünk élnek, de teljes mértékben függünk tőlük, ők befolyásolják a teljes anyagcserénket, a felszívódó tápanyagokat, ezáltal az energia ellátásunkat, és annak raktározását, a hormonjaink metabolizmusát, az immunológiai védelmünket és a bennünk zajló patológiai folyamatokat is.

Lényegében a bélrendszer mikrobiótától függ az egészségünk, hiszen ezek a bélbaktériumok szimbiótáink. Nekik köszönhetjük, hogy a számunkra emészthetetlen polizaharidokból is tudunk energiát kivonni, és ami fontosabb, tőlük függ, hogyan tároljuk az így kivont kalóriákat!

Kiderült, hogy a túlsúlyos emberek bélflórája hatékonyabban tudja kivonni a zsírokból és a cukrokból az energiát, tehát több kalóriát is fognak tárolni zsírpárnák formájában. A zsírsejtek LPL (lipoprotein lipáz) aktivitása megnő, ezáltal több lesz a máj által kibocsátott triacylglycerol, amit az adipocitákba (zsírsejtek) fog tárolni a szervezet.

Elhízás esetén ezért lényeges, hogy a bevitt tápláléknak zsírból és cukorból bevitt kalóriák mekkora hányadát tudjuk blokkolni, hogy ne szívódjanak fel és ne halmozódjanak további zsírpárnákba.

A három világszabadalommal védett, FATBOND®, mint orvostechnikai eszköz épp ezért lett kifejlesztve, hogy hatékonyan segítsen az elhízás megelőzésében, illetve a már kialakult obezitás, túlsúly csökkentésében.

Ezt a hatást több útvonalon éri el. Négyszeres kalóriagátló és prebiotikus hatása egyben! A benne levő speciális, nem emészthető növényi rostok nem csak megkötik a cukrokból és zsírokból származó kalóriák jelentős részét, hanem csökkentik az étvágyat, a jóllakottság érzést is hamarább növelik, így két étkezés között a nassolás igényét is gátolják.

A FATBOND®egy napi adagja képes 462 kalóriát megkötni a bevitt táplálékból. Tehát ha valaki fogyni szeretne, és rááll egy 1500 kalóriás táplálkozásra, a szervezetében 462 kalóriával kevesebb fog felszívódni és raktározódni, tehát kicsivel több csak, mint 1000 kalória számít valós bevitelnek. Éhezés nélkül ezt ritkán lehet kivitelezni, ezért bukik el a legtöbb fogókúra sikeressége!

A bél-agy tengelyt második agynak is nevezik! Meglepő módon a mikróbiótáink génállománya 100 x nagyobb a humán génállománynál. Tehát az arányokat tekintve, elmondhatjuk, hogy csak töredék részünk emberi sejt és információ!

Nagyon fontos, a diverzifikált (sokféle baktérium törzset tartalmazó) bélflóra.

A prebiotikumok a számunkra jó bélflóra táptalaját képezik, tehát elengedhetetlen a minőségi prebiotikumok használata egy egészséges és megfelelően komplex, diverzifikált bélflóra hosszútávú fenntartása érdekében.

Egy egészséges felnőtt székletében levő mikrobióták 80%-át 3 fő domináns csoport teszi ki:

A Bacteroidetes, Firmicutes és Actinobacteria.

Összességében több, mint 1250 törzset azonosítottk be.

A domináns anaerob baktériumokat a Bacteroides, Eubacterium, Bifidobacterium, Peptostreptococcus, Ruminococcus, Clostridium and Propionibacteriumok reprezentálják.

Az aldomináns baktériumok közül a legfontosabbak: az Enterobacteriaceae családba tartozó E. coli, Streptococcus, Enterococcus, Lactobacillus, Fusobacterium, Desulfovibrio és a Methanobrevibacter.

A WHO szerint az elhízás világ járványként terjed. Rengeteg kutatás zajlik annak megállapítására, hogy mi ennek a fő kiváltó oka!

Éppen ezért az elhízás folyamatát teljesen új szemszögből kezdtél el vizsgálni! Megdöbbentő, hogy - úgy állatokon, mint embereken, - egymástól függetlenül elvégzett klinikai vizsgálatok százai bizonyítják, hogy az elhízás folyamatát teljes mértékben a bennünk élő bélbaktériumok befolyásolják az anyagcserénkre és hormonjainkra kiható vegyi folyamatok által!

Éppen azért életfontosságú, milyen minőségű, összetételű és mennyiségű táplálékot veszünk magunkhoz, és milyen életkörülményeket teremtünk nekik ahhoz, hogy ne a szervezetünk számára veszélyes törzsek kerüljenek túlszaporulatba.

Bizonyos baktériumokat a fehérjék, cukrok vagy zsírok táplálják, míg másokat a növényi rostokból felszabaduló szénhidrátok.

Azok a baktériumok, amelyek a nyugati táplálkozásra jellemző zsírokkal és cukrokkal táplálkoznak, több toxikus (mérgező) metabolitot bocsátanak ki magukból, ami jelentős gyulladásokhoz, elhízáshoz és megbetegedéshez vezet. Ne feledjük, az elhízás már önmagában betegség, hiszen felborult anyagcseréről árulkodik!

A számunkra ártalmas gram-negative baktériumok sejtfalából endotoxinok (LPS) lipo-polysaccharidok szabadulnak fel, amelyek, megváltoztatják a bélfal áteresztő képességét (ez az IBS, irritábilis bélszindróma elsődleges kiváltó oka is), és ha a véráramba kerülnek, szervezet szerte lassú, krónikus gyulladások indukálnak.

A méreganyagokat a szervezet előszeretettel a zsírpárnákba különíti el, hogy megvédje a többi szövetet. A zsírpárnákban pedig állandó lassú, krónikus gyulladások zajlanak, amelyek metabolikus szindrómához és elhízáshoz vezetnek. Tehát minél több bennünk a méreganyag, annál valószínűbb, hogy az elhízás be fog következni!

A mikrobiom eltolódását a patogén (kórokozó) baktériumok irányába tulajdonképpen diszbiózisnak nevezzük!

Tehát a táplálkozás nagyban meghatározza, hogy mennyi endotoxin kering a szervezetünkben, hiszen a táplálékunk mibenléte biztosítja a bennünk élő bélflóra életkörülményeit.

Minél több olyant eszünk, ami a gram-negatív baktériumokat táplálja, annál több toxin kerül a szervezetünkbe! Minél több a toxin, annál több a gyulladás. Minél több a gyulladás, annál jobban felborul az anyagcserénk, a szteroid hormonjaink metabolizmusa, és el fogunk hízni! Így függ össze minden mindennel, hiszen szervezetről beszélünk, ahol hierarchikusan egymásra épülő biokémiai-folyamatok zajlanak le!

A gyulladások jelenléte mérhető vérplazmából a megnövekedett, nagy szenzitivitású CRP (C reaktív fehérje) értékkel.

Ezek a gyulladások felelősek a metabolikus szindrómáért, inzulin rezisztenciáért, II-es típusú cukorbetegségért, szív és érrendszeri problémákért, az ízületi gyulladásokért, autoimmun betegségekért, allergiákért. Összefüggést állapítottak meg az endotoxinoknak az agy neuro-transzmittereire való hatása és a pánikrohamok, depresszió, skizofrénia és az Alzheimer kór kialakulása között is!

A túlsúlyos emberek CRP értéke mindig magas, tehát gyulladást jelez, amit dominánsan a finomított szénhidrátok és az állati zsírok fogyasztása vált ki.

TEHÁT KIJELENTHETJÜK, HOGY AZ ELHÍZÁS ELSŐDLEGES KIVÁLTÓ OKA A KRÓNIKUS GYULLADÁSOK, AMIT A BÉLFLÓRA EGYENSÚLYÁNAK AZ ELTOLÓDÁSA OKOZ.

ELSŐDLEGES CÉL AZ OK MEGSZÜNTETÉSE, a számunkra jótékony bélflóra elszaporodásához szükséges környezet biztosítása a béltraktusban.

A klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy ÚGY AZ IDŐS, MINT A TÚLSÚLYOS EMBEREKBEN A FIRMICUTES BAKTÉRIUMOK TÚLSZAPORODTAK, míg a Bacteriodetes-ek száma lecsökkent.

Az is bebizonyosodott, hogy a Firmicutes/Bacteriodetes aránya folyamatosan növekszik az évekkel, és egyenesen összefügg az elhízással, tehát ennek az aránynak a szabályozása lehetővé teszi a súlyvesztés is!

Ezt a feladatot látja el a FATBOND®-ban levő speciális, 3 szabadalommal védett, prebiotikus hatású növényi rost kombináció. Ezeknek az emészthetetlen rostoknak az erjedése a vastagbélben klinikai vizsgálatokkal alátámasztott módon csökkenti a Firmicutes/Bacteriodetes arányt 30%-al már 48 óra alatt!

A tipikus nyugati típusú táplálkozás a kalóriák 40%-át a zsírokból, 40%-át szénhidrátból, és 20 %-át fehérjéből biztosítja. 12,5 g rostot tartalmaz és 20,8 %- át a teljes kalória bevitelnek a telített zsírsavak biztosítják.

A nyugati típusú táplálkozás esetén a vérből 71 %-ban megnövekedett endotoxin szintet mértek és a gyulladásokra jellemző magas CRP szintet!

Egy ideális táplálkozás a kalóriák 20%-át zsírokból, amiből csak 5,8% a telített zsírsav, 20 %-át fehérjéből és 60%-át növényi szénhidrátból biztosítja, ami 31 g rostot tartalmaz!

Ezzel szemben az ideális táplálkozás 38%-al csökkentette a vér endotoxin szintjét!

Tehát a táplálkozásunk nagy mértékben befolyásolja a bélflóra összetételét!

A probléma csak az, hogy könnyebb eltolni a baktériumok arányát a helytelen táplálkozással rossz irányba, mint helyreállítani a jó bélflórát, amely néha hosszú (6-8) hónapokat vesz igénybe.

Az is bebizonyosodott számos klinikai vizsgálat által, hogy az elvárásokkal ellentétben a probiotikumok (számunkra jótékony baktérium törzsek) szedése nem módosította jelentősen a bélflórát. Egyrészt azért, mert nem élik túl a gyomorsavat, másrészt, ha a számunkra hasznos baktériumok el is jutnak a vastagbélbe, az ott létező kedvezőtlen életkörülmények megölik őket, tehát esélyük sincs megtelepedni és jótékony hatásukat éreztetni.

A legújabb kutatások szerint sokkal fontosabb olyan prebiotikumokat (emészthetetlen növényi rostokat) magunkhoz venni, amelyeknek a vastagbélben levő erjedése olyan vegyületek termelését váltja ki, amelyek a jó emésztő baktériumoknak biztosítják a kedvező életfeltételeket, hogy elszaporodhassanak a megfelelő mennyiségben.

Ugyan akkor ne feledjük, ez a környezet egyben megöli a számunkra rossz baktériumokat. Így egyből két csatát nyerünk meg.

Egyeseknek annyira el van tolódva a bélflórája, hogy megoldásként már csak a széklet-átültetést javasolják az orvosok. Lássuk be, erre nehezen venné rá magát bárki.

A FATBOND®-ban levő speciális emészthetetlen rostoknak az erjedése a vastagbélben jelentősen növeli az acetát, propionát és butirát szintet, amely ellehetetleníti a hizlaló Firmicutes baktériumok életfeltételeit és növeli a jó emésztőflóra törzseinek számát.

Ne feledjük, csökkenti a Firmicutes/Bacteriodetes arányt 30%-al már 48 óra alatt, ami a fogyás kulcsa a legújabb kutatások szerint!

Jelen állítást klinikai vizsgálatok támasztják alá.

Bebizonyosodott, hogy a vastagbél falát kibélelő egy sejt vastagságú epithélium ha a gyulladások miatt megsérül, ezáltal válik a bél áteresztővé, tudnak kiszabadulni az endotoxinok a véráramba, és keletkeznek krónikus gyulladások szervezet szerte.

Ezek a gyulladások kihatnak a teljes anyagcserére (metabolikus szindróma), ezáltal a testsúlyra (obezitás), az immunrendszer védekező képességére (kialakulnak az autoimmun betegségek, allergiák), de még az agy neuro-transzmittereire is nagyon negatívan hatnak, tehát az agy-bél tengelyen keresztül depressziót is okozhatnak.

Fontos vitaminokkal is kiegészíteni az étrendünket! A fenti célok segítésére a legajánlatosabb vitaminok a D3, A és C-vitamin, valamint a cink.

Ugyanakkor fontos az antioxidáns hatással bíró polifenolok (erdei gyümölcsök, zöld tea, klorogénsav, kávé, piros szőlő, lenmag, szilva, áfonya, alma, articsóka, gránátalma, spenót, fekete bab, olíva, cukormentes kakaó, kurkumin, resveratrol) és bioflavonoidok beiktatása is a táplálkozásba.

Nagy jelentőségű az Omega 6- Omega 3 arány csökkentése, amelynek ideális aránya 4:1. Tehát a gyulladásnövelő Omega 6-ból kevesebbre van szükségünk!

A súlyvesztés érdekében elengedhetetlen a máj méregtelenítése, hiszen az endotoxinokat az epesav bontja le a májban.

Ajánlott a természetesen cukor és ecet nélkül, laktobakteriális erjesztéssel történő ételek és rostos savanyúságok fogyasztása. Ilyen például a fahordós érlelésű savanyú káposzta, kimchi, szójasajt, joghurt stb.

Tehát fontos az életmódváltás, de az életformánk és a modern társadalom kihívásai miatt nehezen vagy csak részlegesen kivitelezhető!

Életmód váltás esetén fontos a finomított szénhidrátok, a cukor (laktóz is), édesítőszerek, mesterséges élelmiszer-adalékanyagok (pácok, színezékek, aromák, állag- és állomány javítók, csomósodásgátlók, tartósítószerek), búzafélék (glutén), alkohol és az egészségtelen, telített zsírsavak mellőzése, hiszen ezek a vegyületek a gyulladás növelő endotoxinokat kibocsátó gram-negatív baktériumokat táplálják! Lássuk be, nem könnyű mindezt betartani, nem árt egy külső segítség!

Addig is itt van a komoly tudományos munkával alátámasztott négyszeres kalória gátló Fatbond, amely a hizlaló Firmicutes/Bacteriodetes arányt, valamint a gyulladásokat is csökkenti bizonyított prebiotikus hatásával!

A szigorúan betartott, rostdús, káros anyagoktól mentes táplálkozásra hagyatkozva, ha jó esetben teljesen helyre is áll a szervezet mikróbiom egyensúlya, - és így nem fog minden kalóriát zsírpárnákba tárolni, - a többször antibiotikumokkal kezelt egyének esetében sajnos néha 6-8 hónapot is kell várni.

Nem mellékes, hogy a FATBOND® a hatását aránylag rövid idő alatt fejti ki, csak természetes anyagokat tartalmaz és tartósítószer valamint glutén mentes!

Ajánlott a FATBOND® kúra szerű használata!

FATBOND® A FOGYÓKÚRA ÚJ DIMENZIÓJA!

https://www.facebook.com/EverlifeEtrendkiegeszitok...