PAJZSMIRIGY - Anyagcsere

A PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE komplex összetevői szabályozzák a testzsír, és a szénhidrát anyagcserét, segítik a normál vércukorszint elérését.

Magyarország kiemelten jódhiányos terület! Ezért nagyon fontos a jódpótlás. Mivel az élet sós, jódos óceánban keletkezett, a szervezetünk több, mint 300 különféle élettani funkcióhoz használja a jódot. A PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE a megfelelő pajzsmirigy hormon termelés, a normál pajzsmirigy működés, valamint a kellően gyors anyagcsere érdekében, a legjobban felszívódó és hasznosuló jódpótlást tartalmazza magas, de meghatározott biztonságos napi adagolásban (500 mcg/nap).

L-Karnitint (400 mg), fahéj és gyermekláncfű standardizált kivonatokat, nagy mennyiségű cayenne bors port, cinket, krómot, és nagyon jól hasznosuló jódot tartalmazó kapszula. 100%-os természetes alapanyagok! A termék szerepel a gyógyszertárak biztonságos étrend-kiegészítők listáján!

*lásd az összetevők részletes leírásait, állításait.

Ajánlott fogyasztói ár: 7 900 Ft
Tartósan alacsony ár: 4 449 Ft

A PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE receptúra kifejlesztésével szerettünk volna a biztonságos, standardizált jódpótlás mellett, - amely segíti a normál pajzsmirigy hormonok termelését, - egy olyan komplex, csak természetes összetevőkből álló étrend-kiegészítőt létrehozni, amely egyben

 • segíti a zsírok emésztését (teraxacum),
 • a jó szénhidrát-anyagcserét (cink),
 • a normál vércukorszintet (fahéj kivonat, króm), valamint
 • a termogenézist (cayenne bors) is.

Mit jelent a termogenézis? Ilyenkor a szervezet a zsírpárnákat, fokozott hőtermelésre használja fel. Ezáltal biztosítja, hogy zsírpárnából fogyjunk.

Mert fogyni csak zsírszövetből, főleg zsigeri zsírokból érdemes, ezt nevezzük egészséges, sikeres súlycsökkentésnek!

Egy jól működő anyagcsere jól kezeli a zsírégetést is!

Karnitint, fahéj és gyermekláncfű standardizált kivonatokat, Cayenne bors port, cinket, krómot, jódot tartalmazó kapszula.

Csak természetes alapanyagok!


A Magyar Európa legelhízottabb nemzete.

Ez már csak azért is megdöbbentő, mert a táplálkozásunk nem tartalmaz több szénhidrátot, mint egy olasz konyha, amely rengeteg tésztafélére épül. Viszont az olasz étkezés alapját képezi a hidegen préselt, szűz olívaolaj, és a legkülönfélébb tengeri halak, illetve a tenger gyümölcsei is. Utóbbi kettő sok értékes jódot is tartalmaz.

Magyarország kiemelten jódhiányos terület, hiányzik a talajból és a vizeinkből, ezáltal úgy az állati, mint a növényi táplálékból is! Egy endokrinológus szemével jelentős összefüggés van a jódhiány és a túlsúly között!
A jód az aktív pajzsmirigy hormon (T3) alapanyaga. A T3, azaz trijód-tironin csupán 3 jódatomból áll.

Megfelelő jód hiányában a pajzsmirigy nem tud elég pajzsmirigy hormont termelni, és elkezd alul működni.

Ennek következménye, hogy lelassul az anyagcsere, és rövidesen túlsúly képződik!

Így függ össze a jódhiány, és többek között ezért is jár az élen a magyar populáció az elhízás területén.


Most már talán jobban érthető, hogy mi a különbség szénhidrátokat nyakra-főre evő olaszok és a magyarok között. Ez nem más, mint a megfelelő esszenciális jódbevitel.

A PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE a legjobban hasznosuló jódfajtát, a kálium-jodidot tartalmazza, az OGYÉI által meghatározott limitek keretein belül, ideális és biztonságos mennyiségben (500 mcg / nap).Mivel az élet sós, jódos óceánban keletkezett, a szervezetünk majd minden sejtje, több, mint 300 különféle élettani funkcióhoz használja a jódot ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni. Téves, ha azt hisszük, csak a pajzsmirigynek van rá szüksége!

Az alábbi szervek és szövetek számára nélkülözhetetlen a megfelelő jódbevitel:
A jódhiányos nők sok esetben nem tudnak teherbe esni megfelelő jódpótlás nélkül. A klinikai vizsgálatok szerint az egészséges mellszövet fenntartásához is fontos a jódpótlás

Tehát a fentiekből kiderült, milyen nagyon fontos a jódpótlás. A jódnak számos vegyülete van, de csak egy van, a kálium-jodid, ami igazán stabil, képes jól beépülni és hasznosulni a szervezetbe, és ezáltal hozzájárulni a pajzsmirigy hormonok megfelelő termeléséhez, és a gyors anyagcseréhez.

Az OGYÉI által ajánlott biztonságos napi bevitel 120-600 mcg közötti mennyiség.

Tévhit, hogy a jódozott só a jódpótlás egy megfelelő formája. Azon kívül, hogy eltolja az ételek ízét, instabil jódot tartalmaz, 460 C –on a főzés során teljesen megsemmisül, nem alkalmas hatékony jódpótlásra!

Figyelem! Sokan tévesen azt hiszik, hogy a jódra allergiások. Mivel alga készítményeket fogyasztanak jódpótlásra, sok esetben a szennyezett tengerek, óceánok vizeiből származó algák magukba szívják a nehézfémeket, és valójában sokan az algára allergiások, nem a jódra!

A biztonságos és jól hasznosuló jódpótlás pedig nagyon esszenciális lenne, a testünk számtalan szerve csak így tud tökéletesen működni!


MELYEK A JÓDHIÁNY TÜNETEI? • hízékonyság
 • mell ciszták
 • székrekedés
 • rendszertelen menstruáció
 • terméketlenség
 • töredező körmök és haj
 • hajhullás, hajvég töredezés
 • száraz bőr főleg lábszáron és könyökön, kézháton, nyakon
 • nehéz ébredés, már reggel fáradtan kel (iskolások esetén is)
 • délután 15-17 óra között hirtelen álmosság, kimerülés érzése
 • állandó kimerültség érzése
 • nehéz koncentráló képesség (iskolások esetén is)
 • feledékenység
 • figyelmetlenség (iskolások esetén is)
 • lustaság érzése (iskolások esetén is)


MIT LEHET TENNI, hogy elkerüljük a számos kellemetlen tünetet, a lassú anyagcserét és a túlsúlyt?

Egyértelmű, hogy a magyar lakosság körében pótolni kell a jódot. Leegyszerűsítve, Magyarországon kivéve a pajzsmirigy túlműködésben és autoimmun betegségben szenvedőket, majdnem mindenkinél indokolt a jódpótlás.


Az alábbi esetekben ajánlott a jódpótlás:

 • Terhes és szoptató anyák
 • Pajzsmirigy-műtöttek egy része
 • Többgöbös golyva miatt műtöttek első-, másodfokú nő rokonai
 • Megnagyobbodott pajzsmirigy
 • Gyermekkorban az agy normál fejlődése, és a normál kognitív funkciók érdekében
 • Lassú anyagcsere és magas TSH (2-es érték felett már) szint, valamint alacsony szabad T3, de magas Reverse T3 hormonszint esetén.Ajánlott adagolás: felnőtteknek naponta 2x1 kapszula (reggel és este, min. 2 dl vízzel).

FIGYELEM! A készítményt fokozott pajzsmirigy működés esetén, és egyéb jód tartalmú készítménnyel együtt tilos szedni a túlzott jódbevitel veszélye miatt.

Az étrend-kiegészítő tabletta fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE nem gyógyszer és nem ígérhet pajzsmirigy betegség gyógyítást!

A fogyasztásra ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.

Tárolás: Száraz, hűvös (15- 250C), fényvédett helyen tartandó!

A termék gyermekek elől elzárva tartandó!

Minőségét megőrzi a doboz alján jelzett időpontig (nap/hó/év).

Származási hely: EU

Gyártja: EUMED LABORATOIRE


A PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE étrend-kiegészítő további összetevői:


A JÓD hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.

A PAJZSMIRIGY-ANYAGCSERE étrend-kiegészítő nagy mennyiségű Cayenne borsot tartalmaz!

 • A CAYENNE hozzájárul a súlycsökkentéshez. EFSA: 2006

 • A CINK részt vesz a normál szénhidrát- és zsírsav-anyagcserében, a fehérjeszintézisben, a makró-tápanyagok anyagcseréjében, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
 • A KRÓM hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, valamint részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében
 • A FAHÉJ segít fenntartani a normál vércukorszintet. EFSA:2013

 • A GYERMEKLÁNCFŰ gyökér kivonat (Teraxacum officinale) hozzájárul a normál vércukorszint stabilizálásához (2569), támogatja a máj és epe működést valamint a jó emésztést. Segíti a zsírok emésztését, lebontását. (2570)
 • L-KARNITIN, amelynek a hatásmechanizmusát a zsírégetés terén az amerikai FDA elismeri, az európai EFSA nem ismeri el, ezért megtiltják a hatásmechanizmusát ismertető állításokat.

Ennek ellenére a testépítők esetében, a gyakorlatban nagyon jó eredményeket érnek el vele. Kérem, tájékozódjon egyéb független forrásból is az interneten.


Vigyázat! A GLUTÉN az egyik legveszélyesebb gyulladást okozó faktor.

Sokszor az alul működő pajzsmirigy és az autoimmun jellegű pajzsmirigy problémák rejtett vagy valós glutén érzékenység miatt alakulnak ki! Tehát, ha önnek bármilyen pajzsmirigy panasza van, azonnal függessze fel a glutén bevitelt! 3-6 hónap alatt drasztikus javulás várható! Glutént tartalmaz a legtöbb gabonaféle és az abból készült lisztek, az azzal főzött ételek is. Ne tévesszék önt meg a teljes kiőrlésű vagy tönköly gabona készítmények, ugyanolyan ártalmasak!


Ajánlott kiegészítő termékek:

Fogyókúrás "ZSÍRANYAGCSERE MAX TRIO" csomag, ami az epe-, vese- és májműködést, méregtelenítést és regenerálást is támogatja, ezáltal jelentősen segíti a zsíranyagcserét, azaz a zsírbontó képességet. Ezáltal hatékonyabb a zsírégetés, valamint csökkenti úgy az étvágyat, mint a zsírpárnák felhalmozását! * Lásd összetevők részletes leírását!Az alábbi információ a szabad és cenzúrázatlan információ áramlás jegyében történik.

Lássuk, mit írnak mások!

A felmérések szerint egy, a hazánkban kihordott és született csecsemő pajzsmirigye 50%-kal nagyobb.

Miért van ez így? Mert az evolúciós és adaptációs logika szerint a szervezet igyekszik egy nagyobb szervet növelni, azt remélve, hogy nagyobb felületen, több jódot tud megkötni. Ezért vagyunk mi magyarok sokkal hajlamosabbak a golyvásodásra is, egy mediterrán országban élő emberhez képest, mert hiányzik a megfelelő mennyiségű jód a szervezetünkből!

Szerencsére van megoldás. Az viszont nem mindegy, hogy mely jódvegyületet használjuk a jódpótlásra, ha azt akarjuk, hogy jól beépüljön és hasznosuljon a pajzsmirigyhormonok megfelelő termeléséhez. Ezért is ajánljuk a kálium-jodidot.


A nyomelemek fontossága

A táplálkozásunkban meghatározó és ez idáig kevésbé közismert szerepéről tett közzé nagy jelentőségű kutatási eredményeket néhány hónappal ezelőtt a Diabetes Care tekintélyes szaklap.

A hétéves követéses vizsgálat eredményeire utalva, Magyarországon, július közepén számoltak be erről a hazai egészségügyi sajtónak, kiemelve a króm metabolikus hatását.

 • Szerves krómhoz szervezetünk a táplálékokból juthat elsősorban, néhány élelmiszer krómban gazdagnak tekinthető pl. gabonafélék, dió, tojássárgája stb. A króm pótlása étrend-kiegészítő formájában világszerte terjedőben. Az alacsony krómkoncentráció ugyanis növelheti a diabetes előfordulását, valamint ennek következményeként a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és olyan betegségek megjelenésének rizikóját, mint a diabétesz és a szív-érrendszeri elváltozások – hangsúlyozta Kempelen Péter professzor, a Semmelweis Egyetem belgyógyászait klinikájának egyetemi tanára.
 • Azok körében, akik étrend-kiegészítő formában krómpótlásban részesültek, szignifikánsan javult a glükóztolerancia, valamint csökkent a koleszterin és triglicerid szint.
 • A krómbevitel segíthet a túlsúly és a túlzott édesség iránt vágyakozás csökkentésében is, és a candida fertőzések megelőzésében is.
 • Lehetséges, hogy a króm fókuszba állítása lesz a következő évek „sláger" nyomeleme a mindennapi táplálkozásunkban? És a nemzeti ajánlások mielőbb követik majd a WHO ajánlási szinteket


A JÓD ÉLETTANI HATÁSAI:

A JÓD hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.

 • A jód a szervezet energiafelszabadításának, a sejtlégzés erősségének szabályozásában résztvevő pajzsmirigyhormonok (tiroxin, trijód-tironin) alkotóeleme. A szervezet csaknem teljes egészében az ivóvízből fedezi a jódszükségletét. Kisebb mennyiségben a tengeri élőlények szervezetében is előfordul, de ez a mennyiség nem elegendő a szükséges mennyiség bevitelére.
 • A víz klórozásával azt a kevés jódot is elpusztítjuk, ami eredendően a vizeinkben van, vagy ott a jódozott só amelyből egy evőkanállal kéne naponta enni a szükséges mennyiség bevitele érdekében
 • Pajzsmirigyhormonok hatására felgyorsul a tápanyagok égetése és az energia raktárak felszabadítása. Gyorsul a pulzus, a légzés, nő a vérnyomás, a testhőmérséklet, bélműködés, miközben a zsírraktárak leépülnek. A pajzsmirigyhormonok az egészséges idegrendszeri és értelmi működések szempontjából nélkülözhetetlenek.


A SZERVES KRÓM ÉLETTANI HATÁSA:

A KRÓM hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, valamint részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.


A CINK ÉLETTANI HATÁSA:

A CINK részt vesz a normál szénhidrát- és zsírsav-anyagcserében, a fehérjeszintézisben, a makró-tápanyagok anyagcseréjében, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A cink egy olyan ásványi mikroelem, amelyre napi rendszerességgel, aránylag kis mennyiségben (legfeljebb 40-50 mg) van szükség az étrendben.

Egy egészséges emberi szervezetben általában 2-3 g található belőle. Legnagyobb része az izomzatban és a csontrendszerben koncentrálódik. Ezenkívül számottevő mennyiséget tartalmaz a haj, a szem, továbbá a bőr, a máj és a vesék.

Aránylag állandó a cink koncentrációja az agyban, a szívben, a tüdőben és az izomzatban. A vérben, a csontokban, a herékben és a hajszálakban található mennyiségét a bevitt táplálék cinktartalma is befolyásolja.

A CINK olyan kulcsfontosságú funkciókhoz is szükséges, mint a genetikai aktivitás szabályozása, illetve a szénhidrát-anyagcsere és a vércukorszint egyensúlyának fenntartása.

A cink számos genetikai tevékenység fontos szabályozója. A gének utasítják a sejtet különböző funkciókra, és a sejteknek minden helyzetben képesnek kell lenniük értelmezni és végrehajtani ezeket a genetikai utasításokat. Ebben a fontos szerepkörben is elengedhetetlen a cink. Amennyiben az étrendben nem található megfelelő mennyiségű cink, akkor a sejtek tévesen értelmezhetik vagy figyelmen kívül hagyhatják a génektől származó információka, ezért is fontos a cink pótlása.

A hasnyálmirigy által termelt inzulin a vércukor sejtekbe történő megfelelő beépítéséhez is szükséges a cink.

A sejtjeink inzulinra adott válaszát inzulinválasznak hívjuk.

Ha az étrendünkben nincs elégséges cink, az inzulinválasz csökken, és a vércukorszint stabilizálása sokkal nehezebbé válik. A cink az anyagcsere gyorsaságát szintén befolyásolja: ha a szervezetben csökken a cink mennyisége, az anyagcsere is lelassul, hiszen fontos szerepet játszik a cink a szénhidrát- és zsírsav-anyagcserében is.

Arról nem beszélve, hogy számos immunsejt optimális működése függ a cinktől. Ha jól működik az immunrendszer, a szervezet képes helytállni a legkülönfélébb környezeti kihívásokkal szemben.


Az alábbiakat találtuk az L-Karnitinről a Házipatika oldalán! Bár a test fiziológiája így működik, és az USA-ban az FDA ezeket az L-karnitinről szóló állításokat nem kérdőjelezi meg, az tudnia kell, hogy az EFSA az L-Karnitinről szóló állításokkal nem ért egyet. Ezért kérjük, hogy a tudatos életmód jegyében más weboldalakról is szerezzen ez ügyben információt!

"Az L-karnitin (4-N-trimetil-hidroxi-vajsav) egy aminosav-származék, az emberi szervezet által is elállított, természetes anyag. Az L-karnitint több mint 100 éve fedezték fel, ekkor izolálták először izomból és igazolták az izomsejtek működésére gyakorolt hatását. Azóta számos egyéb élettanilag igen fontos hatását mutatták ki a kutatók, így pl. az idegrendszer és a szívizom megfelel működésének fenntartásában játszott nélkülözhetetlen szerepét. Legfőbb szerepét a zsírsavak elégetésében és a sejtek membránjának védelmében igazolták. Tudományos megfontolások alapján ezért táplálék-kiegészítőként immár több évtizede alkalmazzák szerte a világon. Fogyasztása veszélytelen, nagy mennyiség bevitelénél sem mutattak ki mérgez hatást, hiszen a felesleg kiürül a szervezetünkből.

Az L-karnitin főleg hús- és tejtermékekben fordul el. A napi szükséglet 250-400 mg, ennek töredékét képes az emberi szervezet szintézissel elállítani, ezért fontos hogy a többit táplálékkal vagy táplálék-kiegészítőkkel pótoljuk.

 • Fokozza az izmok erőnlétét és hatékony az izomláz csökkentésében
 • Csökkenti a testzsír mennyiségét
 • Hozzájárul az egészséges szívműködéshez, fokozza a szívizom erőnlétét
 • Termékenység fokozó hatása van férfiakban
 • Csecsemők és kisgyermekek szervezetében korlátozott mérték a karnitin termelése, ezért különösen a terhes és szoptató anyák L-karnitin igénye jelentsen megnő
 • Mivel az L-karnitint elsősorban a hús- és tejtermékek tartalmazzák nagyobb mennyiségben, a vegetáriánus táplálkozás a szervezet L-karnitin szintjének csökkenéséhez vezethet.
 • Az immunrendszer legyengülésével, a krónikus kimerültséggel ill. az idős korral együtt jár a szervezet alacsonyabb L-karnitin szintje.
 • Késlelteti a sejtek öregedési folyamatát

Kutatási eredmények:

A zsírsavak oxidációja a mitokondriumokban (a sejtek energia központjaiban) az energiatermelés egyik legfontosabb forrása a szervezetben. Az L-karnitin segít a zsírok energiává alakításában, hiszen a mitokondrium membránjában elhelyezkedve, a zsírok mitokondriumba szállításának legfontosabb eleme. Ezért az elraktározott zsírokból a szervezet több energiához jut, ennek következtében javul az állóképesség, később jelentkezik a fáradtság. Az L-karnitin ezen kívül kapcsolatba lép szervezetünk sejtjeinek membránjával, védi az oxidatív stressz ellen és számos létfontosságú fehérje membránba épülésben vesz részt.

Sokrétű élettani szerepe miatt az L-karnitin jótékony hatásait emberben több száz különböző klinikai vizsgálatban tanulmányozták, köztük száznál is több dupla-vak, randomizált, kontrollált vizsgálatban. A klinikai vizsgálatok bizonyítják az L-karnitin jótékony hatását számos kóros állapotban és az egészség fenntartásában, mint pl.:

 • cukorbetegség esetén fellép perifériás idegrendszeri zavarokat csökkenti,
 • öregkori demenciában jótékony hatású,
 • férfiak fertilitási zavaraiban jótékony hatású,
 • növeli a sportolók teljesítményét,
 • pajzsmirigy-túlműködés esetén jótékony hatású,
 • növeli a szív funkcióját iszkémiás szívbetegségekben, fokozza a terhelhetőséget,
 • csökkenti a perifériás érbetegség tüneteit,
 • krónikusan hemodializált vesebetegek életminőségét javítja."

A fenti információ a szabad és cenzúrázatlan információ áramlás jegyében történt! Az L-Karnitinnel kapcsolatos információ valós mivoltáról kérjük, más forrásokból is meggyőződni szíveskedjen!


Ha endokrinológushoz megyünk kivizsgálásra, érdemes a TSH (pajzsmirigy stimuláló hormon) értéken kívül a szabd T3 (aktív hormon) és T4 (inaktív hormon), illetve a Reverz-T3 hormonok értékeit is kivizsgáltatni a vértesztek során.

Sajnos Magyarországon kizárólag a TSH értékeket nézik a legtöbb helyen, pedig a többi hormon eredménye nélkül nem megállapítható egy hatékony problémamegoldás és stratégia pajzsmirigyműködés normalizálására.

Németországban, az USA-ban már 1,2-es TSH érték felett jódpótlást javasolnak, 2,5 TSH érték felett pedig hormonpótlást ír fel az orvos, de akkor sem szintetikus inaktív T4 hormont, hanem többnyire disznó pajzsmirigy kivonatot, amelynek aránya az emberével megegyező 20% T3, 80% T4 és tartalmaz T1 illetve T2 hormonokat is.

Kiemelt termékek

IMMUN4U FORTE

7 900 Ft 2 900 Ft

OXYTARM ®

6 900 Ft

FATBOND®

9 900 Ft

Kosárba
Érdeklődöm