ELHÍZÁS. BETEGSÉG VAGY AKARATGYENGESÉG?

Közismert, hogy az Egészségügyi Világszervezet, a WHO, az elhízást már 1997-ben, azaz 22 éve, hivatalosan is világjárvánnyá nyilvánította. A világszervezet ezzel egyértelműen betegségnek minősítette az elhízást, mivel ennek következtében számos egyéb egészséget veszélyeztető kórkép is kialakulhat.

Ezek többnyire már közismertek, de azért említsünk meg néhány példát. Ilyen többek között a magas vérnyomás, az inzulinrezisztencia, majd az azt követő cukorbetegség, az érszűkület és számos egyébszív és vérkeringési probléma, sőt akár a daganatos betegségek is!

Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy a túlsúly számos mozgásszervi betegségnek is okozója.

Ezt egyébként már Hippokratész is tudta, aki már 2 500 évvel ezelőtt leírta:„A kövérség nem egyszerűen csak betegség, hanem más betegségek előfutára!”

Így aztán az sem lehet nagyon meglepő, hogy a kutatások szerint, az ideális testsúly fölött minden egyes kiló akár egy évvel is csökkentheti a várható élettartamot. Tehát, ha valakinek 10 kiló feleslege van, akkor akár 10 évvel is csökkenhet a várható életkora! Ez is azt igazolja, hogy valóban betegségről van szó, hiszen ami korai halált okoz, az egyértelműen betegség.

Rendben, tehát betegség. Megyünk az orvoshoz, hogy segítsen! A betegségre általában gyógyszereket szoktak felírni, ezt már megszoktuk, tehát kérnénk szépen gyógyszert az elhízás ellen. Mit mond viszont az orvos? Hát, erre nincs gyógyszer! Azért vagyunk kövérek mert túl sokat eszünk és keveset mozgunk, azaz mi vagyunk a hibásak a túlsúly miatt. Van ebben persze némi igazság, de azért olyan ez, mintha a mi bűnünk lenne az, ha például tüdőgyulladást kapunk!

Most akkor betegség vagy akaratgyengeség okozza az elhízást?

A legújabb kutatások viszont a túlsúly és az elhízás okát egy eddig ismeretlen tényezőre, a bennünk élő emésztő baktériumokra, azaz a mikrobiomra vezetik vissza. A mikrobiom nem más, mint a bélben élő, dinamikusan változó baktériumok, vírusok és gombák összessége.

Hatalmas számokról van itt szó, hiszen a mikrobiom sejtjei az összes emberi sejtnek a tízszeresét teszik ki! Játszóterük is óriási, hiszen a bélrendszer belső felszíne mintegy 200-szor nagyobb testünk felszínénél.

Egyértelműen bebizonyosodott, hogy a túlsúlyos és elhízott emberek mikrobiomjában nagyobb arányt képviselnek a Firmicutes baktériumok bizonyos törzsei, mint a normális testsúlyúak esetében.

Ezek a baktériumok ugyanis a számunkra egyébként emészthetetlen táplálékból is képesek kalóriát kinyerni!

Ez azt jelenti, hogy az ilyen típusú bélflóra még egy diétás táplálkozás mellett is képes fenntartani a túlsúlyt, azaz pontosan az történik, amit olyan sokan a saját bőrükön tapasztalnak.

Hiába diétáznak és mozognak, a súlyuk szinte alig csökken, illetve ha sikerül is néhány kilót leadni, azok a diéta befejezése után mindig visszajönnek.

Ennek fényében egyértelmű, hogy a fogyás csak akkor lehet eredményes és fenntartható, ha sikerül csökkenteni a hizlaló, azaz a Firmicutes baktériumok arányát a bélrendszerben!

A FATBOND orvostechnikai eszköz kiegyensúlyozza a fogyasztó baktériumok mennyiségét, prebiotikus hatása révén megváltoztatja a bélflóra összetételét.*

Hatás 48 óra után:
25%-al növeli a Bifidobaktériumok számát
187%-al növeli a Bacteroidetes baktériumok számát
(Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017)

30%-al csökkenti a (hizlaló) FIRMICUTES / (fogyasztó) Bacteroidetes baktériumok arányát.

A Prebiotikumok kedvező egészségi hatásai:

Rendszeres bélmozgás/ egészségesebb vastagbél, normál vércukorszint. Indirekt gyulladáscsökkentő hatású a szív- és érrendszer egészségéért.

A FATBOND prebiotikus rost-komplexnek az egészséges bélflóra általi fermentációja a vastagbélben növeli:
Acetát termelést +75%-al
Propionát termelést : +75%-al
Butirát termelést +25%-al
(Klinikai vizsgálati szám: 2015190/D252/5, 01/2017)


5 az 1-ben hatás + A CHRONO-ACTIVE technológia.

A négyszeres kalóriablokkoló hatást, az étvágycsökkentést, nassolásgátlást, zsír- és szénhidrátmegkötést kombinálja a fogyasztó bélflóra helyreállításával!

Orvostechnikai eszköz: II a, CE 1370

1,2,4 Protokol szám: 010816, 06/2012, Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015, 3Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011, 5Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017

Szinergikus működési mechanizmusa gyorsítja a fogyást és megelőzi az elhízást.


A prebiotikumok hosszútávú hatásai:
• Reaktiválja a jótékony bélflórát*
• Újra képessé tesz a súlyvesztésre
• Újrakalibrálja az energetikai egyensúlyt


Természetes hatékonyságú rost-komplex, 100%-ban növényi rostok, GLUTÉN és tartósítószer mentes!

https://www.everlife.hu/termek/fogyokura-fatbond-a...