A jó jód a legjobb!

Ha nincs elég pajzsmirigy hormon, akkor a pajzsmirigy alul működik, elhízáshoz vezet, az kihat a petefészekre, szteroid hormon gyártásra (ösztrogén szintre) is.

A haj minősége és mennyisége függ az egészséges ösztrogén szinttől, a pajzsmirigy működéstől, és emiatt az egészséges szintű jódbeviteltől is.

Tehát, ha egyöntetű hajhullást tapasztalunk az könnyen lehet a jódhiány és alul működő pajzsmirigy jele is, ha az alábbi tünetek közül valamelyik vagy több is jelen van.

Talán sokan nem tudják, hogy mekkora létfontossággal bír a jód szerepe az emberi szervezetben.

Azt már olvashatták, hogy kihat a pajzsmirigyre, de több a hír körüli huhogás, mint a szakmai felvilágosítás. Főleg az terjedt el, hogy a jód veszélyes is lehet. Azt nem említi a szakma explicit módon, hogy olyan kirívó esetekre igaz ez, ahol túlműködő pajzsmirigyről beszélünk, vagy autoimmun betegségre utalnak a TPO és TBG antitestek a véreredmények során!

Az OÉTI szerint a napi biztonságos adag felső határa 600 mcg. Azokban az országokban, ahol az endokrinológia fejlettebb, pontosan tudják, hogy még ez a mennyiség is kevésnek számít!

Magyarország kiemelten jódhiányos terület. Hiányzik a megfelelő jód mennyiség úgy a talaj összetételéből, mint a vizeinkből. Tehát úgy a növényi, mint az állati eredetű táplálék jódszegény Magyarországon. A jódozott só nem megoldás a jódpótlásra, mert instabil vegyület, a főzés során pedig egyenesen felbomlik 46 Celsius fok felett.

Ne feledjük, az élet sós jódos óceánban keletkezett. A törzsfejlődésünk során arra lett kondicionálva a szervezetünk működése, hogy több, mint 300 féle biokémiai folyamat során hasznosuljon a jód a legkülönfélébb sejtműködések terén.

Például jóddal megfelelően telített pajzsmirigy ellenáll a sugárzásnak is, megfelelően gyors a zsír- és szénhidrát anyagcsere, tehát nem halmoz fel a szervezet könnyen túlsúlyt sem.

Az aktív pajzsmirigy hormon 3 jódatomból áll. Tehát, ha a bevitt tápanyagokban nincs megfelelő mennyiségű és jól felszívódó jód fajta, akkor nincs megfelelő alapanyag sem a pajzsmirigy hormon gyártásra.

Ha nincs elég pajzsmirigy hormon, akkor a pajzsmirigy alul működik, az kihat a petefészekre, szteroid hormon gyártásra (ösztrogén) is.

A haj minősége és mennyisége függ az egészséges ösztrogén szinttől (150-350 pikogramm/dl ovulációs fázisban), a pajzsmirigy működéstől, és emiatt az egészséges szintű jódbeviteltől is.

Tehát, ha egyöntetű hajhullást tapasztalunk az könnyen lehet a jódhiány és alul működő pajzsmirigy jele is, ha az alábbi tünetek közül valamelyik vagy több is jelen van.

- töredező körmök és haj

- hajhullás

- száraz bőr főleg lábszáron és könyökön, kézháton, nyakon

- nehéz ébredés, már reggel fáradtan kel (iskolások esetén is)

- délután 15-17 óra között hirtelen álmosság, kimerülés érzése

- nehéz koncentráló képesség (iskolások esetén is)

- figyelmetlenség (iskolások esetén is)

- lustaság érzése (iskolások esetén is)

- hízékonyság

- mell ciszták

- székrekedés

- rendszertelen menstruáció

Tehát kinek ajánlott elsősorban az extra jódbevitel?

1. Terhes és szoptató anyák

2. Pajzsmirigy-műtöttek egy része, akinél eltávolították a pajzsmirigy egy részét, így nem tud megfelelő mennyiségű hormont termelni

3. Több göbös golyva miatt műtöttek első-, másodfokú nőrokonai

4. Megnagyobbodott pajzsmirigyű emberek

5. Gyerekkorban

6. Lassú anyagcsere és magas TSH (2 -es érték felett) szint, valamint alacsony szabad T3 hormonszint, illetve magas Reverse T3 hormon szint esetén."

Mit lehet tenni? Egyértelmű, hogy a magyar lakosság körében pótolni kell a jódot, hiszen a megszületett csecsemők is 50%-al nagyobb pajzsmiriggyel születnek, mint egy mediterrán országban például. Ez azért az evolúciós logika miatt történik, hogy a szervezet egy nagyobb szervet (pajzsmirigy) növel, hogy nagyobb felületen tudjon jódot megkötni a megfelelő mennyiségű hormon termeléshez! Tehát sok felnőttkori golyvának (megnövekedett pajzsmirigy) is ez az oka.

Vigyázat! A GLUTÉN az egyik legveszélyesebb gyulladást okozó faktor. Sokszor az alul működő pajzsmirigy és az autoimmun jellegű pajzsmirigy problémák rejtett vagy valós glutén érzékenység miatt alakulnak ki! Tehát, ha önnek bármilyen pajzsmirigy panasza van, azonnal függessze fel a glutén bevitelt! 3-6 hónap alatt drasztikus javulás várható! Glutént tartalmaz a legtöbb gabonaféle és az abból készült lisztek, az azzal főzött ételek is. Ne tévesszék önt meg a teljes kiőrlésű vagy tönköly gabona készítmények, ugyanolyan ártalmasok!

A BODY 4U segít jódhiány miatt alul működő pajzsmirigy esetén. A legjobban felszívódó jódforrást tartalmazza a biztonságos 500 mcg-os mennyiségben!

KOMPLEX ÖSSZETEVŐI SZABÁLYOZZÁK A TESTZSÍR, ÉS A SZÉNHIDRÁT ANYAGCSERÉT. SEGÍTIK A NORMÁL VÉRCUKORSZINT ELÉRÉSÉT, ÉS A NORMÁL PAJZSMIRIGY MŰKÖDÉST!

A Body4U nem gyógyszer és nem gyógyhatású készítmény, viszont OÉTI notifikált, a biztonságos étrend-kiegészítő listán szereplő termék!

Azoknak nem tud csak segíteni, és komplexebb megoldást nyújtani, akiknek a pajzsmirigye olyan mértékben károsodott vagy túl működik, amin már csak hormonkészítmények, gyógyszerek tudnának segíteni.

A BODY 4U továbbá tartalmaz karnitint, fahéj és gyermekláncfű standardizált kivonatokat, Cayenne bors port, cinket, krómot, és jódot.

Összetevői csak természetes alapanyagok. 6 termék ereje és hatása egy dobozban, 1 termék áráért!

Egészségére.

Kosárba rakom!