Mi a jól átgondolt fogyókúra a zsírpárnák ellen? 7 fő ok-csoport létezik, hogy miért hízunk, és rendkívül nehezen tudunk csak fogyni, mert rossz az elhízás okainak a megközelítése.

1/ Pajzsmirigy alul működés. Ennek egyik fő oka a jódhiány (Magyarország kiemelten jódhiányos terület. A megszületett csecsemők pajzsmirigye 50%-al nagyobb, mint egy Mediterrán országban!), de lehet az akár rejtett glutén-érzékenység is.

http://www.konzilium.hu/ismertetok/...

A glutén gyulladásokat növelő faktor, emiatt sokszor az autoimmun betegséggel összetéveszthető a TPO és TBG antitest labor eredmény!

A sok fluoros fogpaszta használata egy másik fő ok lehet. A fluor sok esetben beköt a jód helyett a pajzsmirigybe, és így abból a kevés jódból, ami bejut a szervezetbe (Magyarország kiemelten jódhiányos terület) sem tud az a kevés T3 aktív pajzsmirigy hormon bejutni a pajzsmirigy szöveteibe. A pajzsmirigy összeköttetésben áll a petefészkekkel és a nemi, szteroid hormonokkal is.

Az anti-aging medicina már 2-es TSH felett kezel! Itthon rosszul vannak meghatározva a labor referencia értékek!!!

80% T4 (fehérjéhez kötött inaktív hormon, tiroxin) - 20 %T3 (aktív, Trijodotyronin hormon) természetes szárított disznó pajzsmirigy kivonattal kezelnek Amerikában, és nem inaktív szintetikus T4 hormonnal!

2/ Inzulin rezisztencia, magas vércukor és vérzsír szint, ami kizárólag a magas glikémiás indexxel rendelkező szénhidrátoknak köszönhető! Az inzulin hizlaló, és gyulladásokat előidéző hormon. A vércukrot trigliceriddé (vérzsírrá) alakítja át, és betuszkolja a zsírsejtekbe.

Míg magas a vércukor szint (magas Gi indexxel rendelkező szénhidrát, alkohol), lehetetlen, mint biokémiai folyamat a zsírégetés!

3/ Mérgekkel, salakanyagokkal teli szervezet. A szervezet hajlamos zsírpárnákat létrehozni a méreganyagok tárolására, hogy elkülönítse káros hatásukat a többi szövettől, sejttől.

A méregtelenítés esetén is fontos a mértékletesség és a fokozatosság. A túl gyors és drasztikus méregtelenítés rosszullétet és egyéb kellemetlen tüneteket okozhat, mivel a zsírpárnákban elkülönített méreganyagok túl gyorsan kerülnek a véráramba.

Ezért, a fogyókúra is nehezebb, ha tele vagyunk méreganyagokkal, mert a szervezet hamarább bontja le az izmokat, hogy energiát nyerjen fehérjéből, mint, hogy a zsírpárnákat égetné, hiszen próbálja védeni magát a hirtelen, nagy mennyiségben felszabaduló káros vegyületek véráramba jutásától.

4/ Rossz táplálkozás, környezeti behatások! A rohanó modern életmód óhatatlan melléktermékei a különféle „méreganyagok”, amelyek a levegővel, az ivóvízzel vagy a táplálékon keresztül jutnak a szervezetbe. Természetesen a különböző szenvedélyek, mint például a dohányzás, a mértéktelen evés, az előre pácolt, sok adalékanyaggal kezelt (tartósítószerek, egyes édesítők, mesterséges színezék, aroma, csomósodás gátló, állag- és állomány javítók), vagy gyorséttermi, fáradt olajban sült ételek és az alkoholfogyasztás is a méreganyagok hatalmas mennyiségét zúdítják a szervezetre. Nem beszélve azon környezeti behatásokról, amit nem, vagy csak nagyon nehezen tudunk elkerülni. A teljesség igénye nélkül megemlíthetjük a különféle festékekben, hígítókban, fertőtlenítő-szerekben (klór), némely kozmetikumokban (testápolók, samponok, balzsamok), mosószerekben, illatosítókban, műtrágyákban, permetezőszerekben előforduló vegyületeket.

5/ A hosszú távú stressz és a késői lefekvés felborítja a hormon háztartást. A folyamatos stressz, a kortizol nevű hormont mozgósítja, mely felszabadítja a tartalék glükózt (az izmokból, a májból) és azt a véráramba tereli. Mert a szervezet nem tud különbséget tenni a fizikai és pszichikai fenyegetettség (stressz), életveszély között. Tehát sok glükózt mobilizál, ezzel az evolúciós logikával felkészítve a szervezetet a harcra vagy a menekülésre! Kutatók megállapították, hogy a stressz miatt, ilyen formán, a kortizol miatt folyamatosan magas vércukor szint, inzulin rezisztenciához és ezáltal elhízáshoz, a hasi-zsigeri zsírok kialakulásához vezet.

A késői lefekvés, sok fénnyel jár, ami a melatonin hormon képződést akadályozza. Ha a melatonin termelés felborul, az kihat a szteroid hormonok termelésére, és a szteroid hormonok összeköttetésben állnak a pajzsmirigy működéssel.

Az alul működő pajzsmirigy pedig lassú anyagcserével és szintén elhízással jár.

A Stressz okozta túlsúly gyulladásokkal is jár, és a zsírpárnák főleg a has, derék és csípőn torlódnak, illetve úgynevezett hasi, viszcerális zsírok formájában a belső szerveinket is körülveszik, ami nagyon ártalmas az egészségre, ezt nevezzük alma típusú elhízásnak!

6/ Kimutatták, hogy a hasi zsírok hozzájárulnak a belső, krónikus gyulladásokhoz, metabolikus szindrómához, inzulin rezisztenciához, II-es típusú cukorbetegséghez, szív- és érrendszeri megbetegedésekhez.

Fontos a belső gyulladások csillapítása, mert e nélkül a fogyás is majdnem lehetetlen.

A cellulit is gyulladt zsírréteg, ezért tapad le egyenetlenül a kötőszövethez, és ödémás is, tehát a szövet-közti pangó folyadékot nem üríti ki rendszeresen a szervezet.

Tehát a cellulit eltüntetése nem külsőleg alkalmazott krémektől várható első sorban, hanem a gyulladások csökkentésétől, az olyan gyógynövény formuláktól, amelyek támogatják a méregtelenítés szerveit, májat, epét, vesét, és természetes vízhajtók is egyben, a sejtközi pangó folyadékok, ödémák kiküszöbölése érdekében.

7/ Sok esetben a rossz emésztés, a megfelelő bélflóra (a Firmicutis baktérium túlszaporodása a vastagbélben) és az emésztő enzimek hiánya, vagy a kevés illetve nem megfelelő töménységű gyomorsav is hozzájárulhat az elhízást növelő faktorokhoz. Ha nincs elég gyomorsav, vagy nem elég tömény, hosszú órákig pang az emésztetlen étel a gyomorban. Ez 36 C fokos test-hőmérsékleten erjedéshez, az meg gázosodáshoz vezet, aminek egyenes következménye a puffadás, és a rossz közérzet. Ilyen feltételek mellett, a vékony és majd a vastagbélben jutó étel tápanyag tartalma csak nagyon rosszul szívódik fel, töredéke hasznosul. A megemésztetlen ételt könnyen „méreganyagnak” bio-toxinnak értelmezi a szervezet, hiszen nem a normális úton metabolizálódik, sok oda nem illő melléktermék képződik. A “méreganyagokat” meg előszeretettel betuszkolja a szervezet a zsírpárnákba. És ez egy ördögi kör.

A szervezet „éhezik”, miközben mi meg hízunk!

Tehát, mint láthattuk, mindenkinek más-más okból van túlsúlya, és a szerint kell étrend-kiegészítőt választani, hogy milyen kiegészítő hatásmechanizmusra van szüksége a szervezetünknek.

A fogyókúrát mindig salaktalanítással érdemes kezdeni.

https://www.everlife.hu/termek/salaktalanitas-meregtelenites-oxytarm

Majd érdemes csillapítani a lassú, krónikus mikrogyulladásokat, amelyek a zsírpárnákban zajlanak.

https://www.everlife.hu/termek/hasi-viszceralis-zsirok-30-days

Ha ez megtörtént, érdemes gyorsítani az anyagcserét és megtámogatni a normál pajzsmirigy működést.

https://www.everlife.hu/termek/fogyokura-body-4u

Végezetül érdemes figyelni az emésztés minőségére, amely megfelelő enzimek és emésztést segítő természetes kivonatok, prebiotikumok nélkül nagyon nehéz.

Tehát érdemes használni az alábbi speciális, egyedi receptúrát.

https://www.everlife.hu/kategoria/emesztes-enzimek

Az megfelelő energia és erőnlét, a jó immunrendszer nélkülözhetetlen az örömteli és rendszeres mozgáshoz!

https://www.everlife.hu/termek/energetizalas-vital...


Nemre és korra való tekintet nélkül szinte mindenkivel előfordult már, hogy élete valamelyik szakaszában fogyni szeretett volna. Vannak persze notórius fogyókúrázók is, akik úgymond már a „levegőtől is híznak”, itt már nyilvánvaló a hormonális felborulás, mint kiváltó ok. Ők már minden módszert kipróbáltak, de tartósan fogyniuk mégsem sikerült.

A fogyókúra ma már szinte önálló tudomány és persze hatalmas üzlet is.

Világszerte számos önjelölt próféta hirdeti csalhatatlan fogyasztó módszerét, és rengeteg "csodatermék" kínál gyors és erőfeszítés nélküli megoldást. A fogyókúra pedig nem hit és hitegetés, kérdése, hanem bio-kémia, anyagcsere, fiziológia kérdése!

Aki nem veszi a fáradságot, hogy megtanulja hogyan működik a teste, az kiszolgáltatott a szezonálisan megjelenő, és csodákat ígérő, csaló cégeknek! Mivel ezeket a cégeket a hatóságok sem tudják leállítani, és kizárólag csak az Internet mögé bújva, külföldről tudnak csak titkosítva működni, jelen esetben mindig a vásárlót terheli felelősség, hiszen ő dönt! Ezért mondjuk, a fogyókúra nem hit és hitegetés, hanem fiziológia, a test működésének alapelveit ismerő módszer kérdése! A tudás felszabadít!

Az igazság azonban az, hogy nincs olyan csalhatatlan módszer, vagy fogyasztó pirula, amely önmagában megoldaná a túlsúly problémáját, de jelentős segítséget nyújthat a sikerhez, ha OÉTI notifikált, ellenőrzött gyártásból, megfelelő minőségű, hatásmechanizmusú, és mennyiségű összetevőkkel rendelkezik egy fogyókúrás étrend-kiegészítő!

Van úgy, hogy pusztán a táplálkozás és a mozgás nem elég. Kell egy külső, kiegészítő segítség. Ez a biokémia területe. Hasznos, ha az étrend-kiegészítő összetevői nem szintetikus, hanem a szervezet számára felismerhető, természetes növényi alapanyagokból, standardizált kivonatokból állnak.

Vigyázat, a nem megfelelő módszerek és fogyasztószerek gyakran kétes értékűek vagy akár éppen ártalmasak is lehetnek!

A fogyókúrás étrend-kiegészítő elősegíti a fogyást. Ezért nem árt óvatosnak lenni a gyors és jelentős fogyást ígérő megoldásokkal.

A koplalás vagy a léböjt is inkább méregtelenítő módszer, tartós fogyásra nem igazán alkalmas. Az egy-két hetes böjt alatt főleg víz és salakanyag távozik, nem pedig a felgyülemlett zsírpárnák. Az anyagcsere lelassul, tartalék üzemmódra áll át és ha az éhezés megszűnik, az evolúciós, életben maradási ösztön miatt, minden táplálék azonnal raktározásra kerül. Így a leadott kilók többszörösen jönnek vissza az éhezés után. Ez a jo-jo effektus.

Hasonló a helyzet a különböző csodaszerekkel is, amelyek önmagukban nem képesek kezelni a túlsúly problémáját!

Egészséges és tartós súlycsökkentés csak tudatos életmódváltással érhető el!

Ennek része az átgondolt és egészséges táplálkozás, hasznos étrend-kiegészítők használata és a rendszeres, örömteli testmozgás. Ne feledjük, a táplálékaink a kifáradt talaj, a szennyezett levegő, víz és a termesztés, tenyésztés során használt vegyszerek miatt, már nem tartalmaz annyi tápanyagot, mint nagymamáink korában. Ezért célszerű a táplálék-kiegészítés.

A különböző étrend-kiegészítő készítmények kizárólag az életmódváltás mellett tudnak segítséget nyújtani a súlycsökkentés során!

Melyek egy jól átgondolt fogyókúra legfontosabb pillérei?

  • Diéta és megfelelő tudatosan megválasztott étrend a fogyókúra sikere.
  • Első lépés a salaktalanítás, méregtelenítés. A testben a méreg- és salakanyagok a zsírpárnákban tárolódnak, ezért ezeket a megfelelő étrend, bőséges tiszta víz és különböző gyógyteák (amelyek támogatják a máj, epe és vese működését), segítségével el kell távolítani a szervezetből.
  • Ezt követően át kell térni a csökkentett kalória (nem a zsírok, elsősorban a szénhidrátok terén!) és az alacsony glikémiás indexel rendelkező szénhidrát tartalmú étkezésre.
  • Fontos a tápanyagok megfelelő párosítása (a húsokat inkább zöldségfélékkel és salátákkal párosítsuk, ne rizzsel vagy burgonyával)
  • Két étkezés között teljen el minimum 4-5 óra, ha nem akarunk leptin rezisztenciát!
  • Rendszeres és örömteli mozgást beiktatni a napirendbe. Ebbe beletartozik a tánc is, mint nagyszerű aerob típusú mozgás.
  • Ezek mellett, de nem helyett, lehet alkalmazni a különböző étrend-kiegészítő készítményeket, hogy növeljék az elérni kívánt cél hatékonyságát és gyorsasásgát!

Fontos, hogy biztonságos, OÉTI notifikációval rendelkező, ellenőrzött gyártásból származó, magas hatóanyag tartalmú, természetes alapanyagokat tartalmazó, és lehetőleg klinikai kísérletekben bizonyított termékeket használjunk!