IMMUN4U FORTE
5 990 Ft
A FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE komplex összetevői szabályozzák a testzsír, és a szénhidrát anyagcserét, segítik a normál vércukorszint elérését.
Magyarország kiemelten jódhiányos terület! Ezért nagyon fontos a jódpótlás. Mivel az élet sós, jódos óceánban keletkezett, a szervezetünk több, mint 300 különféle élettani funkcióhoz használja a jódot. A FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE a megfelelő pajzsmirigy hormon termelés, a normál pajzsmirigy működés, valamint a kellően gyors anyagcsere érdekében, a legjobban felszívódó és hasznosuló jódpótlást tartalmazza az OGYÉI által meghatározott biztonságos napi adagolásban (500 mcg/nap).
L-Karnitint (500 mg), fahéj és gyermekláncfű standardizált kivonatokat, nagy mennyiségű cayenne bors port, cinket, krómot, és nagyon jól hasznosuló jódot tartalmazó kapszula.
100%-os természetes alapanyagok!
A termék szerepel a gyógyszertárak által is megrendelhető biztonságos listán! Magyar forgalmazó!
*lásd az összetevők részletes leírásait, állításait.
7 900 Ft
7 500 Ft
A FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE ÖSSZETEVŐI SZABÁLYOZZÁK A TESTZSÍR, ÉS A
SZÉNHIDRÁT ANYAGCSERÉT. SEGÍTIK A NORMÁL VÉRCUKORSZINT ELÉRÉSÉT, ÉS A NORMÁL
PAJZSMIRIGY MŰKÖDÉST!
Karnitint, fahéj és gyermekláncfű standardizált kivonatokat, Cayenne bors port, cinket, krómot, jódot tartalmazó kapszula.
100%-os természetes alapanyagok!
A Magyar Európa legelhízottabb nemzete.
Ez már csak azért is megdöbbentő, mert a táplálkozásunk nem tartalmaz több szénhidrátot, mint egy olasz konyha, amely rengeteg tésztafélére épül. Viszont az olasz étkezés alapját képezi a hidegen préselt, szűz olívaolaj, és a legkülönfélébb tengeri halak, illetve a tenger gyümölcsei is. Utóbbi kettő sok értékes jódot is tartalmaz.
Ezzel
ellentétben, a magyaros ételeket fogyasztók közül sokan viszolyognak az
aromás, erős tengeri hal és jódszagú tenger gyümölcseitől is. Aki pedig szereti, csak ritkán engedheti meg magának, mert az árfekvése
miatt luxus eledelnek számít itthon.
Magyarország kiemelten jódszegény terület, így sem a növényi, sem pedig az állati eredetű táplálék nem tartalmaz elég jódot.
A jód az aktív pajzsmirigyhormon (T3) alapanyaga. A T3, azaz trijód-tironin csupán 3 jódatomból áll.
Megfelelő jód hiányában a pajzsmirigy nem tud elég pajzsmirigy hormont termelni, és elkezd alul működni.
Ennek következménye, hogy
lelassul az anyagcsere, és rövidesen túlsúly képződik! Így függ össze a jódhiány
és az elhízás.
Most már talán jobban érthető, hogy mi a különbség szénhidrátokat nyakra-főre evő olaszok és a magyarok között. Ez nem más,
mint a megfelelő esszenciális jódbevitel.
A FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE a legjobban hasznosuló jódfajtát tartalmazza, az OGYÉI által meghatározott, ideális és biztonságos mennyiségben.
A Pajzsmirigy, az általa termelt hormonokon keresztül számtalan élettani funkciót befolyásol az anyagcsere gyorsaságán kívül. Ahhoz, hogy az alábbi szervek jól működjenek, szükséges a jódbevitel.
Sokan tévesen azt hiszik, hogy a jódozott só a jódpótlás egy megfelelő formája. Nos, ez sajnos nem így van, és azon kívül, hogy a jódozott só eltolja az ízeket, a jódozott só instabil jódot tartalmaz, 460 C –on a főzés során teljesen megsemmisül, de hosszabb távon szobahőmérsékleten is párolog, nem alkalmas hatékony jódpótlásra!
Azt is tudni kell, hogy a jódnak számos vegyülete van, ezek közül egy van ami igazán stabil, képes jól beépülni és hasznosulni a szervezetben, ez a kálium-jodid.
MIT LEHET TENNI?
Egyértelmű, hogy a magyar lakosság körében pótolni kell a jódot.
Leegyszerűsítve, Magyarországon kivéve a pajzsmirigy túlműködésben és autoimmun betegségben szenvedőket, az alábbi esetekben indokolt a jódpótlás.
MELYEK A JÓDHIÁNY TÜNETEI?
Tehát, ha például egyöntetű hajhullást tapasztalunk, az könnyen lehet a jódhiány, és alul működő pajzsmirigy jele is, ha az alábbi tünetek közül valamelyik vagy több is jelen van.
Ajánlott adagolás: felnőtteknek naponta 2x1 kapszula (reggel és este, min. 2 dl vízzel).
FIGYELEM! A készítményt fokozott pajzsmirigy működés esetén, és egyéb jód tartalmú készítménnyel együtt tilos szedni a túlzott jódbevitel veszélye miatt.
Az étrend-kiegészítő tabletta fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A fogyasztásra ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: Száraz, hűvös (15- 250C), fényvédett helyen tartandó!
A termék gyermekek elől elzárva tartandó!
Minőségét megőrzi a doboz alján jelzett időpontig (nap/hó/év).
Származási hely: EU
A JÓD hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.
Egy jól működő anyagcsere jól kezeli a zsírégetést is!
A FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE étrend-kiegészítő további összetevői:
A FEDBOND® PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE étrend-kiegészítő nagy mennyiségű cayennet tartalmaz!
Ennek ellenére a testépítők esetében, a gyakorlatban nagyon jó eredményeket érnek el vele. Kérem, tájékozódjon egyéb független forrásból is az interneten.
Vigyázat!
A GLUTÉN az egyik legveszélyesebb gyulladást okozó faktor.
Sokszor az
alul működő pajzsmirigy és az autoimmun jellegű pajzsmirigy problémák
rejtett vagy valós glutén érzékenység miatt alakulnak ki! Tehát, ha
önnek bármilyen pajzsmirigy panasza van, azonnal függessze fel a glutén
bevitelt! 3-6 hónap alatt drasztikus javulás várható! Glutént tartalmaz a
legtöbb gabonaféle és az abból készült lisztek, az azzal főzött ételek
is. Ne tévesszék önt meg a teljes kiőrlésű vagy tönköly gabona
készítmények, ugyanolyan ártalmasak!
Az alábbi információ a szabad és cenzúrázatlan információ áramlás jegyében történik.
Lássuk, mit írnak mások?
A felmérések szerint egy, a hazánkban kihordott és született csecsemő pajzsmirigye 50%-kal nagyobb.
Miért van ez így? Mert az evolúciós és adaptációs logika szerint a szervezet igyekszik
egy nagyobb szervet növelni, azt remélve, hogy nagyobb felületen, több
jódot tud megkötni. Ezért
vagyunk mi magyarok sokkal hajlamosabbak a golyvásodásra is, egy
mediterrán országban élő emberhez képest, mert hiányzik a megfelelő
mennyiségű jód a szervezetünkből!
Szerencsére van megoldás. Az
viszont nem mindegy, hogy mely jódvegyületet használjuk a jódpótlásra,
ha azt akarjuk, hogy jól beépüljön és hasznosuljon a pajzsmirigyhormonok
megfelelő termeléséhez. Ezért is ajánljuk a
Az alábbiakat találtuk az L-Karnitinről a Házipatika oldalán!
"Az L-karnitin (4-N-trimetil-hidroxi-vajsav) egy aminosav-származék, az
emberi szervezet által is elállított, természetes anyag. Az L-karnitint
több mint 100 éve fedezték fel, ekkor izolálták először izomból és
igazolták az izomsejtek működésére gyakorolt hatását. Azóta számos egyéb
élettanilag igen fontos hatását mutatták ki a kutatók, így pl. az
idegrendszer és a szívizom megfelel működésének fenntartásában játszott
nélkülözhetetlen szerepét. Legfőbb szerepét a zsírsavak elégetésében és a
sejtek membránjának védelmében igazolták. Tudományos megfontolások
alapján ezért táplálék-kiegészítőként immár több évtizede alkalmazzák
szerte a világon. Fogyasztása veszélytelen, nagy mennyiség bevitelénél
sem mutattak ki mérgez hatást, hiszen a felesleg kiürül a
szervezetünkből.
Az L-karnitin főleg hús- és tejtermékekben fordul el. A napi szükséglet
250-400 mg, ennek töredékét képes az emberi szervezet szintézissel
elállítani, ezért fontos hogy a többit táplálékkal vagy táplálék-kiegészítőkkel pótoljuk.
A zsírsavak oxidációja a mitokondriumokban (a sejtek energia központjaiban) az energiatermelés egyik legfontosabb forrása a szervezetben. Az L-karnitin segít a zsírok energiává alakításában, hiszen a mitokondrium membránjában elhelyezkedve, a zsírok mitokondriumba szállításának legfontosabb eleme. Ezért az elraktározott zsírokból a szervezet több energiához jut, ennek következtében javul az állóképesség, később jelentkezik a fáradtság. Az L-karnitin ezen kívül kapcsolatba lép szervezetünk sejtjeinek membránjával, védi az oxidatív stressz ellen és számos létfontosságú fehérje membránba épülésben vesz részt.
Sokrétű élettani szerepe miatt az L-karnitin jótékony hatásait emberben több száz különböző klinikai vizsgálatban tanulmányozták, köztük száznál is több dupla-vak, randomizált, kontrollált vizsgálatban. A klinikai vizsgálatok bizonyítják az L-karnitin jótékony hatását számos kóros állapotban és az egészség fenntartásában, mint pl.:
A fenti információ a szabad és cenzúrázatlan információ áramlás jegyében történt! Az L-Karnitinnel kapcsolatos információ valós mivoltáról kérjük, más forrásokból is meggyőződni szíveskedjen!
A nyomelemek fontossága
A táplálkozásunkban meghatározó és ez idáig kevésbé közismert szerepéről tett közzé nagy jelentőségű kutatási eredményeket néhány hónappal ezelőtt a Diabetes Care tekintélyes szaklap.
A hétéves követéses vizsgálat eredményeire utalva, Magyarországon, július közepén számoltak be erről a hazai egészségügyi sajtónak, kiemelve a króm metabolikus hatását.
A JÓD ÉLETTANI HATÁSAI:
A JÓD hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.
A SZERVES KRÓM ÉLETTANI HATÁSA:
A KRÓM hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, valamint részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.
A CINK ÉLETTANI HATÁSA:
A CINK részt vesz a normál szénhidrát- és zsírsav-anyagcserében, a fehérjeszintézisben, a makró-tápanyagok anyagcseréjében, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A cink egy olyan ásványi mikroelem, amelyre napi rendszerességgel, aránylag kis mennyiségben (legfeljebb 40-50 mg) van szükség az étrendben.
Egy egészséges emberi szervezetben általában 2-3 g található belőle. Legnagyobb része az izomzatban és a csontrendszerben koncentrálódik. Ezenkívül számottevő mennyiséget tartalmaz a haj, a szem, továbbá a bőr, a máj és a vesék.
Aránylag állandó a cink koncentrációja az agyban, a szívben, a tüdőben és az izomzatban. A vérben, a csontokban, a herékben és a hajszálakban található mennyiségét a bevitt táplálék cinktartalma is befolyásolja.
A CINK olyan kulcsfontosságú funkciókhoz is szükséges, mint a genetikai aktivitás szabályozása, illetve a szénhidrát-anyagcsere és a vércukorszint egyensúlyának fenntartása.
A cink számos genetikai tevékenység fontos szabályozója. A gének utasítják a sejtet különböző funkciókra, és a sejteknek minden helyzetben képesnek kell lenniük értelmezni és végrehajtani ezeket a genetikai utasításokat. Ebben a fontos szerepkörben is elengedhetetlen a cink. Amennyiben az étrendben nem található megfelelő mennyiségű cink, akkor a sejtek tévesen értelmezhetik vagy figyelmen kívül hagyhatják a génektől származó információka, ezért is fontos a cink pótlása.
A hasnyálmirigy által termelt inzulin a vércukor sejtekbe történő megfelelő beépítéséhez is szükséges a cink.
A sejtjeink inzulinra adott válaszát inzulinválasznak hívjuk.
Ha az étrendünkben nincs elégséges cink, az inzulinválasz csökken, és a vércukorszint stabilizálása sokkal nehezebbé válik. A cink az anyagcsere gyorsaságát szintén befolyásolja: ha a szervezetben csökken a cink mennyisége, az anyagcsere is lelassul, hiszen fontos szerepet játszik a cink a szénhidrát- és zsírsav-anyagcserében is.
Arról nem beszélve, hogy számos immunsejt optimális működése függ a cinktől. Ha jól működik az immunrendszer, a szervezet képes helytállni a legkülönfélébb környezeti kihívásokkal szemben.
Ha endokrinológushoz megyünk kivizsgálásra, érdemes a TSH (pajzsmirigy stimuláló hormon) értéken kívül a szabd T3 (aktív hormon) és T4 (inaktív hormon), illetve a Reverz-T3 hormonok értékeit is kivizsgáltatni a vértesztek során.
Sajnos Magyarországon kizárólag a TSH értékeket nézik a legtöbb helyen,
pedig a többi hormon eredménye nélkül nem megállapítható egy hatékony
problémamegoldás és stratégia pajzsmirigyműködés normalizálására.
Németországban, az USA-ban már 1,2-es TSH érték
felett jódpótlást javasolnak, 2,5 TSH érték felett pedig hormonpótlást ír
fel az orvos, de akkor sem szintetikus inaktív T4 hormont, hanem
többnyire disznó pajzsmirigy kivonatot, amelynek aránya az emberével megegyező 20% T3, 80% T4 és tartalmaz T1 illetve T2 hormonokat is.
© 2021 everlife.hu Minden jog fenntartva.