A magas glikémiás index, az enzim hiány és az elhízás folyamata

Minél több magas GI szénhidrátot viszel be a szervezetedbe, annál valószínűbb, hogy kialakul az inzulin rezisztencia, majd a II-es típusú cukorbetegség, amit követ a metabolikus szindróma, az elhízás, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések stb.

A MAGAS GLIKÉMIÁS INDEX (GI) AZT JELENTI, HOGY AZ ILYEN SZÉNHIDRÁTBÓL (kenyérfélék, tésztafélék, sütemények, krumpli, cukor) GYORSAN LESZ GLÜKÓZ ÉS VÉRCUKORSZINT EMELKEDÉS!


Amint érzékeli a hasnyálmirigy a magas vércukor szintet, inzulint termel.
Az inzulin arra hivatott, hogy az ártalmas, érfalat roncsoló glükózt (vércukor) mielőbb eltüntesse a vérből. Ezért átalakítja trigliceriddé (vérzsír).

Tehát a magas vérzsír szint a vértesztek során nem a zsíros ételek miatt van (azokat a zsírokat többnyire lebontja az epesav), hanem a magas GI szénhidrátok miatt!

A trigiliceridet fogja az INZULIN (hizlaló, ERŐTELJES GYULLADÁS gyulladás növelő hormon) és betuszkolja a zsírsejtekbe, előszeretettel hasi zsírokba!

"Mit tehet a sejt, ha mit sem sejt", ugye?

Nos, a TRIGLICERID egy nagy, hármas molekula. Ha már benne van a zsírsejtbe, nehezen fér át a sejt falán visszafele ("cápafog effektus"), hogy képesek legyünk zsírt égetni! Hormonszenzitív lipoprotein lipáz szükséges hozzá! Enélkül nincs zsírégetés!

Igen ám, de amíg inzulin választ vált ki a táplálékkal bevitt szénhidrát, addig fiziológiai szinten lehetetlen a zsírégetés.

Nos, ezért okozzák a folyamatos hízást a magas glikémiás indexel rendelkező szénhidrátok!

Azon kívül ezek a szénhidrátok nem csak minket táplálnak, hanem a számunkra ártalmas vastagbélflórát is. Tehát, ha azok a baktériumok (FIRMICUTES) túlszaporodnak, amelyek hatására a szervezetünk képes sokkal több energiát kinyerni az ételekből, akkor hatványozottan fogunk túlsúlyt felhalmozni!

Mit tehetünk? Nem kell elkeseredni, vannak hatékony, a gyógyszertárak által is megrendelhető, a biztonságos listán szereplő egészséges étrend-kiegészítők és prebiotikus hatású orvostechnikai, eszközök, mint a FABOND is, amelyek segíteni tudnak.


Ezért egyesek ájulásig mozognak a futópadon és semmilyen jelentős eredményt sem érnek el fogyás terén!

Ahhoz, hogy a triglicerid kiszabadulhasson a zsírsejtből és képesek lehessünk a zsírégetésre, enzimekre is van szükség!

Tehát, ha fogyókúrázol, ne téveszd szem elől azt a tényt, hogyan működik a szervezet. Ebben nem hinni kell, hanem megtanulni!

És akkor soha többé senki sem tud átverni, hogy mitől fogyhatsz, saját magad meg tudod ítélni!

Nincsenek csodabogyók! De vannak nagyon jó, tudományos alapon működő termékek!
Az elhízásnak sem egy oka van, hanem összetett. Ezért a megoldás is komplex, több irányú kell, hogy legyen!

Ne feledd, ami nem egy nap alatt alakult ki, az nem egy nap alatt fog elmúlni sem! Vannak össze-vissza lódító, külföldről, és csak interneten keresztül értékesítő, egynyári cégek, akik azt ígérik, amit hallani akarsz, de ez öncsapda!

Minden fogyókúra, kúra jellegű kell, hogy legyen! Adj időt magadnak a végleges megoldáshoz, ha nem a jojó a kedvenc játékszered!

A tudás felszabadít, döntésképessé tesz! Egészségedre!

Oxytarm az egészséggel kapcsolatos hírek tudósítója!

Oxytarm kíméletes vastagbél salaktalanító, 16. éve bizonyít Magyarországon is.

A megfelelő salaktalanítás a sikeres fogyás záloga.