Nagy különbség van a hat- és három vegyértékű króm között.
A Cr (VI) toxikus, humán daganatkeltő, míg a Cr (III) esszenciális, nélkülözhetetlen nyomelem, mely nagy szerepet játszik sok anyagcsere folyamatban.

A krómból szerencsére igen kevésre van szükség, ám a hiánya annál nagyobb bajt okozhat.

Sok folyamatban szerepet játszik, például az inzulintermelődésben, ezen keresztül pedig a megfelelő szénhidrát-anyagcsere fenntartásában és a cukorbetegség megelőzésében.

A króm felszívódásához nélkülözhetetlen a C-vitamin, illetve a B3-vitamin.
A krómhiány esetleges tünetei közé tartozik a hangulatingadozás, a szorongás, a szapora szívverés, az enerváltság és fáradékonyság, az izomgyengeség.
Mivel a króm nélkülözhetetlen a szénhidrát-anyagcseréhez, ezért ha nem jut belőle elegendő a szervezetünkbe, az csökkent glükóztoleranciával, az inzulinszint ingadozásával, és a pre-diabétesszel, elhízással is együtt járhat.

Forrás: Wikipédia

Az egészséges életmóddal kapcsolatos hírek szponzora a Body4U.

A Body4U összetevői a testzsír, a szénhidrát anyagcsere és a vércukorszint, valamint a pajzsmirigy működés normalizálásán keresztül hatnak!

A Body4U Karnitint, fahéj és gyermekláncfű kivonatot, Cayenne bors port, cinket, III-as vegyértékű krómot, 500 mcg kálium-jodidot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula.Csak természetes alapanyagok!
OÉTI notifikált (18388/2017), zöld pipás étrend-kiegészítő.

Vásárláshoz klikk ide: https://www.everlife.hu/termek/fogyokura-body-4u