Méregtelenítés

2017-05-01 17:16:11

A „méregtelenítés” jó közérzetet és egészséget biztosít

A méreganyagok rontják az életminőséget. A rohanó modern életmód óhatatlan melléktermékei a különféle méreganyagok, amelyek a levegővel, az ivóvízzel vagy a táplálékon keresztül jutnak a szervezetbe.

Természetesen a különböző szenvedélyek, mint például a dohányzás, a mértéktelen evés (előre pácolt, sok adalékanyaggal kezelt, vagy gyorséttermi, fáradt olajban sült ételek) és alkoholfogyasztás is a méreganyagok hatalmas mennyiségét zúdítják a szervezetre. Nem beszélve azon környezeti behatásokról, amit nem, vagy csak nagyon nehezen tudunk elkerülni. A teljesség igénye nélkül megemlíthetjük a különféle festékekben, hígítókban, fertőtlenítőszerekbe (klór), némely illatosítókban, műtrágyákban, permetezőszerekben előforduló vegyületeket.

A legnagyobb méregtelenítő szervünknek, a májnak ez sok gondot okoz, befolyásolja a szteroid hormonok metabolizációját is, és néha csak úgy tud megbirkózni vele, hogy a különféle méreganyagokat a szervezet a zsírrétegbe igyekszik lekötni, elszigetelni.

A bőrproblémák egyik fő oka is a felhalmozódott méreganyagok. Ha tele vagyunk toxinokkal az óhatatlanul meglátszik a második legnagyobb kiválasztó szervünkön, a bőrünk minőségén is.

Ha felborul a nemi hormonok lebontási útvonala (tesztoszteronból túl sok dihidro-tesztoszteron DHT képződik), túlzott faggyú termelés, pattanások, kiütések, valamint egyéb bőrproblémák jelentkezhetnek.

Hajunk fénytelen és töredezett lesz. Érdekes, ha háziállatot tartunk, abban az esetben, tisztában vagyunk, mennyire fontos a minőségi táplálkozás, hogy a cicának szép fényes legyen a szőre. Miért gondoljuk, ez ránk, ugyancsak emlősökre nem érvényes? Ne feledjük, a szépség első sorban belülről fakad.

A méreg és salakanyagok nemcsak a zsírpárnákba, hanem az ízületekbe is lerakódnak és a szervezet erre megnövekedett citokin válasszal reagál, fájdalmas gyulladásokat, reumát okozhatnak.

Ezért a méregtelenítés mindannyiunk fontos feladata!

A méreganyagok felhalmozódása fáradtsággal, állandó gyengeséggel és rossz közérzettel, kedvtelenséggel, motiváció hiánnyal, és rossz alvással is párosulhat.

Méregtelenítés segíti az egészség megőrzését. Csak akkor tudunk megfelelni az élet változatos kihívásainak és teljes értékű boldog életet élni, ha rendszeresen segítjük szervezetünk méregtelenítő folyamatait.

Ezt a célt szolgálják a különböző tisztító és méregtelenítő kúrák és böjtök is. Az emberiség történetében ezeknek komoly hagyományai vannak, hiszen a telet követő böjti időszak pontosan a szervezet méregtelenítését és regenerálást szolgálta és szolgálja mind a mai napig.

A méregtelenítés esetén is fontos a mértékletesség és a fokozatosság. A túl gyors és drasztikus méregtelenítés rosszullétet és egyéb kellemetlen tüneteket okozhat, mivel a zsírpárnákban elkülönített méreganyagok túl gyorsan kerülnek a véráramba.

Ezért, a fogyókúra is nehezebb, ha tele vagyunk méreganyagokkal, mert a szervezet hamarább bontja le az izmokat, hogy energiát nyerjen, mint, hogy a zsírpárnákat égetné, hiszen próbálja védeni magát a hirtelen, nagy mennyiségben felszabaduló káros vegyületek véráramba jutásától.

A legjobb megoldás, ha rendszeres, havi vagy negyedévi tisztítókúrát tartunk.

Ezzel jelentősen segíthetjük a szervezet méregtelenítési folyamatait és a káros salakanyagok eltávolítását.

Méregtelenítő étrendkiegészítők az egészségért.

Nagyon lényeges, hogy a legfontosabb méregtelenítő szerveink, mint a máj, epe, vese és a bélrendszer rendszeres támogatást kapjon méregtelenítő feladataik támogatására.

Ehhez a különböző gyógyteák, méregtelenítő gyógynövényekből készült készítmények és egyéb, a salaktalanítás elősegítő étrendkiegészítők jelentős segítséget nyújthatnak.

Ne feledjük a Méregtelenítés első lépése a salaktalanítás, azaz a vastagbélben felhalmozott, pangó, erjedő, gázosodást és endotoxinokat (amik a bélbolyhokon visszaszívódhatnak) is tartalmazó bélsár mielőbbi kiürítése.

Természetesen az ésszerű, rostdús táplálkozás és a megfelelő életmód ebben az esetben is nélkülözhetetlen!

Méregtelenítés többféle módszerrel. Tehát a méregtelenítésnek van egy jól bevált rendszere:

- Bőséges folyadékbevitel

- Tudatos étrend választás

- Rendszeres tisztítókúrák

- A vastagbél, máj, epe, és vese működését támogató gyógynövények, béta glükán, kurkumin és más gyulladáscsökkentő, minőségi étrendkiegészítők rendszeres használata.