EverLife ® BEAUTY MATRIX Wellness Italpor

Kollagén EXTREME (14 000 mg / adag) + Hidrolizált Hialuronsav + C-vitamin

Sakura japán cseresznyevirág ízvilág, édesítőszerrel.

Hidrolizált marha- és halkollagén mátrix hialuronsavval és C-vitaminnal dúsítva a bőr hidratáltsága, feszessége, rugalmassága, a kötőszövet alátámasztása, valamint a porcok, ízületek, szalagok, inak, csontok, fogak és a fogíny normál állagának megőrzése érdekében.

Fokozza a fehérjeszintézis, segíti a diéta során a jó izomtömeg megőrzését és a bőr rugalmasságának visszanyerését.
A kor előrehaladtával csökken a szervezetnek úgy a hialuron-, mint a kollagén termelése, ezért anti-aging megfontolásból is ajánlott pótolni mindkettőt.

Antioxidáns összetevője segíti a UVB sugárzásnak kitett bőr regenerálódását is.

9 990 Ft

EverLife ® BEAUTY MATRIX Wellness Italpor

Kollagén EXTREME (14 000 mg / adag) + Hidrolizált Hialuronsav + C-vitamin

20 adag / doboz, Nettó tömeg: 300 g

Adagolás: Keverjen össze egy adag (2 evőkanál = 15 g) italport, keverőpalack segítségével 250-300 ml vízben.

Sakura japán cseresznyevirág ízvilág, édesítőszerrel.


Mi a kollagén?

A kollagén egy fontos fehérje a kötőszövet állományán belül. Alkotórésze a porcoknak, szalagoknak, inaknak, csontoknak és fogaknak is. Természetesen is termelődik testünkben, de külső forrásból is bevihető.
A bőrfeszesség és a kötőszövet alátámasztásában is szerepet játszik. A test kollagéntermelése az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken.

A fájó ízületek, a bőr ráncosodása, a rugalmasságának az elvesztése is a természetes kollagéntermelődés csökkenésének tüneteire enged következtetni.

A nem megfelelő életmód, pl. a dohányzás még inkább felgyorsíthatja ezt a folyamatot. Fontos tudni, hogy a sport illetve a komoly fizikai munka által igénybe vett testnek is nagy szüksége van a megfelelő kollagén-ellátottságra.
A kollagén biztosítja a véredények falának rugalmasságát is, ugyanakkor a szem szaruhártyájának kialakulásában is szerepet játszik.

Valójában a kérdés nem az, pótoljuk-e a kollagént, hanem inkább az, hogyan és milyen típusú kollagént használjunk, milyen forrásból?

Az ismert marhakollagén mellett egyre elterjedtebb a halkollagén is – nem véletlenül! Az alábbiakban ismertetjük a legfontosabb tudnivalókat.

Több különféle típusát különböztethetjük meg a kollagénnek, melyek közül
- az I-es típus alkotja a bőr állományát, az inakat és a csontot.
- a II-es típusú kollagén az ízületi porcban van jelen.


Az EverLife ® Beauty Matrix wellness italpor mindkét kollagéntípust tartalmazza!Halkollagénnel dúsított kollagén mátrix a speciális diétákhoz

Ha antioxidáns-dús diétát tartunk, kutatások alapján bebizonyosodott, hogy a növényi eredetű antioxidánsok és a halkollagén rendszeres együttes használata hatékonyabb változást eredményezhet a bőr hidratáltságában és rugalmasságában egyaránt.

A kollagénnel való fehérjebevitel növelésével segíthet az edzések során a testén, azaz elkerülhető az izomvesztés (megelőzhető a szarkopénia), és az edzés után még az izomláz is könnyebben elmúlik.

Bár nem fogyókúrás szer, a több kollagénfehérje beiktatása az étrendedbe, a benne lévő aminosavaknak köszönhetően segíti a test megfelelő izom / zsír arányát.

Ezáltal sikerül az ideális formát kialakítani a célul kitűzött test-tömeg csökkentés alatt. Ugyanakkor fontos, hogy fogyás után a bőr is mielőbb visszanyerje a feszességét és a rugalmasságát.Melyik a jobb kollagénforrás? Hal vagy marha?

A marhakollagén főként 1-es és 3-as típusú kollagénből áll, amely az emberi szervezetben a kötőszövetek, bőr, erek, inak, csontok egészségéhez szükséges. Ezek mellett gazdag a prolin és glicin nevű aminosavakban is, amelyek támogathatják a bőr, az erek és ízületek egészségét.
A halkollagénről számos tudományos publikáció számol be, mely szerint mérete és egyéb tulajdonságai révén könnyebben emészthető és jobb a biológiai hasznosulása. 1-es típusú kollagénből áll és szintén jelentős mennyiségben tartalmaz glicint, prolint és hidroxiprolint.

Tehát egy speciális mátrixban kombinált marha és halkollagén receptúra tűnik az ideális megoldásnak.

Amit fontos, hogy feltétlenül hidrolizált kollagént válasszunk, ez ugyanis egy speciális eljárásnak köszönhetően kisebb, jóval könnyebben emészthető és hasznosítható formában tartalmazza a szükséges tápanyagokat.


Fokozza a fehérjeszintézist

Halkollagén fogyasztásával nemcsak kollagénhez jut a szervezet, hanem minden egyebet is, amit a kollagént tartalmaz.
A hal kollagénje több mint 97 százalékban tartalmaz fehérjét, zsír, cukor vagy szénhidrát nélkül, így ez az egyik legjobb fehérje tartalmú étel a világon. Amitől ilyen különleges, az a nagyon jellegzetes aminosav-profilja.
Az aminosavak szerves vegyületek, amelyek fehérjékké egyesülnek. Ezek a fehérjékkel együtt testünk építőkövei.


Anti-aging

Mivel a halkollagén egy I. típusú kollagén, az I. típusú kollagén pedig az, amiből a bőrünk is áll, ezért nem meglepő, hogy előnyös hatással van a bőr számára.Segít megelőzni és kijavítani a bőr öregedésének jeleit. A kollagén fogyasztásának előnyei a bőrre:
• simaság,
• hidratáltság, azaz jobb nedvességtartó képesség,
• rugalmasság illetve
• a mély ráncképződés megelőzése.

Sokat kutatott terület a halkollagénnek a bőrre gyakorolt pozitív hatása. Egy 2015-ben készült tanulmány, számos kutatás eredményeit vetette össze, amely az Open Nutraceuticals Journal-ban jelent meg e témában. A kutatási eredmények szerint a halkollagén rendszeres fogyasztása jelentősen javíthatja a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és gyakran segít a kisebb ráncok halványításában.Csontok, porcok, ízületek egészséges működése:
Számos in vitro kutatás szerint a halkollagénnek pozitív hatása van sok esetben a csontsűrűségre. A klinikai vizsgálatok szerint jelentős pozitív szerepet tölthet be porckopásos állapot esetén. Napi 8-10 gramm halkollagén fogyasztása térdízületi panaszok esetén jelentősen csökkentheti a merevséget a térdben.

Sebgyógyulás
A halkollagén ún. 1-es típusú kollagén, amely alap építőköve az egészséges bőrnek. A bőr bármely sérülése esetén a kollagén szerepe megnő, mivel részt vesz a bőrt újraépítő folyamatokban is.
A sebgyógyulási, vagy akár napégés utáni regenerációs folyamatokat ezért kiválóan támogathatjuk halkollagén fogyasztásával.


HIALURONSAV

A hialuronsav egy olyan poliszacharid, amely az emberi szervezetben, a bőrszövetben is megtalálható, és magas vízmegkötő képességgel rendelkezik.

A hialuronsav antioxidáns hatással is rendelkezik, véd a szabadgyökök ellen. Serkenti a kollagén termelődését, javítja a bőr hidratáltságát, és fenntartja a bőr rugalmasságát.

Fiatalabb korban a bőr lágy, puha és rugalmas, ekkor még nagy mennyiségű hialuronsavat tartalmaz. Az évek múltával a bőr rugalmasságáért felelős enzimek termelése lecsökken. A bőr vékonyabb lesz, szárazabbá válik és sajnos megjelennek az első ráncok is.


A bőr legnagyobb részét az irha alkotja, melynek körülbelül 70%-ka kollagén. Az irha hidratáltságáról a hialuronsav gondoskodik, mivel az irhában raktározódik a test vízkészletének mintegy 18%-a. A bőr normál minőségéhez tehát nem csak hialuronsav szükséges, hanem megfelelő mennyiségű folyadék is.

Az életkor előrehaladtával a hialuronsav termelődése folyamatosan csökken, ezért a pótlásáról gondoskodnod kell oly módon, hogy a középső rétegekbe, a dermiszbe is eljusson, ahhoz hogy maradéktalanul elláthassa a feladatát.


A hialuronsav hozzájárul bőr állagának megőrzéséhez és az UVB sugaraknak kitett bőr regenerálódásához is, ezért a nyaralás alatt, amikor intenzívebben kifekszünk a napra, érdemes minőségi és nagy hatóanyag tartalmú kollagén + hialuronsav + C-vitamin Beauty Mátrixot használni.


Ugyanakkor a hialuronsav hozzájárul az ízületek megfelelő mozgathatóságához és rugalmasságukhoz. Javítja a vérkeringést, ezáltal hamarább távoznak a méreganyagok is szövetekből.

Kiderült, hogy a szemre is jótékonyan hat a hialuronsav, ugyanis megtalálható az üvegtestben. Fontos szerepe van a szem alakjának és egészséges működésének fenntartásában és a szemszárazság elkerülésében.

Mint a kötőszövet fontos komponense, a hialuronsav segít egészségesen és feszesen tartani a fogínyt ezáltal segít megakadályozni a fogak idő előtti elvesztését, valamint megakadályozza a fogínyvérzést is.


Hogyan használjuk, fogyasszuk a halkollagént is tartalmazó kollagén-mátrix receptúrát?

A halról általában mindenkinek eszébe jut egy jellegzetes szag és íz, a hidrolizált halkollagén esetében azonban emiatt nem kell aggódni: a minőségi termékek íztelenek és szagtalanok!

Hatóanyag-tartalma hő hatására sem módosul, így akár forró vízhez is hozzáadható.
• Amennyiben önálló, ízesített italpor, csak víz hozzáadása szükséges.


További információ

A C-vitamin fontos alap összetevője a testünk kollagén termelésének. Ezen kívül a kollagénfogyasztás is serkenti a testet saját kollagéntermelésének fokozására. Ezért ha maximális hatékonyságra törekszünk, érdemes C-vitamint is tartalmazó receptúrákat fogyasztani.
A hidroxiprolin a kollagén fontos alkotóeleme. Összefüggés van az alacsony szintje az ízületek kopása között, így az öregedés tüneteivel is.

Ajánlott kiegészítő termék: OXYGENIAL anti-aging bőrmegújító szérum


https://www.everlife.hu/termek/everlife-oxygenial-...

Kiemelt termékek

IMMUN4U FORTE

7 900 Ft 2 900 Ft

OXYTARM ®

6 900 Ft

FATBOND®

9 900 Ft

Kosárba
Érdeklődöm